В Русия създадоха движение "Антимайдан"

Целта му ще е да не допуска "цветни революции"
15 яну 2015 18:23,
149
В Русия създадоха движение "Антимайдан"
Снимка: Reuters, архив

Руски политици и обществени дейци създават движение "Антимайдан", за да не допуснат "цветни революции" в страната, съобщи днес членът на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Дмитрий Саблин, цитиран от ТАСС. Той е първи заместник-председател на общоруската патриотична организация "Бойно братство".

В инициативната група на движението, освен Саблин, влизат Александър Залдостанов - президент на общоруския мотоклуб "Нощни вълци", писателят Николай Стариков - съпредседател на партията "Велико отечество", Вячеслав Шабанов - ветеран от войната в Афганистан, Юлия Березикова - световна шампионка по бой без правила, и други.

"Ние разбираме предизвикателствата на съвремието, виждаме какво става в братска Украйна. Сега главната ни задача е да не допуснем "майдан" в Русия", подчерта сенаторът Саблин. "Ще се събираме навсякъде, където се събира и опозицията", добави той.

Стариков разясни последното намерение съвсем конкретно: още днес участниците в "Антимайдана" излизат на Манежния площад в Москва, където по същото време е насрочена протестна акция на привържениците на опозиционера Алексей Навални.

Към "Антимайдана" се присъединяват и казаци. Под възванието са се подписали 11 атамани от Централната казашка войска. Един от лидерите на казаците - Андрей Шустров, каза, че на днешната акция в Москва казаците ще носят лозунги и плакати в подкрепа на президента на Русия, очевидно с цел да се противопоставят на хората на Навални.

Саблин обясни, че "Антимайдан" ще има щаб, изпълком и персонално членство, но засега движението не е оформено юридически. Той не изключи с течение на времето то да прерасне в международно. "Ние се събираме заедно, за да не допуснем цветни революции, които носят хаос и анархия", се казва в манифеста.

Залдостанов пък отбеляза, че привържениците на движението ще се борят с идеологическите противници "независимо дали властите ще позволяват това или не".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До белозлатков--114; Майдан имаше още 1964 г. в Краснодар и Новочеркаск. Само че Миротвореца Хрушчов заповяда да стрелят по работниците ,които носкаха да живеят като бели хора.
107
0
 
3
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Анонимен--113;Рублата дръпнала нагоре. Внимавайте от много напъни да не вземе да се СКЪСА, което е най вероятно.
106
0
 
3
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Хм--130 ;Забрави да споменеш ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА---200 Милиона. Знае се кои са най големите УБИЙЦИ.
105
0
 
3
 
! Отговори
Михал преди 9 години
Навремето руснаците изнасяха революции, а сега АНТИРЕВОЛЮЦИИ. Докъде я докараха.Страх лозе пази.
104
3
 
3
 
! Отговори
Хм преди 9 години
Коато четяхме Архипелага ГУЛАГ някои тук все още са се напикавали. И ако това е критерия за сегашната ситуация, то включете в този критерий и 110 милиона избити индианци! Или 11 милиона индийци! Дали ще се дадат ненужни жертви в Америка, Англия или Русия това са все жертви. Но до мналата година в Украйна нямаше толкова жертви. А тази измишльотина МАЙДАНА уби доста хора. И ако търсите истинските причини прочетете повече за Украинския нацизъм, за бандеровци. Питайте и пояците за това явление!
103
1
 
5
 
! Отговори
djo преди 9 години
Прочетете Архипелаг Гулаг и не се чудете защо украинците мразят руснаците,историята е за това да се поучим от нея
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КГБто активира "комсомола" !
101
6
 
8
 
! Отговори
свинар преди 9 години
колко бързо се променят нещата в глобален план вярно че цветните напъпи на запада е единственият шанс да оцелее че и да остане в световното лидерство но вероятността за цветна революция в сащ е много по голяма просто ти биха със собствените им прийоми
100
12
 
