Открит е мъртъв аржентински прокурор, обвинил кабинета в тайни договорки

Предстояло е изслушването му в парламента на страната
19 яну 2015 15:16, Елка Василева
4
Открит е мъртъв аржентински прокурор, обвинил кабинета в тайни договорки
Снимка: Reuters

Аржентински прокурор, обвинил правителството на страната си в тайни споразумения с Иран във връзка с разследването на терористичен атентат от 1994 г., бе открит мъртъв, заявиха длъжностни лица, цитирани от ДПА.

Прокурорът Алберто Нисман трябваше да участва в заседание при закрити врата в Националния конгрес /парламента на Аржентина/ във връзка със заявени от него миналата седмица твърдения, че президентът Кристина Фернандес де Кирхнер и министърът на външните работи Ектор Тимерман са прикрили сключването на тайна сделка с Техеран.

Според твърденията му те обещали в замяна на доставки на петрол от Иран да бъдат освободени от отговорност ирански представители, обвинени в организирането на бомбения атентат през 1994 г. в Еврейския център в Буенос Айрес, при който загинаха 85 души.

Нисман бил открит малко след полунощ в локва кръв в банята си, както изглежда, след като се е самоубил, съобщи "Буенос Айрес хералд", като се позова на неназовани източници.

Няма официално изявление във връзка с причината за смъртта, допълва ДПА.

Депутатът Патрисия Булрих заяви пред телевизия Те Ен, че днес в парламента ще има заседание по повод възникналата ситуация, предаде Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Самоубили са го. Аржентина има стари традиции в това отношение. Българските управляващи винаги са готови да възприемат челния опит в това отношение. При възможност го и прилагат.А при тотално корумпирана правораздавателно с-*** това не е трудно. Както се забелязва никога нищо неможе да се докаже - "самоубииства" в сараи на детски площадки, разни "бири" и тем подобни....
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При нас пък умре Мишо Бирата,сетне и жена му!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
savsem kato Mishko Biri4kata...hotel nekoi po4inal ot smrt , 4rez umirane to4no v kraia na jivota mu, dori izvestno vreme e bili polujiv, posle stanal polumrtav i nakraia samo nejiv
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ-ЦРУ НОМЕРАТА ВИ ВЕЧЕ НЕ МИНАВАТ ДА СЕ СЕТИМ ЗА САЛВАДОР АЛИЕНДЕ ТЪРСЯТ ПРОВОКАЦИЯ ЗА НАРОДНО НЕДОВОЛСТВО АРЖЕНТИНА Е С БРИКС С РУСИЯ И ЩЕ СТРОЯТ АТОМНИ РУСКИ ЦЕНТРАЛИСАЩ-ЦИОН ПОБЕСНЯ