Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!

Лавров скочи срещу изявлението на полския министър
Обновена: 22 яну 2015 08:38 | 22 яну 2015 08:32, Анисия Иванова
191
Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Изявлението на полския министър на външните работи, че Освиенцим е бил освободен от украинци, е кощунствено и цинично, концлагерът е освободен от Червената армия. Това заяви днес пред журналисти в Берлин руският дипломат номер едно Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Изявлението на полския министър за това, че Освиенцим е освободен от украинци - даже не мога да го коментирам. Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари", подчерта министърът.

По думите на Лавров да опитваш да се заиграваш с някакви националистически чувства в тази ситуация е абсолютно кощунство и цинизъм.

Вчера полският му колега Гжегож Схетина заяви в ефира на Полското радио, че концлагерът "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим "е освободен от Първи украински фронт и украинци". По думите му именно "украински войници отворили вратите на лагера".

Междувременно пресслужбата на министерството на финансите на САЩ съобщи снощи, че неговият ръководител Джейкъб Лу ще оглавява американската правителствена делегация в Полша на проявите по повод 70-годишнината от освобождението на "Аушвиц-Биркенау" идната седмица. След това той ще замине за Киев, където на 28 февруари ще се срещне с високопоставени длъжностни лица от украинското правителство и ще обсъди мерки за допълнителната американска помощ, която вече бе обявена миналата седмица.

Става дума за възможности на Украйна да се предоставят кредитни гаранции в размер на 2 милиарда долара през тази година при определени условия. Тази вечер Лу ще се отправи към Давос.

Идния вторник, на 27 януари в лагерния комплекс "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим ще се състоят възпоменателни прояви по повод 70-годишнината от освобождението на концлагера.

Организаторите очакват делегации от 28 страни. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
4
 
! Отговори
до Я Руский преди 9 години
Руский ***, защо не си стоиш в руската *** и да си викаш "Я Руский, Я ***, Ураа Путин" ами си дошъл в този български форум да повръщаш и плюеш?
57
1
 
6
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Голая правда ***! Не украинците, както и Украински фронт.Wiki: "за Първи Украински фронт - оперативно-стратегически съюз на съветските войски във втората Световна война. Обучени в юго-западна посока на 20 октомври 1943 г. въз основа на заповед Залози ВЪРХОВНИЯ 16 октомври 1943 г., чрез преименуване на Воронеж фронтовата линия." Оказва се, Аушвиц е освободен Воронежцы?
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
74 наистина фантазията е вилико нещо, значи Като Сталин е уморил всички, защо немците едва са превзели Донбас и там е вряло от местни партизани срещу немците за разлика от Бандеровска западна Украйна. Жалки сте да симпатизирате на хора, които са се обезродили. Защото всички украинци са по произход руси. Вижте езика, както ние и българомохамеданите говорим един език. Украинците говорят по-староруска диаликтна форма и това е най-ясното доказателство.Решили да си правят нация...
55
1
 
2
 
! Отговори
до 77 преди 9 години
А кога у нас и в РФ ще се ходи в затвора за комунистическа агитация и пропаганда?
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 71 -А, сигурно Кървавият Никита им е национален герой!До Анонимен 70-Да сравняваме какво избиват нацистите и комунистите някак си не върви-общо взето резултата е 3:1 в ползу Сталину и наследниците
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станислав, несравнима е агресията на СССР и Германия. И по площ, и по размах, и по брой жертви. За съжаление вие явно не гледате например западния канал Нешънъл джиографик, където ясно се казва кой е агресор, колко е агресор. Да не искарате че тоя канал е комунистически? Не, просто е обективен. Гледайте го. Има и филм за подвизите на Бандера и компания. Само в България, Прибалтика и сега Украйна се отрича същността и истинското лице на фашизма. В Германия за това и до днес се ходи в затвора
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 69 цинизъмголодомора го организира Троцки
51
0
 
