Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!

Русия прави всичко за спиране на конфликта в Украйна, заяви Песков
21 яну 2015 15:01, Елка Василева
647
Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!
Снимка: архив, Reuters

Западът подменя понятията, за да отслаби Русия и да я изолира от световната общност и тази подмяна изостря конфликта в Украйна. Това заявява Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин, в интервю за седмичника "Аргументи и факти", предаде ТАСС.

Според Песков Западът се стреми "да свали Путин", използвайки за целта каквито и да било поводи - събитията в Украйна или някакви други.

"Днес тече подмяна на понятия, водеща единствено до ескалация на конфликта. Всичко, което може да направи Русия за прекратяване на конфликта, тя вече го прави: фактически подпомага икономиката на Украйна, осигурявайки доставки на въглища, електроенергия и така нататък, а на хората в Югоизточна Украйна, изпаднали в беда, изпраща хуманитарни конвои", напомня той.

"Не можем да изоставим тези хора на произвола на съдбата", добавя прессекретарят на Путин. Според него обаче "Русия не може да уреди този вътрешноукраински конфликт".

"А засега, ако представим съвсем просто проблема, Западът се опитва да набеди Путин като страна в конфликта, да го изолира от международната политика, да стисне за гърлото Русия в икономически план заради своите си интереси, да постигне сваляне на Путин, при това обаче настоява той да уреди кризата в съседната страна", казва Песков.

Той изтъква, че "войната (в Украйна) може да приключи само чрез вътрешноукраински диалог", който "може да бъде започнат само от официален Киев". "Силовият опит за решаване на кризата е път към безизходицата", изтъква прессекретарят на Путин.

"Убеден съм, че Западът няма никога да ни остави на мира" и "нещата тук не опират до Крим, нито до Украйна" - "ако го нямаше Крим, щяха да измислят друг повод", заявява Песков.

Той напомня, че в тазгодишното си послание към руския парламент Владимир Путин заяви: "Трябва да сме суверенни, самостоятелни, силни, но същевременно да останем неразделна част от международната общност, от световната икономическа система".

"Изолационизмът или самоизолационизмът би означавал грешка", добавя говорителят на Кремъл.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
3
 
4
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До до 559Пак манипулации и лъжи тиражираш. Те американците затова се разцепват да водят войни в Близкия изток и да хвърлят там милиарди долари за контрол... щото имат алтернатива на арабския нефт- нали!!! Замалко да ме убедиш!
381
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм прост но ... преди 9 години
До до 555Близо си... А кой ще вземе руските нефтени компании?
380
1
 
4
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Рафинерите в европа се настроиват за арапски нефт, но и чурките трябва да се настроят за сунет тогава. Идва време шейха е взел всичкпто евро напраил е пачка и им казва : искам вие носи челма и тогава даде нафта. А Путин им казва вече търгувам с Китай и Туркай. Нямам за вас.Вземете си от шейха.
379
1
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До до 553Абдула се целел в Руския пазар, да си продава там петрола. Ти добре ли си бе - да продава петрол на седмата по нефтени запаси в света държава. Леле колко си *** само... Не ми пиши повече глупостите си. Ходи споделяй с жена си, с психолог ако трябва. Но не и тук.
378
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ИДИЛ не се ли издържа основно от нефт?
377
2
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Саудитците си защитават пазарите от американската шистова инвазия, затова свалиха цените на петрола - за да фалират америка, която не може да си позволи добива на шистов газ на цена под 90 долара. Свалянето на цените на петрола не е атака срещу Русия, а срещу САЩ, драги ми ***. Но соросоидния ти мозък това не може да го проумее.
376
2
 
2
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До 553, Ето ти един не толкова конспиративен вариант. Американците добиват шистов газ на стойност 90 долара за барел. Щото къртенето на шисти, а преди това обливането им с 300 вида химикали няма как да е по-евтино от това да дупнеш земята и да ти фърка нефт и газ. Нъл тъй?! Арабите свалят цената на петрола обаче и джаскат шистовия балон на САЩ. - те не могат да се конкурират при 60 долара за барел и фалират. Тагава арабите пак вдигат цените на петрола. Ако янките пак почнат с шистите - тия пак..
375
1
 
