Тероризмът да не се свързва с ислямските страни!

Терористите не говорят от името на мюсюлманите, заяви Ердоган
21 яну 2015 14:55, Елка Василева
54
Тероризмът да не се свързва с ислямските страни!
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Извършените терористични актове не бива да се свързват с мюсюлманите и с ислямските страни, заяви турският президент Реджеп Таип Ердоган на десетата конференция на Парламентарната асамблея на Организацията за ислямско сътрудничество.

„Терористите и терористичните организации в никакъв случай не са представители на мюсюлманите и на ислямските страни. Те не говорят от тяхно име и никога няма да правят това“, каза Ердоган.

Тези терористични актове, извършени неизвестно от кого, защо и за чия сметка, никога не бива да се свързват с мюсюлманите или ислямските страни, призова турският президент.

Той посочи, че по отношение на ислямските страни „се провеждат много сериозни операции“. „Мюсюлманите се сблъскват един с друг, карат ги да се убиват един друг. Проливащата се кръв е кръвта на мюсюлмани“, допълни Ердоган.

В същото време обаче той разкритикува публикуването на карикатури на пророка Мохамед, като заяви, че свободата на словото има граници.

„Свободата на словото не означава да можеш да правиш, да пишеш, да рисуваш каквото и да е. Свободата на словото не дава право на никого да обижда свещените ценности. Хората, нарисували тези уродливи карикатури на пророка Мохамед, са се скрили зад понятието свобода на словото“, оцени Ердоган, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Терористите не говорят от името на мюсюлманите, заяви Ердоган"===Е като викат "Аллах акбар!" от името на християните ли говорят??? Съвсем е изтрещял тоя ***.
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ердоганчо, не говори, защото помним Гези. Колко xора затриxте тогава? Когато чуждите медии отразяваxа случващото се той казваше да не му дават акъл как да действа в държавата си.