Ожесточените сражения в Донецк продължават и днес

Стрелба с тежки оръжия се чува в центъра и откъм летището
18 яну 2015 13:20,
323
Ожесточените сражения в Донецк продължават и днес
Снимка: Reuters

Ожесточените сражения на летището в източния украински град Донецк продължават и днес, след като украинската армия съобщи, че вчера е отблъснала офанзивата на проруските сепаратисти, а част от града беше парализиран от бомбардировки, предаде Франс прес.

Непрекъсната стрелба с тежки оръжия се чуваше в центъра на Донецк през цялата нощ, като от 6 ч. местно време обстрелът се засили, съобщават журналисти на АФП. Стрелбата се чуваше най-вече откъм летище "Сергей Прокофиев", но поне два пъти снаряди паднаха близо до центъра на града, където днес общественият транспорт е спрян, а магазините са затворени - също както в близките до летището квартали.

В 6 ч. украинските войски получиха заповед и откриха масивен огън по известни позиции на сепаратистите, пише в страницата си във Фейсбук един от съветниците на украинския президент, Юрий Бирюков, който се намира близо до фронтовата линия.

Вчера армията с помощта на десетина танка спря офанзивата на бунтовниците и прокара коридор за изпращане на подкрепления на летището и евакуиране на жертвите - двама или трима загинали и двайсетина ранени, според различни източници и украинските медии. Най-малко един танк на сепаратистите е участвал в сраженията, според доклади на украинската армия.

Сепаратистките власти в общината на Донецк съобщават днес за най-малко двама убити цивилни и петима ранени за последните 24 часа. Според местните жители бомбардировките са в северозападните квартали на града.

От началото на конфликта в Украйна в средата на април са загинали над 4800 души. Поредното прекратяване на огъня, въведено на 9 декември, беше нарушено в началото на януари. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още по темата: стрелбаДонецккражния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.