1
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Май са им орязали средствата и не им плащат нощен труд по кодекса на труда. 0.02 евроцента на час като за тях ;) !Имаше един *** от тях дето мрази безплатно ,обаче може и тях да е намразил вече!
374
2
 
5
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Край! Платените *** наистина умряха в този форум. Мир на праха им! Ако до 2 минути някое платено сороско *** не се включи и не ми обясни колко справедливи войни водят Обамата и САЩ по света, кви са велики, а кви аборигени са всички останали народи по света... ще се разсърдя и ще ходя да си лягам. :)
373
2
 
5
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Кога им стана ясно на ЕС и УСА ,че са гола вода. Ами на откриването на игрите в Сочи. Няма нормален човек от тогава дето да не е разбрал ,че бедността е вече в миналото за Русия и руския народ. От тогава е и тази злоба на запада.
372
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 542 -велика ,велика --колко да е велика ха-ха:-) ,Давай другаю в същия дух..,,напиши нещо за гадния империализъм,и как ще се разпадне и накрая да не забравиш да напишеш нещо за някой ново свръх секретно оръжие,което никой не го знае,,щото е секретно,, но е много силно:-) :-) ,но ти го знаеш...:-) :-)
371
2
 
4
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 543"Негово Величество краля на СА Абдулах изпраща искрени благопожелания и поздрави на всички путинисти по света в това число и на българските във връзка с настъпващото руския мазол намаление на нефта."-------------------------------------------------Абдулах поздравява и 300-та фалирали шистови компании на САЩ и подканя останалите 900 да ги последват. Че да вдигне на спокойствие цената на петрола. А ако янките после пак решат да къртят шисти -Абдула пак ше намали цените на нефта
370
0
 
0
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До 538"Де да беше така другарю както казваш, сега щеше да се наливаш с водка вместо да пишеш глупотевини по форумите."---------------------------------------------------Сега не! Но след година-две процесите ще са точно в тази посока. А след 5 години ще е баш така.
369
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 536_ти въобще не си в час другарю-какви ,,хааагеееемониии,,:-) :-) ТЕ ГОНЯТ не знам,но с такива коментари човек искрено се забавлява ха.-ха-ха.Напиши още нещо моля...ха-ха-:-) :-) :-)
368
0
 
1
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 533 "Интересно защо запада ще иска да стисне гърлото на Русия когато е стиснал топките и. Отново има грешен и некадърен анализ на ситуацията от Путин, което отново ще доведе до грешни изводи и ходове. За пореден път руските барани ще си счупят главите."------------------------------------------------------------------------------Бабо Ванге, колкото и да се правиш на друг - ти си. Разпознахме те. Кажи още продзрения кво ще стане с Путин и Русия! Пък ний ще си записваме.
367
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На руската пропаганда и нашите *** ,все гадния империализъм им е виновен-свалили били цената на нефта и русия щяла да фалира:-) :-) ами западна Европа въобще няма нефт а и цената е такава за целия свят-защо немците или други държава не фалират-бе ***
366
0
 
1
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 529"Ми той Справедливия това му е работата!Дано не му плащат в рубли че да не пукне от глад!"----------------------------------------------------------------------------------Каква ти работа... кауза ми е да громя *** платени сороси!
365
1
 
1
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 526"Хайде почвай с лозунгите и опорните точки."Ама аз така си почивам, бе драги. Виж, ти не се напрягай, да не вдигнеш кръвното сега!!!
364
0
 
4
 
! Отговори
hahah преди 9 години
Бг НПОтата пак громят Русия и Путин... те това го правят от 25 години и ще продьлжават да громят Русия докато са живи или докато им се плаща... хахахахахахахах
363
2
 
1
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 525"Много скоро руснаците ще научат къде *** гладните!!Хаххах!Крим ще им излезе през носа!"Бабо Ванге, ти ли си? Кажи ми честно, духовете от отвъдното ли ти го съобщиха това?