Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!

Лавров скочи срещу изявлението на полския министър
Обновена: 22 яну 2015 08:38 | 22 яну 2015 08:32, Анисия Иванова
191
Кощунство е, че украинци са освободили Освиенцим!
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Изявлението на полския министър на външните работи, че Освиенцим е бил освободен от украинци, е кощунствено и цинично, концлагерът е освободен от Червената армия. Това заяви днес пред журналисти в Берлин руският дипломат номер едно Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Изявлението на полския министър за това, че Освиенцим е освободен от украинци - даже не мога да го коментирам. Освиенцим бе освободен от Червената армия - там имаше и руснаци, и украинци, чеченци, грузинци, татари", подчерта министърът.

По думите на Лавров да опитваш да се заиграваш с някакви националистически чувства в тази ситуация е абсолютно кощунство и цинизъм.

Вчера полският му колега Гжегож Схетина заяви в ефира на Полското радио, че концлагерът "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим "е освободен от Първи украински фронт и украинци". По думите му именно "украински войници отворили вратите на лагера".

Междувременно пресслужбата на министерството на финансите на САЩ съобщи снощи, че неговият ръководител Джейкъб Лу ще оглавява американската правителствена делегация в Полша на проявите по повод 70-годишнината от освобождението на "Аушвиц-Биркенау" идната седмица. След това той ще замине за Киев, където на 28 февруари ще се срещне с високопоставени длъжностни лица от украинското правителство и ще обсъди мерки за допълнителната американска помощ, която вече бе обявена миналата седмица.

Става дума за възможности на Украйна да се предоставят кредитни гаранции в размер на 2 милиарда долара през тази година при определени условия. Тази вечер Лу ще се отправи към Давос.

Идния вторник, на 27 януари в лагерния комплекс "Аушвиц-Биркенау" в Освиенцим ще се състоят възпоменателни прояви по повод 70-годишнината от освобождението на концлагера.

Организаторите очакват делегации от 28 страни. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от най-мръсните терористи в света е този от снимката! Жалък убиец!!!
17
2
 
29
 
! Отговори
излиза, че преди 9 години
в този контекст излиза, че Италия е освободена от фашизма не от САЩ , а от Африка - основно войниците са чернокожи с африканско далечно минало ):):
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИсторикРуски княз
15
1
 
19
 
! Отговори
До Анонимен преди 9 години
Не е едно село а цяла област - Волин. Потърси Волынская резня, ако имаш здрави нерви. Това е нечовешко поголовно гавра-убийсто на населението, направено по най-мъчителния начин чрез изтезания, включително и на децата и на пеленачетата. Катин се спряга много но за това се мълчи и от поляците (не се връзва с днешната линия) и от СССР навремето (братя украинци, да не им го натякваме и т.н.)
14
2
 
19
 
! Отговори
Историк преди 9 години
През Х-ти век Киевският княз Светослав подкупен от Византия, напада в гръб България. От тогава украйнците са известни с вероломството си спрямо нас.
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Оди СейЕ като си толкова на ТИ с историята, припомни ни кога точно е имало държава Украина преди СССР? За каква независимост и от кого по дяволите са се борили, като такава държава не е имало?
12
2
 
35
 
! Отговори
aha преди 9 години
До Анонимен 17 Но пък знаем също ,че хората на Степан Бандера са избили 200 000 поляци,че в края на ВСВ се е налагало насилствено депортиране на останалите на полска територия украинци Но това Полша премълчава най-удобно Пак поляците да се заиграят с бандеровците и пак ще ядат хурката ,гарантирам им го
11
0
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Нормално е, те са били ***.
10
0
 
49
 
! Отговори
СТАЛИН преди 9 години
все повече и повече ми се издига в очите като чета докъде стига човешката МЕРЗОСТ и НЕБЛАГОДАРНОСТ. 27 МИЛИОНА в СССР са загинали в ЖЕСТОКАТА ВОЙНА с ФАШИЗМА, а наследниците на оцелелите в ПОЛША и в ЕВРОПА гледат БРАД ПИТ на кино и си мислят, че АМЕРИКА е освободила света от КАФЯВАТА ЧУМА. Тъкмо обратното - ХИТЛЕР идва на власт заради НАГЛО-САКСОНЦИТЕ, които искат да насочат ГЕРМАНИЯ на ИЗТОК срещу СССР, а олигархията в ГЕРМАНИЯ се спасява от РЕВОЛЮЦИЯ след 1 Световна война
9
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И елита на полската армия 20 000 офицери, знаем кой го обезглави(Катинската гора). Първо отричаха, после си признаха. Така че...
8
1
 
22
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 9 години
Еххх, добре щеше да е комина да си дими и сега ( Нямаше да се разхождат маймуни с автомати и *** да влачат железо и да висят по дереците за ток.
7
2
 
56
 
! Отговори
Геле преди 9 години
И някак си тактично премълчава , кои точно са били пазачите в концлагерите - украински националисти. Същите като сега в Киев.
6
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България е пълно с украинци, бягащи от "демократичния" майдан.
5
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както ги беше подкарал Хитлер в Освиенцим, един нямаше да остане, неблагодарни говеждини.
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В началото на декември Новия посланик на Полша в Русия Катажина Наленч направи изявление, в което обяви, че ръководството на нейната страна е взело решение да преустанови работата на 100-километровия участък от полско-украинската граница, през който украински граждани щяха да имат право на свободно и безвизово предвижване. Приятелите им поляците.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От руска страна делегацията ще бъде предвождана от Сергей Иванов, шеф на президентската администрация.
2
3
 
25
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Украинци са били.Още се търкалят бутилки самохон наоколо ...
1
6
 
62
 
! Отговори
111111 преди 9 години
Както винаги,Лавров е прав.......и сега нека кажат,че Сталин е бил лош.А може би наистина е лош--трябвало е да ги остави в лагерите...да се стопят повече поляци--тогава може би нямаше да са такива прос..тутки......