Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!

Лавров скочи срещу изявлението на полския министър
Обновена: 22 яну 2015 08:38 | 22 яну 2015 08:32, Анисия Иванова
191
Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Изявлението на полския министър на външните работи, че Освиенцим е бил освободен от украинци, е кощунствено и цинично, концлагерът е освободен от Червената армия. Това заяви днес пред журналисти в Берлин руският дипломат номер едно Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Изявлението на полския министър за това, че Освиенцим е освободен от украинци - даже не мога да го коментирам. Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари", подчерта министърът.

По думите на Лавров да опитваш да се заиграваш с някакви националистически чувства в тази ситуация е абсолютно кощунство и цинизъм.

Вчера полският му колега Гжегож Схетина заяви в ефира на Полското радио, че концлагерът "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим "е освободен от Първи украински фронт и украинци". По думите му именно "украински войници отворили вратите на лагера".

Междувременно пресслужбата на министерството на финансите на САЩ съобщи снощи, че неговият ръководител Джейкъб Лу ще оглавява американската правителствена делегация в Полша на проявите по повод 70-годишнината от освобождението на "Аушвиц-Биркенау" идната седмица. След това той ще замине за Киев, където на 28 февруари ще се срещне с високопоставени длъжностни лица от украинското правителство и ще обсъди мерки за допълнителната американска помощ, която вече бе обявена миналата седмица.

Става дума за възможности на Украйна да се предоставят кредитни гаранции в размер на 2 милиарда долара през тази година при определени условия. Тази вечер Лу ще се отправи към Давос.

Идния вторник, на 27 януари в лагерния комплекс "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим ще се състоят възпоменателни прояви по повод 70-годишнината от освобождението на концлагера.

Организаторите очакват делегации от 28 страни. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станиславе, сега около Чернобил иа по-малко ракови заболявания поради бедността на хората което не си купуват ГМО и изкуствини храни-измами, които ядем ние. Това е най-голямото доказателство, че Чернобил не е вечен, не действа днес, днес ни тровят новите ни братя, чиито политагитатори сте вие СОРОСОИДОФАШИСТИТЕ. кАК сОРОС ВИ ТЪРПИ КОТА Е ЕВРЕИН?
97
2
 
6
 
! Отговори
Майтаааап! преди 9 години
Ох, ще се спукам от смях в този форум!Някакъв долу пише за индианците, как били избити от САЩ ;)Ами че то индианци само в САЩ ли е имало, бе? Ами в Куба? Във Венецуела? Кой ги е избил там?А и какво е изначавало САЩ тогава? Ами имигранти от цяла Европа! Руснаците не са били по-малко от англичаните или немците. Тяхна е била Калифорния!Изобщо, станало е сатиричен форум това :)
96
1
 
5
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
До всички в този сайт. Запомнете и се съобразявайте с факта,който Джон Кери призна в Бълария преди 5 дена,че САЩ са тези, които в човешката история и нейното развитие, са ИНВЕСТИРАЛИ НАЙ-МНОГО КРЪВ,КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ИНДИАНСКИТЕ ПЛЕМЕНА И ТЯХНОТО УНИЩОЖАВАНЕ И СТИГНЕМ ДО иРАК И уКРАЙНА В НАШИ ДНИ.И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ИНВЕСТИРАМЕ- СТЯГАЙТЕ СЕ И ВИЕ.ДА НИ ДАДЕТЕ И ВАШАТА.
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къв си ти бе ***, че да кажеш от коя държава няма нужда света. ***! Ако я нямаше Русия Хитлер да е избил целия български народ след победата си. И ти да си опечен в тнякой концлагер в ташаците на баща ти или дядо ти. Дришсливо ***!
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тА ПРИ КОМУНИСТИТЕ КРЕНВИРШИТЕ БЯХА ОТ МЕСО, А СЕГА СА ОТ ОБРЕЗКИ, КОЛАГЕН, РОГА И КОПИТА СМЛЕНИ НА ПРАХ, ПЛЮС ПЕРУШИНА ОТ КОКОШКИ. пЛЮС КАРЦИНОГЕННИТЕ ХИЛЯДА И ПЕТСТОТИН ЕТА. дА ВИ Е СЛАТКО!Пилците са надрусани с хормани както филмовите екшън герои Шварценкокал и ко...
93
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ДО СЕГА НЕ ПОЗНАВАМ НИКОГО ДА Е ИЗБЯГАЛ В РУСИЯ ИЛИ ДА СИ КУПИ РУСКА КОЛА ИЛИ НЯКАКВА РУСКА ТЕХНИКА. СВЕТА НЯМА НУЖДА ОТ ДВЕ НЕЩА---ОТ РУСИЯ И ОТ КОМУНИСТИТЕ-.РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ. РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПАРЧЕТОСАНА . А НИЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ ПОД РОБСТВОТО НА ПИЯНИЯ ДИВ РУСНАК. САМО ЧЕ МУ СЕ ВИЖДА КРАЯ---БОЙКО БОРИСОВ Е НАШИЯ ОСВОБОДИТЕЛ ОТ РУСКО РОБСТВО.
92
1
 