9
 
! Отговори
аа преди 9 години
много бият опозицията в русия, наскоро затвориха брата на навални (наричан любвеобвилно от кремлиновите ботове "анални") по някакво скалъпено обвинение. но... цените растат, покупателната способност на националната валута пада... пенсиите падат. Не го виждам путиновия режим в близките 2-3 години. А иначе русия ще си бъде ;)
99
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
явно чичо сам иска да забърка Русия отвътре както направи с арабската пролет и Украйна. По евтино излиза и няма жертви за тях.
98
14
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
привържениците на движението ще се борят с идеологическите противници "независимо дали властите ще позволяват това или не"------------- Тоест, Путин създава щурмови отряди, като СА на Хитлер (*** ризи), които да бият недоволните?
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човек не трябва да е русофил или русофоб, за да е българин. Доста да имаш достойнство си.
96
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗащо нямаше за загиналите от руските снайпери-80 невинни украинци на Майдан,марш на солидарността?!
95
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е потвърждение,че снайперистите,които убиха хладнокръвно 80 украинци на Майдан,са руснаци!
94
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уведомяваме Ви, че в резултат на възникнал спор на основа лична неприязън, военослужещ от смесения щурмови батальон на МВР на Чеченската република е застрелял офицер от 31-ви отделен десантно-щурмови батальон на Въздушно-десантни войски. След атаката на летището край Донецк, между руснаците и чеченците избухнала кавга по повод вината за дадените жертви - над 30 убити и 5 ранени, при което един от жандармеристите-кадировци убил с личното си оръжие офицер-десантчик от Уляновск.
93
20
 
14
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** превръща Русия в откровена националсоциалистическа диктатура !!! това откровено копие на хитлер трябва да бъде спряно , преди да запали цяла Европа !!! Не сте ли чели история, чугунени *** !!! Диктаторите винаги започват като *** , а резултатът е чудовищни жертви !!! Прочетете колко германци е загробил хитлер и ще се ужасите какво може да направи *** с руснаците !!! Антибългари , антируснаци, античовеци, това сте вие, путлеристите !!!
92
10
 
6
 
! Отговори
белозлатков преди 9 години
Ама то майдана е почнал в Армения, бе сладурски атакистчета мои!"В городе Гюмри начались столкновения между полицией и протестующими, которые требуют выдать властям Армении российского солдата, расстрелявшего армянскую семью. При столкновениях пострадали 12 человек "gazeta.ru/politics/2015/01/15_a_6376653.shtml
91
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СОРОСОИДЧЕТА ВЪПРЕКИ,ЧЕ ЦЕНАТА НА ПЕТРОЛА ПАДА КУРСА НА РУБЛАТА И ФОНДОВАТА БОРСА В МОСКВА ЗА 6 ДЕН ДЪРПАТ ЯКО НАГОРЕ,АМА ЗА ТОВА НАШЕНСКИТЕ (СВОБОДНИ) МЕДИИ МЪЛЧАТ И НЯМА ДА ВИ КАЖАТ,ЧЕ КИТАЙСКАТА НАЦ.БАНКА ЗАПОЧНА ОТКРИТА ПОЛИТИКА В ПОДКРЕПА НА РУБЛАТА.В СЪЩАТО ВРЕМЕ В САЩ ЗАРАДИ НИСКАТА ЦЕНА НА ПЕТРОЛА ЗАПОЧНАХА ПЪРВИТЕ ФАЛИТИ НА ШИСТОВИ КОМПАНИИ,КОИТО СПОРЕД СПЕЦИАЛИСТИ ЩЕ ПОВЛЕКАТ БАНКОВИЯ СЕКТОР НА САЩ КОЙТО Е ОТПУСКАЛ ОГРОМНИ КРЕДИТИ НА ТЕЗИ КОМПАНИИ А УОЛСТРИЙТ ЗА ПОЛЕРЕН ДЕН Е НА ДОЛУ
90
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриоты в такие проекты приходят весьма хлипкие. Как физически, так и нравственно. И работают они за пусть и небольшие, но только деньги. Идейной мотивации у них нет. Поэтому в решающий момент, когда нужно выходить и спасать родину, они не будут этого делать, пока не распишутся в ведомости о получении дотации за спасение родины.
89
11
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Довожу до вашего сведения, что в результате возникшей ссоры на почве неприязненных личных отношений сотрудник сводного ударного батальона МВД ЧР застрелил из личного оружия офицера 31-й гвардейской ОДШБ ВДВ