Антисемитизмът в Европа се засилва, пише европейският печат

Евреите във Великобритания се готвят за най-лошото
20 яну 2015 10:09, Елка Василева
28
Антисемитизмът в Европа се засилва, пише европейският печат
Снимка: Reuters

Евреите във Великобритания се готвят за най-лошото, пише британският в. "Гардиън". През последните дни учениците в еврейски квартал участват в учения за оцеляване при пожар и при въоръжено нападение. Атентатите в Париж са предизвикали паника сред еврейската общност, отбелязва изданието, като цитира равин Шаим Кантеровиц, ръководещ синагогата в Хартфордшър.

Още по темата

Антисемитизмът в Европа се засилва и това е видно както от графитите и ругатните по улиците, така и от нападенията срещу еврейско училище и срещу магазин за кашерни храни във Франция, пише изданието. Еврейската общност се страхува, че може да се появят имитатори на братята Куаши.

Класическият антисемитизъм, според който евреите са прекалено богати и искат да управляват света, се е слял с модерния ислямски антисемитизъм, предупреждава в. "Гардиън". В отговор еврейските общности се оборудват с камери за наблюдение и високи огради. Те все още смятат, че ситуацията във Великобритания е най-добрата в Западна Европа - но вече си задават въпроса дали имат бъдеще в тази страна.

Терористите не са екзистенциална заплаха за повечето хора в Западна Европа, пише "Дейли телеграф", като добавя, че това е вярно за всички, освен за евреите. Еврейските училища във Великобритания се пазят с високи огради и наблюдателни камери, а във Франция - с войници с автоматични оръжия. И това се дължи на основателни опасения, според вестника.

След нападението срещу "Шарли ебдо" антимюсюлманските нападения във Франция са се повишили със 110 на сто спрямо предишната година, пише френският в. "Монд". Това се случва въпреки уверенията на премиера Манюел Валс, че всеки във Франция има еднакво право на защита - включително за религиозните обекти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Исус Христос не е евреин. Никога не е имало държава изсраел, нито давидови и соломонови империи, нито изход от Египет - няма дума в египетската история за тях. Рим не е воювал с тях, не са биле велики битки, не е било нужно да се изпраща огромна въоръжена армия за едно стадо бедуини. А от къде тази армия е пила вода, а конете?! Днешните хазари дето владеят света нямат нищо общо с древните семити, днешните палестинци. Но сатанинското учение е поето от древността за война с християнството!!
14
3
 
1
 
! Отговори
историк преди 9 години
Исус Христос си е бил чист евреин роден вдревният Израел. В днешен Израел се раждатновите богове.
13
1
 
1
 
! Отговори
istinite преди 9 години
Kakvo ochakvate ot narod koyto e ubival prorok?
12
2
 
3
 
! Отговори
Антисемитизмът... преди 9 години
А дали няма защо?
11
1
 
5
 
! Отговори
Правопис преди 9 години
Антисемитизмът в Европа се засилва, пише евр..ейският печат:)
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почнат ли евреите да се правят на жертви нищо довро не ни чака.
9
3
 
5
 
! Отговори
12345 преди 9 години
Защо тези евреи са толкова мразени?Хитлер е затрил около 6 млн. евреи!
8
4
 
18
 
! Отговори
69 преди 9 години
ама това Шарли кой го измисли и направи? Евреите! Те дърпаха конците, така че да насъскват хората, те са и основната причина за мюсюлманизирането на Европа!И после ни лук яли, ни лук мирисали, ми само били отново голямата жертва!
7
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ти, по-долу - задавал ли си си въпроса защо ТИ ЛИЧНО си против евреите? Познаваш ли поне един? Нещо НА ТЕБ направили ли са? Или си поредният папагал, повтарящ от хилядолетия "ервеите, та евреите". Ти си от широките, немислещи маси на простолюдието, способни само на едно - да бъдат манипулирани. Както и повечето от пишещите в този, а и в повечето форуми, впрочем.
6
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все пак евреите са тези, които откраднаха цяла държава в 20-ти век -Палестина и се натрапиха на чуждо място. Цялата Втора световна война я спрегнаха заради това да се случи Израел!Холо кост няма!Те тероризират целия свят с алчността и жестокостта си!
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между 12 и 16 век евреите са били прогонвани от поне 15 европейски държави.Евреите са били гонени, презирани и нежелани от Античността до днес. Гонения срещу тях е имало в цяла Европа, Древен Египет, Древен Рим и къде ли не.Причината - "каквото повикало,такова се обадило".
4
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евреите са домъкната раса, не им е мястото по ширините на Европа. Не знам какво се учудва всеки.
3
5
 
19
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Дойде Ви времето, ПАК!
2
2
 
21
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Изтрихте ме, без да обиждам никого. Изнесох само реалностите. Задавам въпроси. Защо има антисемитизъм? Има ли ционизъм? Докъде ще стигне омразата?
1
13
 
50
 
! Отговори
1 преди 9 години
Нека евреите си отговорят сами на въпроса "ЗАЩО ВСИЧКИ СА ПРОТИВ ТЯХ".Не ми се вярва целия останал свят да са терористи,антисемити,нацисти!!!