Франция ще бори радикалния ислям с мерки в училищата

За плана ще бъдат отделени 250 млн. евро за 3 г.
Обновена: 22 яну 2015 18:18 | 22 яну 2015 18:17,
59
Франция ще бори радикалния ислям с мерки в училищата
Снимка: архив, Reuters

Франция обяви мерки за борба с радикалния ислям във френските училища, предадоха Ройтерс и ДПА.

Те целят да предотвратят риска уязвими деца да се превърнат в радикали. Мерките бяха разработени, след като трима ислямисти убиха 17 души при серия от нападения в Париж.

Още по темата
Планът предвижда назначаването на 1000 допълнителни служители във френските училища до юли тази година. За неговото прилагане ще бъдат отделяни 250 милиона евро за период от три години.

Планът предвижда засилване на обучението по френски език, повече програми, насочени към подготовката на деца от уязвими групи от населението, и по-задълбочено запознаване на учениците с ценностите на Френската република. Новите 1000 души училищен персонал ще помагат на учителите да отговарят на въпросите на учениците, свързани с традициите на светската държава, с предубежденията и с гражданството.

Планът предвижда и учениците от бедни семейства да получават повече стипендии. Мерките целят и създаване на система за ранно предупреждение за ученици с проблемно поведение, което ще помогне на училищния персонал да работи по-добре с тези деца.

Съгласно предвидените мерки на 9 декември ще се отбелязва във френските училища ден на националното знаме и националния химн.

До решението за план с мерки се стигна, след като стана ясно, че младежи в 200 училища в цяла Франция са нарушили едноминутното мълчание в памет на жертвите от нападенията в Париж.

Социалните медии пък свидетелстват, че между подрастващите има доста различия по въпроса за свободата на словото, повдигнат от нападението срещу редакцията на в. "Шарли ебдо".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мултак до 13Е ПОНЕ НЯМА ЕВРЕИЯ ХАХАХХААА МАЛКО СА И МАЛКО ЩЕ БЪДАТ.
21
3
 
6
 
! Отговори
мултак до 13 преди 9 години
Мултикултурализъм в САЩ, ама друг път... Чернокожите са по-малко от 10% и са силно концентрирани.. Белите са си бели без значение какви са дедите им, а латиносите ги използват за персонал по хотелите и заведенията за бързо хранене. По-важното е друго - когато се прави мултикултурализъм, е важно мюсюлманите да не са повече от 10%. Иначе става страшно!Мисля че здравомислещ човек разбира, че с Европа като понятие за единност и религиозна търпимост е свършено. Като цяло вече няма Европа, а Еврабия
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мюсулманите винаги ще са по-умни, по-богати и по-прогресивни от юдеите.
19
1
 
4
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 9 години
Аман от цензура бе! Уж свобода на словото, ама друг път!
18
0
 
9
 
! Отговори
хайде да се събираме преди 9 години
Хора,оставете франция,а дайте да се надигнем заради тия бежанци,докато не е станало твърде късно! Хората в Харманли и Хасково си продават имотите,защото виждат ислямизирането на целия регион!И в София е почти същото, на Герена е пълно с *** и обикалят по цяла нощ!
17
0
 
7
 
! Отговори
факт преди 9 години
Атентаторите са родени и живяли в Париж,второ поколение французи са.Но явно кръвта вода не става както е казал народът ни.Това,че ще ги превъзпитате не го вярвам.Ако искате европейци вземете си европейци.Ако ли не-Франция ще се превърне в Ирак,Либия или Сирия.Изберете си.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DDПРАЩАМ ТЕ ДА ЖИВЕЕШ ТАМ КЪДЕТО ТЕ БОЛИ.
15
7
 
0
 
! Отговори
DD преди 9 години
До АнонименПредстави си че не ме боли *** за българските обичаи и традиции. Какво правиш ти тогава? Риторичен въпрос просто....хахаха.
14
1
 
5
 
! Отговори
666 преди 9 години
Химикалки, моливи, програми, средства...Няма да се научат! А се опитват да ни поучават?!?
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за да няма радикални ислямистки прояви в Европа ... трябва да няма ислямисти в Европа
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тук трябва да се засили изучаването на бълг. език и бълг. традиции.
11
2
 
10
 
! Отговори
кака Пена преди 9 години
Наврете се в джамиите и слушайте там какво се говори. Там им пълнят главите.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ааа не не им питайте правата, те имат права и трябва да ги интегрирате с пари а не с програми, иначе ще се обадя на Хелзинския комитет!!! Сега сериозно, доста късно е за програми, бъдещето на франсетата е исляма но няма какво да се оплакват след като сами са си го направили така... Следват Холандия, Германия и т.н.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До @Холокоста какво общо има с Християнството бе? Християните бяха подложение на холокост от комунистите.
8
6
 
3
 
! Отговори
@ преди 9 години
До АнонименЗа каква християнска Европа говориш,християни има ,да,но антихристи са по върховете.Иначе как може да отричаш Христос ,но ако исках дискусия за холокоста те преследват.Християнство или холокостианство?
7
1
 
8
 
! Отговори
за 3 преди 9 години
Сракози спечели с гласовете и подкрепата на мюсулманите и Кадафи. Доказано!
6
5
 
4
 
! Отговори
, преди 9 години
Аз съм против всякакъв тероризъм,ислямски или най-опасния ционисткия.Но пропагандата срещу ислямския свят е безсрамна и само в полза на ционисткия режим за да се изправи Европа срещу тези,които са на пътя им за Велик"Израел".Във Франция как така ТЕРОРИСТИТЕ НА ЕВРЕЙСКАТА ЛИГА ЗА ЗАЩИТА не са обявени за терористи ?france24/en/20140729-calls-mount-ban-france-violent-jewish-defence-league//
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбоспокойно бе, ще те изритат от Европа, тихо сега
4
3
 
20
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Късно е франсета-всичко отиде по дяволите!С толерантност няма да стане.Ако не се направи нова РЕКОНКИСТА-Европа е обречена!Ако щете-вярвайте....
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Францетата избраха Холанд за президент с гласовете на мохамеданите. Иначе печелеше евреина Саркози.