Парижка гара беше евакуирана след бомбена заплаха

Тревогата се оказа фалшива
16 яну 2015 11:40, Елка Василева
2
Парижка гара беше евакуирана след бомбена заплаха
Снимка: архив, Reuters

Железопътната гара Изток в Париж /Gare de l'Est/ тази сутрин беше за кратко затворена и евакуирана, след като на платформата бяха открити два подозрителни пакета, съобщи ТАСС.

От съображения за сигурност сградата на гарата беше напълно евакуирана, а там бяха изпратени специализирани полицейски подразделения.

Тревогата се оказа фалшива и малко по-късно гарата отново беше отворена.

Заради инцидента беше напълно преустановено движението на влаковете, поради което в близките часове се очакват закъснения.

Източната гара е една от основните железопътни гари в Париж, обслужваща градовете източно от столицата и съседните страни.

По-рано днес прокуратурата съобщи, че десет души са задържани при антитерористични операции в Парижка област. Арестуваните са заподозрени за връзки с Амеди Кулибали, извършил нападението срещу супермаркета за еврейски храни, който твърдеше, че е свързан с Ислямска държава.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Край на спокойствието в Европа!Оттук нататък,дори и само фалшиви сигнали за бомба да подават,пак ефектът ще е голям!Ама нали това беше целта-да се стресират европейците и приемат без съпротива американските планове.Само че с меда върви и жилото-разбунтуването на тарамбуките няма да мине безнаказано и за самите САЩ,а Европа съвсем ще го закъса-икономиката иска спокойствие!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОБЪРКАХА ГИ НАПРАВО КЕФ...........................А ЩЕ НА ДИСКРИМИНИРАТЕ ЗА ЧЕРНИТЕ ИМА ВСИЧКО ЗА НАС НЕ ДИСКРИМИНИРАТЕ НИ А.... НА ВИ...................................................