Разиграваха ни за "Южен поток", оцени Лавров

"Турски поток" ще повиши енергийната сигурност на Европа"
21 яну 2015 13:30, Елка Василева
139
Разиграваха ни за "Южен поток", оцени Лавров
Снимка: архив, Reuters

Москва разчита, че проектът "Турски поток" ще бъде реализиран и ще даде възможност за засилване на енергийната сигурност на Европа. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС, на годишната си пресконференция.

Проблемът с газопровода „Южен поток“ е приключен, потвърди Лавров. Не можехме повече да протакаме изпълнението на задълженията си, а и честно казано ни разиграваха, каза той.

Още по темата

Руският президент Владимир Путин заяви на 1 декември 2014 г. при посещението си в Турция, че проектът за газопровод „Южен поток“ е закрит, като вместо него ще бъде построен друг до Турция. От своя страна шефът на Газпром Алексей Милер каза, че до 2020 г. Русия ще се откаже от Украйна като транзитна страна за руския природен газ към Европа. Той посочи, че синьото гориво ще стига до турско-гръцката граница и посъветва европейските страни вече да започнат да изграждат нужната инфраструктура, за да получават от този газ.

Към предложения алтернативен проект – т.нар. „Турски поток“, вече проявяват интерес в Европа, посочи още днес Сергей Лавров. Сега се провеждат конкретни разговори, отбеляза той.

Според него „Турски поток“ ще даде възможност да бъде повишена енергийната сигурност на Европа, предпазвайки я от проблемни транзитни страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
2
 
! Отговори
Боко преди 9 години
Вие какви хора сте, че сте се вкопчили за тоя газ. Я си пием ракия и газ ми не требе.
92
0
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Турски поток ще бъде построен именно защото турците, за разлика от нас, знаят да си правят сметката и могат да вземат самостоятелни решения. Те с Русия даже и за рушветите ще се договорят. От този газопровод ще получават газ всички европейски държави, (включително и ние) , които искаха да се свържат към Южен поток. Ако за тях Северен поток беше алтернатива, щяха да се свържат към него. Само че за Турски поток транзитните такси ще ги прибира Турция, а не България.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние сме последната дупка на кавала и никой не те е*ава за слива
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
турчина ще го построи за половин година а българина да го духа
89
0
 
6
 
! Отговори
До 113 от До 105 преди 9 години
До Анонимен 113Нищо не си разбрал от това, което съм написал. Ще повторя дано ти светне - Русия МОЖЕ да реализира тръбопроводи през където си поиска. Просто го може!Не ти се обиждам, и толкова си можеш:)
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го духа и Урина и Бъргалина и двете като пропиндоски зомбита ги очаква голямо смучкане!!!
87
0
 
6
 
! Отговори
До 105 преди 9 години
Продължавам с Турски поток Изгоди - не плащат такси. Карат газа до границите на ЕС и ЕС да се оправя.Застават в засада на *** ТАНАП и НАБУКО и чакат да се включат с Трети Енергиен пакет, заради който не им дадоха да си построят ЮП. Сега ше искат да се възползват от него. Нали го знаеш пакета - 50 % свободен капацитет за други доставчици.Хитро, а! :)
86
1
 
12
 
! Отговори
До 105 преди 9 години
"Южен паток" е една химера.руснаците не могат да реализират такъв проект, а от икономическа страна, той е БЕЗСМИСЛЕН..."Руснаците реализираха Северен поток , Син поток. Ще реализират Някакъв Японски поток през Кореите за Япония. Така че, могат, колега.Икономическата им изгода е, че ще спестяват 3 млрд транзитни такси. от транзита през Украйна , който е ...63 млрд 3 :)Политическата изгода - край с американските интереси към тръбите между Русия и ЕС. и рекета на Украйна
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Аз 101Защо на Германия цената за газа е 300$...В допълнение - Германия потребява 35 млрд м3 газ, а България - 2.7. Колко да е цената.Друго - Германия участва в строежа на Северен поток и сега си взема своето. Както би станало и с ЮП с нас.
84
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка е искала да свали гн Путин.Еми за6то гн Путин не свали Обама,та данесе оплакват като довица за ... Русия със тия уруспитцки номера о6те много 6те затъва в блатото.И никога няма да излезне.Свалиха Полският президент със самолета несъ те,свалиха самолета над украина пак неса те,водят воина в Украина пак ни6то незнаят.Много им са плитки номерата.Обама пак много ги търпи.Путин нее за президент.Тои трябва да отиде в ислямската държава,тои мисли само за воина.Не обича хоръта.Пиклувска работа.
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо цената за България от 1 януари 2014 година е 404,17$Това не е вярно, другарю. Самонакажисе за наглата лъжа
82
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Южен паток" е една химера, руснаците не могат да реализират такъв проект, а от икономическа страна, той е БЕЗСМИСЛЕН. С патока рашките искаха да шантажират страните , които са по двете трасета и както в момента Украйна, ако имаше друго трасе, щяха да прекарат газта през него. Крайно време е света да накаже джуджето РЕШИТЕЛНО.
81
3
 
5
 
! Отговори
411 преди 9 години
Същото чака и Турския поток,другарю.
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това,което стана с Южен поток е само част от войната срещу Русия
79
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турски поток е едно ново начало за възраждане на великата османска империя.Когато Кюрдистан бъде обявена и призната за държава ,Турция ще бъде компенсирана със българска територия
78
1
 
26
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До всички *** които задават въпроса ,,Защо на Германия цената за газа е 300$ а на България е 500$". Първо цената за България от 1 януари 2014 година е 404,17$ долара и това не е благодарение а въпараки нашите дупедавци и кражбите им заложени в договорите за транзит. Аз ли да ви обяснявам че на входа на България са застанали няколко фирми и взимат транзитни такси. Положението с Германия е съвсем различно защото тя е страна разпределител където влиза газ и ние щяхме да сме ако не сме окупирани.
77
4
 
6
 
! Отговори
Бинокал преди 9 години
Ся тръбите в Гърция сигурно ще отговарят вече на законодателството на ЕС. Само, когато са в БГ не отговаряха, за да може какво да се направи, да мине през Гърция, коя икономика ще се повиши от транзитни такси? Гръцката фалирала ще се изправи, а ние в БГ, пак ядохме комунистчески Х**, защото крадливия Орех, Гея и Злодея, заедно с Бея решиха да гледат собствените си ***.. Страдай ся Българино, щом си мълча тогава - мълчи и ся - роби си останахме -ц, ц, ц
76
2
 
1
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
До Анонимен 96Дупят им се такива като теб-взели обект с голям наем, после другите им са виновни!
75
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Омразата на Кремъл към Украйна се оказа лош съветник....,а разиграването може да продължи и с така наречения "Турски поток" !
74
11
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Ще бъде много интересно, когато турският паток стигне до границата с Гърция и отсреща нема никой. Руснаците ще си имат ненужна тръбица за 10 млрд, а ще плащат и на Турция.