Руснаците продължават да имат вяра в рублата

Само 4% от тях са обърнали спестяванията си в долари
Обновена: 20 яну 2015 10:46 | 20 яну 2015 10:46, Екип на Bulgaria On Air
183
Руснаците продължават да имат вяра в рублата
Снимка: bgonair.bg

Въпреки кризата само 4% от руснаците са обърнали спестяванията си в долари, 2% в евро, а по-малко от 1% предпочитат спестявания в друга валута. 52% от анкетираните са заявили, че нямат спестявания, показват данни на Общоруския център за проучване на общественото мнение.

Още по темата
"Това не означава, че нямат пари", коментира генералният директор на социологическия център Валерий Фьодоров. "Не всички руснаци смятат заделените пари за спестявания. Ако например за германеца едно оставено на страна евро е спестяване, то за някои руснаци и 200 хиляди рубли не представляват спестявания”, обясни той.

Преди три дни Фич понижи рейтинга на 30 руски финансови институции, включително Сбербанк и Газпромбанк. Муудис също намали кредитния рейтинг на Русия до най-ниското инвестиционно ниво, след като резкият спад на цените на петрола и най-лошата валутна криза от 1998 г. засегнаха растежа на руската икономика.

Очаква се до края на януари и Стандарт енд пуърс да обяви своето решение. Намаляване на рейтинга може да принуди част от инвеститорите да продадат вложенията си в руски дълг, коментират анализатори. Според тях значителният спад на петрола и рублата допълнително ще подкопае и без това отслабените перспективи за растеж на Русия в средносрочен план и още повече ще я тласне към ръба на рецесията.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
5
 
! Отговори
Новината преди 9 години
Шойгу подписа договор за военно-техническо сътрудничество с Иран.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде да фалират вече, че изнервят американските другари.Те от две седмици оперативно съкращават сонди. И една банка фалира- давала много на 'шистови' компании.А тези руснаци едно си знаят - рубла, рубла! Тапети ще лепят с нея, но не, не обръщат в $.***...
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СтавриБай Ставри гледай си пенсията и кокошките на село и по кротко
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам таблото на снимката колко са добре си личи.Скоро, ще трябва да ги сменят всичките, защото няма да има необходимите разряди(позиции) за "великата" рубла.Пък ние трябва да се радваме в БГ, 1 рубла е по-малко от 3 ст. *** великта нация.Прав е Варненеца, по черноморите са конвентируему само руските, но "услугите" и ме измерват в долари, евро или левове, а не в Путински рубли.
45
4
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
До 65 ("60")В Русия работната заплата е над 30к, а в Москва - над 35к. Какво си видял по обявите за работа и какво получават заетите в момента са две различни неща. Разчовъркай си в главата тези неща и пак си помисли кой лъже.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПравилно. Че са телета телета, но раликата е че когато телето е гладно мучи.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Телета, какво да ги правиш?
42
4
 
5
 
! Отговори
Фес преди 9 години
До НаблюдаващЯвно наблюдаваш от Кремъл.Тогава ми обясни, защо тук на Босфора е пълно с руски пеперуди!!! И не само на Босфора.Единственото което е конвентуруемо това са руските и то извън Русия.
41
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Уточнявам, че заплатата за 2014 съм я приравнил по курса сега (януари 2015), което е некоректно. Т.е. за 2014 руснаците са вземали средно доста над 500 долара месечно.
40
7
 
4
 
! Отговори
Донецк преди 9 години
Слава. Слава Украине.Ушанките днес бяха изгонени от Донецк.Слава. Слава Украине.
39
7
 
9
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
За една година рублата падна наполовина спрямо долара. Въпреки това, руснаците все още имат по-високи заплати от нас:2013 г.: 30 000 р. = 670 евро = 920 долара2014 г.: ~32 000 р. = 425 евро = 500 долараВ Москва и С. Петербург са с около 30% по-високи, а в Сибир, Якутия, Чукотка - двойно по-високи от средната за Русия.Така че да не ставаме жалки с подигравки и насмешки, защото ние сме все още по-зле, а сопата скоро ще се обърне към зелената тоалетна хартия. Въпрос на време.
38
9
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 9 години
До СтавриТъка по черноморите е пълно с пропаднали пияни руски к.....рви, готови на две водки.Слва Украине, Слава.
37
1
 
3
 
! Отговори
СерГЕй преди 9 години
До 51Кутев стига си спамил. Стига.Аз сега съм в ЕС, а ти по форумуте. Това е да случиш на жена като Моника Хохнен-Ервова.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До51Станищев излезе по-умен от тях, защото глупаците от Бг го пратиха в парламента в ЕС.Като гледан тук във форума има доста от тях.
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са толкова добре, че тук на босфора е пълно с рускини.Голяма нация и голям морал, при Лилипуткин, щом са тръгнали да яздят *** карабини за да не умрат от глад.
34
3
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 9 години
Слушай, ти ОТКЪДЕ НАКЪДЕ СЕ МИСЛИШ ЗА ПО-УМЕН ОТ РУСНАКА!? Не, това вече е диагноза! На най-богатата държава на всички видове природни богатства, държава, коята най-малко от 400 години поне през 20-30 години и спретват я революцийка, я войничка малка или голяма, я световна война, я санкции, я някакви забрани и ограничения, тоест ВСЯЧЕСКИ САМО И ПРЕЧАТ, ЛЪЖАТ ПОДМАМВАТ С НЯКАКВИ ФАЛШИВИ "демократични" ЦЕННОСТИ И ПАК Е ПЕТА ЗАСЕГА В СВЕТА! Ти имаш наглостта да се подиграваш на такива хора, клоун!
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимеn48GOSPODINE TI NE RABOTISH LI,ZASHTO PLACESH KATO VDOVIZA ZA H..MIRISHESH NA VKISNALO SELIANDUR SAS SELIANDURITE
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те бладовете като нямат спестявания, как да копуват долари по 70 рубли.Тези 4% са вихрушката на компартия.При нас беше същто, не си ли спомняте!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 долара е рядка тук но в обращение в САЩ СИ Я ИМА и не е с много висока стойност тук -продават я навсякъде в чейнч бюрата ТАВЕКС например
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 40така е 2 долаа не съм виждал, защото 2 долароавта банкнота е една от най-редките и има нумизматична стойност *** :)