Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!

Русия прави всичко за спиране на конфликта в Украйна, заяви Песков
21 яну 2015 15:01, Елка Василева
647
Западът иска да стисне Русия за гърлото и да свали Путин!
Снимка: архив, Reuters

Западът подменя понятията, за да отслаби Русия и да я изолира от световната общност и тази подмяна изостря конфликта в Украйна. Това заявява Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин, в интервю за седмичника "Аргументи и факти", предаде ТАСС.

Според Песков Западът се стреми "да свали Путин", използвайки за целта каквито и да било поводи - събитията в Украйна или някакви други.

"Днес тече подмяна на понятия, водеща единствено до ескалация на конфликта. Всичко, което може да направи Русия за прекратяване на конфликта, тя вече го прави: фактически подпомага икономиката на Украйна, осигурявайки доставки на въглища, електроенергия и така нататък, а на хората в Югоизточна Украйна, изпаднали в беда, изпраща хуманитарни конвои", напомня той.

"Не можем да изоставим тези хора на произвола на съдбата", добавя прессекретарят на Путин. Според него обаче "Русия не може да уреди този вътрешноукраински конфликт".

"А засега, ако представим съвсем просто проблема, Западът се опитва да набеди Путин като страна в конфликта, да го изолира от международната политика, да стисне за гърлото Русия в икономически план заради своите си интереси, да постигне сваляне на Путин, при това обаче настоява той да уреди кризата в съседната страна", казва Песков.

Той изтъква, че "войната (в Украйна) може да приключи само чрез вътрешноукраински диалог", който "може да бъде започнат само от официален Киев". "Силовият опит за решаване на кризата е път към безизходицата", изтъква прессекретарят на Путин.

"Убеден съм, че Западът няма никога да ни остави на мира" и "нещата тук не опират до Крим, нито до Украйна" - "ако го нямаше Крим, щяха да измислят друг повод", заявява Песков.

Той напомня, че в тазгодишното си послание към руския парламент Владимир Путин заяви: "Трябва да сме суверенни, самостоятелни, силни, но същевременно да останем неразделна част от международната общност, от световната икономическа система".

"Изолационизмът или самоизолационизмът би означавал грешка", добавя говорителят на Кремъл.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


647
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
1
 
0
 
! Отговори
русофил преди 9 години
По кой курс ги изчисли! 130 млрд. Щ.д .хах голям виц...
321
1
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 451"Паметник на окупатор не се вдига. Набий си го в продажната рубладжийска кофа."-------------------------------------------------------------------------------Така е! Ти обаче спри да служиш на американските окупатори, щото в момента България е под американска окупация!, ако не си разбрал
320
1
 
3
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Цъкайте минуси колкото искате!
319
0
 
6
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До 446"Че така пишат РУСКИТЕ МЕДИИ,просто неуко момченце.РУСКИТЕ МЕДИИ.Съвсем оголяхте и изтрещяхте.*** да не е агент на ЦРУ?"--------------------------------------------------------------------Наричайки с обидни думи, само издаваш , че си невъзпитан. Не се засягам. Май не си разбрал обаче, че аз цитирам само факти и данни от Уикипедия, която си е американски сайт.
318
4
 
2
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Окупатор, обаче посрещнат с хляб и сол!
317
1
 
6
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 434"Да де .. нали това коментирахме. *** се врътна като 4 годишно и плю върху подписа си в сключени договори. Браво ! Така прави всеки истински мъж на високи токове!"------------------------------------------------------------------------------Така ще е оттук насетне! Свиквайте! На зло куче - зъл прът!
316
6
 
2
 
! Отговори
запознат преди 9 години
Тук са ни включили на *** и бълват коментари от Министерството на Истината в Русия. Така или иначе важното е Светът видя че Византийщината не е минало в Русия. Наследството на Зоя Палеолог е още живо в Москва.
315
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Севернокорееца им го каза: "Обама винаги се действа необмислено в своите изказвания и постъпки, подобна на *** в тропическа гора"
314
1
 
2
 
! Отговори
Бе то преди 9 години
Руснаците си имат песни-Хорошо жить в стране,где народ живеет в го....Такива ми ти песни.
313
5
 
8
 
! Отговори
русофил преди 9 години
Грешите! Съюзниците са били гола вода без ссср са падали! Сталин им сърши цялата работа в повечето истински учебници го пише! Тва битката при Курс ,при сталинград са велики подвизи! Без които нямаше да има ден на победата или сега на европа дето му казват.За тва дето спорят разни мекерета ,трябва ли да има паметник на съветската армия на альошата ит.н ми разбира се ,че трябва да има и всяка година на 9 май трябва учениците да поднасят венци. Това си е светиня като паметника на Апостола.
312
0
 
3
 
! Отговори
до спаведливия преди 9 години
Че така пишат РУСКИТЕ МЕДИИ,просто неуко момченце.РУСКИТЕ МЕДИИ.Съвсем оголяхте и изтрещяхте.*** да не е агент на ЦРУ?
311
1
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 418"Абе ти си много заблуден русофилистичен ***! Сталин си го избраха за най-велика личност на всички времена."---------------------------------------------------------------------------------------------------Уа-ха-ха!!! Знаеш ли кво?! Аре повече с теб да не си пишем! Щот аз с хора в умствено неравностойно положение избягвам да общувам!
310
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо,ето сега ще спретнат една хубава война в Украйна и ще си спасят долара.Те и Боко Харам за да убиват по 2000 човека на ден що патрони отиват ,пък и ИДИЛ е добър оръжеен пазар.
309
1
 
2
 
! Отговори
Обама им го каза преди 9 години
-В дрипи сте.
308
3
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
До Анонимен 415"В русията имали много жито,само дето минали на елда/черна каша/,а и тази година в Алтайския край,където и я произвеждат е много кът.*** да не е агент на ЦРУ?"-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Пак *** глупости. Факт ли е, че през 2010-та година са 1 в света по добив на жито. Факт е! Ко ми редиш някви конспиративни теории. Мале, че *** народ са тия сороски недоразумения!!!
307
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ленин не е живял в Русия. Ленин е живял в Швейцария. Пристига в Русия от Швейцария няколко месеца преди преврата 1917 година в брониран влак натъпкан със злато и милиони швейцарски франкове.
306
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путята си го мести,но глей кво правят руснаците в магазините.ТИКИ-ТАКА.
305
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров много жестоко им наби канчето. "Откажете се от диктата, САЩ вече не са номер 1". Същевременно киевските превратаджии продължават да понася тежки загуби от опълченците въпреки помощите от САЩ. Шистовия балон с който САЩ разчитаха да навредят на Русия се спука. 1/3 от шистовите компании в САЩ са пред фалит. Сега са като накакани. Напълно неадекватни.
304
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** върна руснаците на нивото на 18 век,сега и Петър 1 да дойде,няма как да ги върне в 21 век.
303
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа твърдите, че някой им е натресъл комунизма е все едно да обвинитенякой, че ви е ср... в гащите.