Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!

Лавров скочи срещу изявлението на полския министър
Обновена: 22 яну 2015 08:38 | 22 яну 2015 08:32, Анисия Иванова
191
Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Изявлението на полския министър на външните работи, че Освиенцим е бил освободен от украинци, е кощунствено и цинично, концлагерът е освободен от Червената армия. Това заяви днес пред журналисти в Берлин руският дипломат номер едно Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Изявлението на полския министър за това, че Освиенцим е освободен от украинци - даже не мога да го коментирам. Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари", подчерта министърът.

По думите на Лавров да опитваш да се заиграваш с някакви националистически чувства в тази ситуация е абсолютно кощунство и цинизъм.

Вчера полският му колега Гжегож Схетина заяви в ефира на Полското радио, че концлагерът "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим "е освободен от Първи украински фронт и украинци". По думите му именно "украински войници отворили вратите на лагера".

Междувременно пресслужбата на министерството на финансите на САЩ съобщи снощи, че неговият ръководител Джейкъб Лу ще оглавява американската правителствена делегация в Полша на проявите по повод 70-годишнината от освобождението на "Аушвиц-Биркенау" идната седмица. След това той ще замине за Киев, където на 28 февруари ще се срещне с високопоставени длъжностни лица от украинското правителство и ще обсъди мерки за допълнителната американска помощ, която вече бе обявена миналата седмица.

Става дума за възможности на Украйна да се предоставят кредитни гаранции в размер на 2 милиарда долара през тази година при определени условия. Тази вечер Лу ще се отправи към Давос.

Идния вторник, на 27 януари в лагерния комплекс "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим ще се състоят възпоменателни прояви по повод 70-годишнината от освобождението на концлагера.

Организаторите очакват делегации от 28 страни. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
180-Кандидатстваш за политкомисар ли? Нещо обаче си чел , недочел-има Ивановские пороги на Андрей Платонов. Кой е Авдрей , не се знае. Напиши сега : Аз съм *** *** и вместо да чета правилните руски автори , гледам гнилите капиталистически канали като Нешънъл Джиографик.
137
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Ето как се прави еврейска пропаганда. Енергични спорове кой е освободил Освиенцим, когато не е имало лагери. Било е трудови лагери в които разни *** са произвеждали евтини стоки за армията в момент на война и липса на работна ръка. Щом *** значи и евреи, уредили се както винаги да не ходят на фронта, също *** хомосексуалисти. Точно това което днес е нужно на България, и понеже сме под робство, природата сама ще си го достави.
136
0
 
1
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
webcafe.bg/id_1903748987Не забравяйте и туфтата, ако въобще знаете какво е .
135
0
 
1
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
fakti.bg/mnenia/127252-dalgoto-sboguvane-s-nrb?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage
134
5
 
3
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
До номер 100-Йосиф Висарионович-ако ти ми отговориш откъде Сталин си е присвоил псевдонима Коба и защо ,те признавам ;ако не -ти ще напишеш ,че си една вмирисана ***,както и всички тука които говорите и мислите с клишета и се върнахте 3 века назад да режете тръстика с *** по плантациите. Комунизма се провали , най-малкото заради тъпата планова икономика, а на вас все ви е виновен Сорос и не знам кой си . Щом един Сорос може да срути СССР/Русия изводите си ги правете вие.
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 171 В грешка си.Най много загинали всеки трети е дала Беилорусия.Дали убивали мирни хора през войната са патриоти?те са извършили етническа чистка срещу поляци, известна като Волинското клане. През зимата и лятото на 1943 г. бандеровците избиват близо 100 000 мирни полски жители, главно в северозападната Волинска област на днешна Украйна. Било е не просто етническа чистка, а истинско клане избиване не с огнестрелно оръжие, а главно с ножове и брадви.
132
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мурзилкиии...Зле сте!
131
1
 
