Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!

Лавров скочи срещу изявлението на полския министър
Обновена: 22 яну 2015 08:38 | 22 яну 2015 08:32, Анисия Иванова
191
Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Изявлението на полския министър на външните работи, че Освиенцим е бил освободен от украинци, е кощунствено и цинично, концлагерът е освободен от Червената армия. Това заяви днес пред журналисти в Берлин руският дипломат номер едно Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Изявлението на полския министър за това, че Освиенцим е освободен от украинци - даже не мога да го коментирам. Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари", подчерта министърът.

По думите на Лавров да опитваш да се заиграваш с някакви националистически чувства в тази ситуация е абсолютно кощунство и цинизъм.

Вчера полският му колега Гжегож Схетина заяви в ефира на Полското радио, че концлагерът "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим "е освободен от Първи украински фронт и украинци". По думите му именно "украински войници отворили вратите на лагера".

Междувременно пресслужбата на министерството на финансите на САЩ съобщи снощи, че неговият ръководител Джейкъб Лу ще оглавява американската правителствена делегация в Полша на проявите по повод 70-годишнината от освобождението на "Аушвиц-Биркенау" идната седмица. След това той ще замине за Киев, където на 28 февруари ще се срещне с високопоставени длъжностни лица от украинското правителство и ще обсъди мерки за допълнителната американска помощ, която вече бе обявена миналата седмица.

Става дума за възможности на Украйна да се предоставят кредитни гаранции в размер на 2 милиарда долара през тази година при определени условия. Тази вечер Лу ще се отправи към Давос.

Идния вторник, на 27 януари в лагерния комплекс "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим ще се състоят възпоменателни прояви по повод 70-годишнината от освобождението на концлагера.

Организаторите очакват делегации от 28 страни. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
5
 
! Отговори
до Щерев преди 9 години
Не ставай смешен.
117
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Станиславе,Ами преди всичко заради мащабите, и поради това, че се развива 20ти век. Никъде никога в историята не е имало толкова масов робски труд. Руските зекета са могли само да си мечтаят за живота на *** в Щатите век по-рано. За америкинаксият плантатор *** е краен и скъп ресурс докато за руският "индустриалец" винаги има попълнения, най-важно е нормата!
116
14
 
5
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Руснаците се чукат по гърдите , ама украинци,естонци,молдованци и т.н. народи са в състава на 3-и украински фронт.Русницети само си преписват заслугите както освобождението от турско иго. Генерал Турчинов-украинец съставя първа земска войска .В нея участват украинци и българи.Тази войска се забранява 1810г от Кремъл. И после наново участва 1878г.Та руснаците да не си преписват всички заслуги.Свърши времето на цензурирана история от Кремъл.
115
6
 
22
 
! Отговори
кк преди 9 години
Ако ще преиначаваме историята, нека да е пълно преиначаването:България е била окупирана от 4-ти УКРАИНСКИ фронт.Какви са тези измислици, че Червената Армия е нахлула и окупирала България и довела *** на власт!!!!Украинците са окупатори, те са виновни за всички злини на България от Септември 1944 до Ноември 1989 г.Долу Украйна!!!! Искам нашия Президент с цялата си Мъжественост да застане против САЩ, НАТО, ЕС и да защити НОВАТА историческа истина!
114
0
 
21
 
! Отговори
Станиславе, преди 9 години
Станиславе защо ти е проблем каторжният труд в Русия а другаде не? Имало го е навсякъде. Така са заселени цели континенти - с каторжници. Европа широко е използвала каторжен труд - така си е изградила съоръженията и каналите. Прочети Дикенс, запознай се с историята на Америка и Австралия и виж какви колонии са били, с пазачи, каторжници, а свободните са избивали местното население. През великата депресия в САЩ са умряли милиони от глад, докато храна се е изсипвала в морето, прасета са давени в реките... Историята е пълна с престъпления по цялата планета. Какво си се вторачил в Русия? Толкова л
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПрипоми си "Гладомор"
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОсвободила я е от законното и правителство.Путинофилите да припомнят кой на кого обяви война та червената армия да прецапа Дунав
111
6
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
В червената армия не е имало нито един украинец?
110
5
 
10
 
! Отговори
табаков преди 9 години
Големи *** били тия украинци,ние чак сега да разберем това.
109
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СтаниславКакъв агресор в Украина, бе хора? Такава държава не е имало. Ако Русия е агресор в собствената си държава то тогава се нарича по друг начин. Аре четете я тая история. За прибалтика и Полша може да се говори за външна намеса, но за Украина... това е област в Русия и стига с тия глупости украински народ и какви ли не глупости.
108
2
 