6
 
! Отговори
иван йосифов преди 9 години
това е като да твърдиш,че като е на територията на Полша, концлагера е създаден от поляците
50
6
 
3
 
! Отговори
до 69 цинизъм преди 9 години
Няма как да са били жертвите от Донбас, защото само 10 години по-рано Сталин се е погрижил да умори 10 милиона души точно от този район с ГОЛОДОМОР. Така че твоето изказване може да се нарече цинизъм на квадрат.
49
2
 
12
 
! Отговори
Я Русский преди 9 години
До Anonymous 57Синко, ако те не са отворили на "Втори Фронт" - Червената Армия *** да ботуши в Атлантическия Океан. Защо те не са отворили фронт през 1941-1942 г.? И само на 6 юни 1944 г. изведнъж се събуди. Страшно стана! И изведнъж Сталин цяла Европа рак ще постави? СССР перемолола да фашисти. А тези само и успяха да стигнат до Одера. Ами и на двете атомни бомби в беззащитное населението на Япония, за да хвърли.И още унищожи Дрезден и 135000 на населението в него. Герои!
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СтаниславЗАЩОТО СА БИЛИ НАЦИСТИ, БАНДЕРА Е ПРЕДАТЕЛ НА УКРАИНА
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станислав, имате право, но са несравними нещата, защото при Хитлер бандеровци избиват 500 хиляди поляци. Сталин избива 25 хиляди в Катин. 500:25 равно на 20:1 в "полза" на Бандеровските бандити. А с тия 500 хилади, немците избиват още 5 милиона и 500 хиляди, та общо 6 милиона поляци са убити. За това че са поляци. За нищо друго. Моля да се знаят и да не си преиначават обективните исторически факти, защото всеки може да се информира от много източници и да открие лъжите при добро желание.
46
5
 
13
 
! Отговори
цинизъм преди 9 години
Да, но от украинците деди на въстанниците от Донбас, защото бандеровците по същото това време се биеха на страната на Хитлер. И са избили половин милион поляци. Със забиване на дебел гвоздей в главите и с разпаряне на кореми и с наливане на гореща вода вряла вътре. За съжаление и до днес за разлика от услужливия политик полския народ помни и мрази до смърт украинските бандеровски банди, избили и част от дедите на хората от Донбас.
45
10
 
6
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Всички , които пишете за Бандера и украинските нацисти, питате ли се защо са били против СССР? Какво Съветите са сторили на Украйна и Прибалтийските държави +Полша в годините когато е имало пакт за ненападение между Германия и СССР? СССР да не би да е бил по-малък агресор от нацистка Германия? Забравяте ли ,че Германия и СССР си поделят Полша , като я нападат от две страни-запад и изток и СССР набързо съветизира Литва , Латвия , Естония и Украйна и опитва с Финландия, после Румъния и България.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПардон, ГЛАДОМОР
43
3
 
14
 
! Отговори
57,и хръп преди 9 години
С простотия не трябва да се спори,както и да се бориш със ***.А 2-ри фронт беше открит едва тогава,когато СССР и Сталин вече бяхе изхвърлили и пречукали окупаторите.
42
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде преди да ругаете украинците и да ги заклеймявате като фашисти, че били посрещали немските войски с цветя, чукнете в гугълчето думата Гладомир и прочетете за какво иде реч.
41
5
 
3
 
! Отговори
EU преди 9 години
VERNOE ! RUSKITE MITOVE PADAT !!!!
40
7
 
6
 
! Отговори
хръп преди 9 години
Естествено,че са украинците. Бензиностанцията какво се опитва държава да си прави? Измислят си събития и истори, но те са си бензиностанция. Аз не знам какво е руснак? Знам,че зареждащ с бенц се казва 'форткорт'.
39
6
 
23
 
! Отговори
Укропи преди 9 години
Охраната на Освиемнцим е била от Украинци от Бендеровските наследниците на същите сега убиват хора в Донбас