Разпространението на смъртоносния вирус ебола се забавя

Битката за сдържане на болестта обаче още не е приключила
16 яну 2015 09:01, Елка Василева
1
Разпространението на смъртоносния вирус ебола се забавя
Снимка: архив, Reuters

Разпространението на смъртоносния вирус ебола, отнел живота на повече от 8400 души в Западна Африка, изглежда се забавя, въпреки че битката за сдържане на болестта още не е приключила, каза специалният пратеник на ООН за борба с ебола, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

"Промяната в поведението, за което се надявахме, за което работихме, което очаквахме, сега се случва навсякъде", каза д-р Дейвид Набаро в интервю за Ройтерс.

"Центрове за лечение вече има навсякъде. Погребалните екипи предоставят безопасни услуги и резултатът е, че виждаме начални признаци на забавяне на разпространението", каза той.

Набаро заяви, че има още най-малко 50 горещи точки в западноафриканските страни, но броят на новите случаи на заразени в трите най-засегнати държави намалява.

Световната здравна организация посочи, че през седмицата от 5 до 11 януари Гвинея е регистрирала най-малкия брой нови случаи на ебола от средата на август, а Либерия - най малкия брой от началото на юни. Новите случаи на заразени в Сиера Леоне намаляват за втора поредна седмица до най-ниското равнище от края на август.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЕболаЗападна Африка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари