Външните министри от ЕС обсъждат тероризма и положението в Украйна

Европейските дипломати ще обмислят евентуални нови санкции срещу Русия
19 яну 2015 10:35, Екип на Bulgaria On Air
15
Външните министри от ЕС обсъждат тероризма и положението в Украйна
Снимка: bgonair.bg

Терористичната атака в Париж и откритата терористична клетка в Белгия приковаха вниманието на всички държави от ЕС за нуждата от много по-задълбочена координация за превенция от нови атаки. Днес външните министри от страните членки на ЕС ще се срещнат, за да обсъдят тероризма и положението в Украйна. Няма да вземат конкретни решения, но ще положат основите на специална среща на върха следващия месец, която ще бъде посветена именно на контратероризма.

Още по темата
Иначе новите боеве в Донбас превърнаха мирното споразумение от Минск във формалност, а руският президент Владимир Путин отправи призив към украинските власти и сепаратистите да спрат огъня. Въпреки тази му позиция европейските дипломати ще разгледат възможността за налагането на нови санкции срещу Москва. Шансът за налагането им обаче е минимален.

В съобщение, прочетено по руския Канал 1, Путин поема инициативата за изтеглянето на тежката военна техника от сраженията край Донецк и Луганск. По негово предложение Русия заедно с ОССЕ може да съдейства за изтеглянето на оръжия с по-голям калибър от 100 мм на безопасна дистанция, каквато е предвидена в споразумението от Минск.

На този фон източници от Брюксел посочват, че върховният представител на ЕС по въпросите за външната политика Федерика Могерини има намерение да инициира дискусия, която да открои определени области от взаимен интерес с Русия, които да бъдат изключени от обхвата на санкциите.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Малка корекция. Докато не стигнат до Киев!!!!!!!
10
2
 
6
 
! Отговори
Зависи преди 9 години
Убеждавам се в едно. Когато Украинците настъпват, Евросъюза мълчи; когато Опълченците печелят, дайте да обсъждаме Украинския въпрос. Москва не трябва да спира настъплението на Опълченците, докато не се изчисти Донецка област от Украински войски.
9
1
 
17
 
! Отговори
Ха Ха преди 9 години
Егати манипулацията, новината от САЩ ли идва. Като обсъждат нови санкции, защо Киев моли да не се отменят санкциите срещу Русия? Лъжливи европейцки медии. Медиите в Европа са били обладяни 2 пъти - при Хитлер и сега
8
1
 
10
 
! Отговори
Дженъри преди 9 години
ЕС имаше пряка роля в ПРЕВРАТА в Украйна!!! Също така, европейският проект е эаченат в лъжи, че ще бъде эа търговия и сътрудничество, а на хората не беше каэано, че ЦЕЛТА е съэдаването на Съединени европейски щати!!! 10 - правописна грешка, какво да се прави:-)))???
7
12
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Добра порция смях със сутрешното кафе в коментарите. :)До Дженъри "оказа", а не "указа". А и съм доста сигурен, че милионите под прага на бедността са точно в Русия.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това безумно ЕС като каже санкции ( независимо какво става ) и вече ми се гади !Е незная руснаците как го търпят това ,плюс да ги избиват !
5
1
 
21
 
! Отговори
Дженъри преди 9 години
В исторически план ЕС е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЭАЦИЯ, която подпали Света!!! ЕВРОТО се укаэа историческа катастрофа, която обрече МИЛИОНИ европейци да живеят ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТТА!!!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В никакви новини не казват какво става в Украйна и сега Мъншните Министри обсъждат и Украйна !
3
0
 
27
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Въпросният тероризъм е пряк резултат точно от външната политика на САЩ и Европа.. Какво има да обсъждат.. Ааа, санкции срещу Русия, да това е проблема!
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво лицемерие !
1
2
 
30
 
! Отговори
Шопин Баце.. преди 9 години
Накрая като тръгнат 1000 000 пияни руснаци с автомати петро ще мучи като *** у зеле...