Предотвратиха терористичен акт в Белгия

Джихадистите поддържали връзка с Амеди Кулибали
Обновена: 16 яну 2015 09:44 | 15 яну 2015 21:47,
44
Предотвратиха терористичен акт в Белгия
Снимка: Reuters, архив

Тримата терористи, които бяха ликвидирани по-рано тази вечер в югоизточния град Вервие в Белгия, са били в напреднала фаза на подготовка на терористичен атентат, съобщава БТА.

Още по темата

Властите решиха да повишат готовността за действия срещу терористична заплаха до трето, предпоследно ниво.

Тримата, от арабски произход, са се завърнали едва преди седмица от Сирия, където са се сражавали настраната на "Ислямска държава" (ИД). Те са поддържали връзка с Амеди Кулибали, разстрелян от френските специални части миналата седмица в Париж, след като взе заложници в еврейски хранителен магазин.

При днешната операция няма жертви сред полицаите, но се съобщава за ранени. Кадри от мястото показват, че сградата, нападната от специалните части, гори. Свидетели разказват, че тя не е била евакуирана преди атаката.

В Белгия тази вечер е в ход антитерористична операция, има задържани в различни райони на Брюксел. Задържан е и мъж от северноафрикански произход, който по-рано тази вечер заплаши с оръжие и с викове "Аллах е велик" пътници в метрото в столицата. Съобщава се, че централата на Европейската комисия е поставена под въоръжена охрана.

Според националния експерт по въпросите на тероризма Клод Монике, операцията вероятно е била подготвяна от по-рано и е била ускорена от събитията в Париж. По неговите думи това е успех, който показва, че белгийските власти следят отблизо джихадистите, макар за пълното проследяване на един заподозрян терорист да са необходими от 30 до 60 държавни служители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
12
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Все пак сме Европа. Гадостите в АФрика никога не са спирали. Там е чудовищно.
19
2
 
3
 
! Отговори
Мангализатора преди 9 години
Защото Бога ми го вади по голям от Бога ти;)) Казвам го с мек акцент. Тука говорими мйеко ;))))
18
3
 
2
 
! Отговори
Дукеса Простакеса преди 9 години
В общи линии мисля че бъдещето на Европа е ислямокомунизма хахаха. Шегичкаааа. Е исляма май ще надделее. Благодарение на ......
17
8
 
17
 
! Отговори
" бунтовниците преди 9 години
Е защо си мълчахте, когато тези "бунтовници " освобождаваха Сирия !Защо така нещата излязоха извън контрол ?? Защо в европа са терористи ?
16
1
 
15
 
! Отговори
Индженер Гаросян преди 9 години
Блазе им на ченгетата. Имат възможност напълно законно да трепят тая ***. Толкова гнусни *** просто няма. Като са толкова смели що не нападнат Иран, Турция или която и да е друга държава. То Ирак и Сирия са смешни откъм вонно отношение. Особено Ирак, дето САЩ го разкатаха.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo za svedenia na 4itatelite na foruma sgradata koiato sa bili teroristite e turska furna za hliab i sladkishi
14
2
 
6
 
! Отговори
аа преди 9 години
До Бай Иване то в африканските държави е така. иначе как си обясняваш факта, че с огромни природни богатства (нефт, злато, диаманти) всичките тези държави не успяват да постигнат стандарта на една македония, не на българия...
13
1
 
32
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
От две седмици само за терористите в Европа пишете. В Нигерия за един ден са избити 2000 цивилни предимно жени и деца, но написаха една статия и това е.
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още малко потърпете, като станат мнозинство мюслитата, полицаите които водят антитерористични действия ще бъдат подведени под отговорност и вкарвани в панделата незабавно. Тогава законно ще гърмят по пазарите и магазините *** талибани и никой не би могъл да ги упреква , защото закона ще е с тях а и така е написано в корана. Само потърпете някоя годинка още..
11
1
 
12
 
! Отговори
Гуфи преди 9 години
До Ястреб ВеликолепниБратле, с тия приказки ме засякаш като християнин точно толкова колкото карикатурките тебе. И ся кво да те правим? Да идвам ли с калашника у вас? А не, пардон, аз съм християнин и казвам Господи, прости им, защото не знаят какво правят"
10
1
 
7
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
До Ястреб Великолепни-отговор:Аллах идва от вавилоно-асирийското езическо божество баал/ваал/, или ваалзевул/велзевул.Между Бога от библията и езическия образ на сатана, няма нищо общо.
9
1
 
18
 
! Отговори
:) преди 9 години
А правата на терорягите ? Защо не са ги арестували и черпили с кафенце, както искат да правим ние в България ? А и защо се напъват. Убили 3-***, остават още 300 000. Рано или късно, мюслитата ще почнат безчинстват и край със Западна Европа.
8
13
 
1
 
! Отговори
Ястреб Великолепни преди 9 години
До ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВОЕдин и същи бог - на български се казва Бог, на ингилизски се казва Гад, на арабски се нарича Аллах. Ама хайде от мене да мине - твоят Бог е по-велик и го вади по голям от моя Аллах!
7
1
 
7
 
! Отговори
Педро Де Арканжио преди 9 години
До Папа Пий-"Ваше нетрезвено светейшество". В Белгия е пълно с мароканци и турци.
6
13
 
11
 
! Отговори
Абдул Кязимов преди 9 години
Аллах е велик, но тероростите са побъркани и ненормални ***. Сквернят името на аллаха...
5
0
 
25
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 9 години
Ивропата беши дутук с толерантността и правата на чувека.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почнаха с измишльотините. Сега цяла година само с това ще ни заминават, не се самозалъгвайте че ще има други новини.
3
2
 
17
 
! Отговори
а1 преди 9 години
французите до някъде сами са си виновни с тяхната колониална империя по разни арабски земи (северна африка, сирия). сега се наслаждават на плодовете на тая глупост. дано по-скоро се усетят, че не им трябват такива промити мохамедански мозъци.
2
9
 
4
 
! Отговори
Папа Пий преди 9 години
А, че и в Белгия ли имало мюсюлмани? За първи път чувам за такива, че имало там.
1
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог е един, и Исус е негов син!