3
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Боби-копали са ,да. Беломорканал. Все още го има -около 250км е -толкова много кораби минават по него,че конкурира Панамският. Минават по 3 шлепа на ден , защото е плитък и не става за нищо.Но за него измират милиони. Как се копае канал дълбок 10-15метра с подръчни материали и без една машина?
107
1
 
6
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Авария е да, спор няма. Но какво стана след аварията? На 1ви май -масови манифестации под чистия пролетен дъжд. Колко време криха за тази авария и кой яде спец храни ? Вижте как са реагирали нормалните правителства и какви мерки са взели .
106
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Четейки коментарите не можах да разбера едно нещо. Как можете да сравнявате умишленото хвърляне на 2 ядрени бомби над Хирошима и Нагасаки и аварията (инцидента) в Чернобил?По време на война са се случвали всякакви зверства за които в момента дори не можем да си помислим. Нито едните нито другите са били много "хуманни" но историята не трябва да се преиначава. Тя за това е история защото е минало и не може да се промени от никого(а все пак хора се опитват да го правят - Батак, турско присъствие)
105
0
 
1
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
110-Не са на 20--25-а са на 38. Аз съм на 36. Когато стана аварията , изсякоха всички дървета и ги оставиха по улиците да си играем в клоните им. Ако беше от ГМО-то -и ти нямаше да ме занимаваш с глупостите си. Боби-ставаше дума за страна в Европа , не САЩ, нали? Много ми с странно как четете по диагонала и коментирате това дето ви отърва.
104
3
 
11
 
! Отговори
край преди 9 години
Лавлов разбира се е прав. А германците дето сега налагат санкции го посториха Освиеинцим. Германия не желае да допусне Русия в ЕС за да може да диктува правилата в ЕС. За това ще ядем маслото с краварката и голдендорф - според тях ние даже за говедари не ставаме и трябва да си внасяме краве масло от Тях.
103
3
 
2
 
! Отговори
do 125 преди 9 години
Negramotniko , indiancite v rezervatite imat avtonomia mestna policia povecheto amerikanski kazina sa na indianska teritoria I suma pari tekat kam tyah! Osven tova poluchavat miliardi darjavni subsidii!
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ЕТО ЧЕ ГЛАДА Е СВЕТОВЕН ПРОБЛЕМ *** И ВАШИТЕ БОРСОВИ СПЕКУЛАНТИ С ОСНОВНИТЕ ХРАНИ СА ВИНОВНИ ЗА МНОГО ГЛАД ПО СВЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!//krizata.wordpress/category/глад/рАЗБРАХТЕ, ЛИ ЗАЩО СТЕ ТОЛКОВА ОТВРАТЕТЕЛНИ, ЗАЩОТО СЕ ХРАНИТЕ ОТ ГЛАДА В БАНГЛАДЕШ И АФРИКА
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A rusnacite sa izbili Voljkite balgari I suma sibirski narodi. Murzilki, ruskata imperia se gradi na planini ot trupove.
100
0
 
8
 
! Отговори
До Станислав 102 преди 9 години
Англия преди откриването на Америка, та и след това, но по-прикрито. Масово, от страна на правителството. Тъпкали са хората в кораби и са ги оставали да гният. Много архелогични доказателства за човекоядство, макар че не се говори за това. Един антрополог, ровил се в архивите, доказа че, липсващият протеин в диетата на оцелялите е колкото обема на откраднатите/изчезнали деца (масово явление) преди откриването на Америка. След това нещата се променят, но не така бързо.В Австралия има доста деца откраднати от улиците на Лондон, докарани с кораби, с травмиращи спомени за сексуален тормоз. Водят
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
122 тИ СИ ЗА МАЙТАП. иНДИАНЦИ ВЪВ кУБА НЯМА, ЗАЩОТО Е ПЪРВАТА КОЛОНИЯ, А ВЪВ вЕНЕСУЕЛА И ДО ДНЕС ИМА ИНДИАНЦИ, В бРАЗИЛИЯ, В пЕРУ 65% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ИНДИАНСКО ДАЖЕ ПРЕЗИДЕНТА ИМ Е ЕИНДИАНЕЦ. еВО мОРАЛЕС В бОЛИВИЯ СЪЩО Е ИНДИАНЕЦ... ТЪТЪТЪТЪППППОТИИИ