8
 
! Отговори
М Л Кинг преди 9 години
Харесвах Сталин,сега повече,след полско-украински-прибалтика.Разбираме го.
130
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 Украински фронт е създаден през 1943 и наследява Воронежки фронт. Воронежкият фронт е създаден да отбранява района на Воронеж /в Русия/, а когато през 1943 вече трябва да се освобождава Украйна, се нарича вече Украински. През 1945 г. отново е преименуван със съвсем различно име. Името посочва мястото му на действие, а не етническият състав на войските.
129
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е кощунство , но е кощунство да се обявяват украинците които са се борили за Независимост от Съветския съюз за фашисти ,а иначе по статистичеки данни от Республиките в СССР най-много жертви по време на ВСВ дава УССР , а на човек от наелението БССР , в Украйна се намират ТРИ от градовете ГЕРОЙ от ВСВ / така са обявени по времето на комунизма / КИЕВ , ОДЕСА , СЕВАСТОПОЛ Е лошото е че на практика и България е окупирана през 1944 от III Украински фронтКолко от вас с 39 -те минуса си имате пон
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
169 Кое е това Руско кралство би ли ни осветлил
127
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ввПо принцип не съм за ставащото в Украйна но Украинско кралство е било по времето на Руското кралство така че да не четем историята както си искаме...
126
7
 
21
 
! Отговори
морски преди 9 години
Днес от 16ч. пред президентството ще се проведе протест срещу посещението на гл.секретар на НАТО у нас и световната агресия на НАТО.
125
6
 
31
 
! Отговори
вв преди 9 години
Колкото има държава Македония и македонска нация , толкова има и Украйна и украинска нация през вековете !
124
1
 
6
 
! Отговори
Станиславе, преди 9 години
Е, тебе трудно може да те убеди човек в нещо което не съвпада с партийната ти линия. Хората са го описали в книги, художествени и исторически, но ти явно и с очите си да го видиш, ще го отречеш. Успех и на теб! Напомняш ми комисарите от ранните дни на болшевизма, (тези спонсорирани от германските и американски банкери, като Питър Шиф) същия ентусиазъм в ценностите на ... "западната демокрация". Дерзай и продължавай да не забелязваш геноцида в Украина, така ще си за пример за другите - до къде може да стигнеш когато си необективен.
123
13
 
4
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Желая на всички защитници и строители на Великата Рус и Димитровска България, от утре да копаете диги и да пишете дитирамби във възхвала на свободният труд. 157"Европа била строена на каторжен труд"-първо се научи да пишеш правилно-строена чрез/с , но не и "на". С каторжен труд е строен Петербург , но не съм убеден ,че Варшава, Прага, Париж ,Мюнхен Лондон са строени от каторжници.
122
2
 
13
 
! Отговори
Станиславе, преди 9 години
7 милиона от гладна смърт по време на Голямата Депресия не ти ее достатъчно? ..докато са изсипвали тонове храна в морето?Милионите африканци не са "масов робски труд" ? Повечето са умирали по пътя даже..Европа е строена на каторжен труд, каква по-голяма мащабност? Населението на други континенти е анихилирано! В Танзания не е останала жива душа. В Австралия чак през 1967 аборигените получиха статут на "хора", вписаха ги в регистрите и им позволиха да гласуват. Преди няколко години им се извиниха за "откраднатото поколение" - поколение деца с тъжна съдба взето от родителите.
121
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един път пуших руски цигари Беломорканал, кашлях една седмица като магаре и накрая станах русофоб
120
0
 
13
 
! Отговори
Юнона преди 9 години
До до Я РускийЯ Русский си каза мнението, докато ти само повръщаш и плюеш. Никак не е твоя работа да му даваш съвети къде да стои и какво да прави. Ако някой коментира моята нация и историята на моята страна, имам пълно право да кажа какво мисля, без да ми пука каква простотия щял да изхрачи някой *** след мен.
119
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЩеревСкоро гледах един филм за съветскиподводничар.Така грозно бяха преписали историята. Бяха му сменили окончанието на името та да го искарат руснак а не украинец какъвто е. Искараха,че е поопил германски крайцер в балтийско море!? а не медицински кораб с 15000 цивилни както е в действителност. Ей така ако мине.