6
 
! Отговори
сега така преди 9 години
правят украинците.просто са смешни.
91
1
 
3
 
! Отговори
до 112 преди 9 години
Ааа да се разберем. Мирният атом винаги е бил руски. Това ни е набивано в главите повече от 60 години.
90
0
 
6
 
! Отговори
а не беше преди 9 години
ли украинска Чернобил?Или,когато не ви отърва-съветска,когато да-украински.
89
0
 
4
 
! Отговори
до Боби преди 9 години
Боби, а какво ще кажеш за генерал Колев и прогонването на руснаците от Добруджа през 1916. Май не са пострадали само англичаните? Затова ли сега така неистово ни мразят и руснаците?
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сТАНИСЛАВЕ, ОБЛЪЧЕН СИ ОТ ИНФОРМАЦИОННАТА ПОМИЯ, сТАНИСЛАВЕ. Тия твои приятели - лека им пръст, ако бяха починали от Чернобил, отдавна да са си отишли, а не да живият 20-25 години и да ги хване рак на стомаха.Умрели са бате, от хубавите нещо дето напоследък взехме да си ги слагаме в стомаха - Фукушимска окоенска скумрия, ГМО отровни храни. ГМО то е такъв източник на рак че ти е бедна фантазията. И да не забравяме че при комунистите, които обвинявате за всичко лошо на света, може да е било малкс
87
0
 
3
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Боби-ти как мислиш -5-10-15-а,след 38-*** стандартната присъда е била 25 ца-как ти се струва 15 години в Колима или Воркута-отвъд Полярният кръг ? Дали много са изкарвали. Има статистика и точната цифра на убити , инвалиди +техните засегнати семейства е 28.7млнДругият *** по-надолу , който си прави каламбур с името ми и се мисли за много оригинален, няма какво да го коментирам
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров вие хубаво несте свикнали да правите,само ло6о.Само знаете да убивате хора и да сваляте самолети.Природата наказва.Затова фалирахте като баба яга.
85
4
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
А кой е този Сергей Лавров? От Юнеско ли беше или нещо такова?
84
3
 
4
 
! Отговори
до Станислав преди 9 години
Сега руските *** ще ти докажат, че руската и съветската радиация от Чернобил са хубаво нещо и не може това да е причина за смърт, каквато например е лошата японска-американска радиация.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СтаниславНЕ е вярно, има още една такава държава Украйна и там външни фактори също правят проблеми.
82
2
 
8
 
! Отговори
:-$$$$$$$$ преди 9 години
***, според вас нали полската марионетка е права?Тогава да ви светна, че нас също ни освобождава Трети украински фронт. Следователно са ни освободили Бандеровците, нали така *** създания? По пътя на логиката вие се кефите на бандеровците? ВИЕ ВЪОБЩЕ ИМАТЕ ЛИ МОЗЪК? Използвате ли го за нещо, освен за физиологични нужди?R ЗАПАЗЕНА МАРКА СТЕ НА НЕОФАШИЗМА. хОДЕТЕ В гЕРМАНИЯ И ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ ГОВОРИТЕ ТИЯ НЕЩА ДА ВИ ПРИВИКАТ И ДА ВИ ИЗБИЯТ НЕОФАШИСТКИТЕ ИДЕИ ОТ ГЛАВАТА.
81
4
 
5
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
До 89-назови една държава в Европа , където да е имало масов глад-където са яли коне и хора и са си варели обувките? Не можеш нали? Няма друга такава държава , която да предизвиква изкуствен масов глад и да осъществява геноцид над народа си.Прочети малко за академик Лисенко и стига с тия ***. Относно радиацията -не знам дали в Япония или тук умират повече хора. Аз съм погребал 3 *** мои набори ,с които съм израснал-и тримата починаха в последните 4 години от рак на стомаха.Чернобил.
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един детайл, даващ яснота по въпроса за украинцита в Червената армия и днешните:"украински език" е това на което са говорели ГАЛИЧАНИТЕ. Галиция е била част от Полша и от Австроунгарската Империя. Те са католици и протестанти. След създаването на "държавата Украина" от Ленин, това наречие се нарича украински. Но то не се говори от болшинството, затова руският също е официален. След демокрацията, започва едно поголовно налагане на "украинския" на места в централна и източна укр. където никога не го е имало. Раждат се нови поколения и те нищо не помнят - като македонците.
79
1
 
2
 
! Отговори
Йосиф Висарионович преди 9 години
Станиседниславчо, а твоите" сериозни" автори, са изсмукали доводите от палците на левите си крака!