Двама младежи, свързани с предотвратените атентати в Белгия, още са на свобода

Единият е с белгийски, а другият е с холандски документи за самоличност
20 яну 2015 12:10, Елка Василева
2
Двама младежи, свързани с предотвратените атентати в Белгия, още са на свобода
Снимка: Reuters

Двама младежи на 18 и на 21 години, свързани с предотвратените миналата седмица атентати в Белгия, успели да избягат при щурма на полицията във Вервие, все още са на свобода и вероятно са въоръжени, съобщават местните медии.

Единият от тях е с белгийски, а другият е с холандски документи за самоличност. Предполага се, че двамата са се насочили първо към Париж, като целта им е била да достигнат Испания и оттам да се прехвърлят към Йемен или Саудитска Арабия.

Още по темата

Часове след операцията във Вервие френски митничари задържаха по случайност други двама белгийски джихадисти при опита им да преминат в Италия.

Заради това, че полицаите са били основна мишена на предотвратените атентати, днес медиите съобщават, че пътните проверки срещу употребата на алкохол ще бъдат прекратени засега.

Причините са, че при полицейските "засади" на пътя, които продължават обикновено повече от час, полицаите стават лесни мишени за джихадистите. Друго основание е необходимостта полицията да вложи повече сили в опазването на обществения ред след повишената до предпоследна степен готовност за действия срещу терористи.

Междувременно разследващ журналист на телевизия Ер Те Ел представи свой документален филм за приобщаването на имигрантите в Белгия, в който на основата на данни на Свободния университет в Брюксел очертава основните проблеми в тази област. Авторът посочва, че на фона на отпразнувания миналата година половин век от идването в страната на множество турци и мароканци, все още остават проблеми в системата на образованието, с престъпността, безработицата и дискриминационното правораздаване.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: полицияатентатибелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо,я виж как стачките спряха.