НАТО ще поднови контактите с руските военни

Алиансът е засякъл руски оръжейни системи в Източна Украйна
22 яну 2015 21:06,
52
НАТО ще поднови контактите с руските военни
Филип Брийдлав Снимка: БТА

Военните лидери на НАТО възнамеряват да възобновят контактите с руските си колеги след месеци на напрежение заради кризата в Украйна, заяви днес върховният главнокомандващ силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав, цитиран от Ройтерс.

"Говорихме страшно много как да възобновим комуникацията и за това, че комуникацията с високопоставените ни военни събеседници в Русия е важна", каза Брийдлав след края на двудневно заседание на началниците на генералните щабове на страните от алианса в Брюксел .

Той съобщи, че е разговарял с началник-щаба на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

"Ще възстановим (комуникацията), обсъдихме как да го направим. Ще възобновим комуникацията с Валерий (Герасимов)", каза Брийдлав.

Върховният главнокомандващ на силите на НАТО съобщи, че Алиансът е засякъл руско военно оборудване в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес.

В района са били забелязани руски системи за електронна война и противовъздушна отбрана.

Наличието на такива оръжия в Източна Украйна преди е било съпътствано от масирано навлизане на руски войски в района, отбелязва АП, цитирана от БТА.

В същото време генерал Брийдлав призна, че не може да потвърди твърденията на украинските власти, че Русия е изпратила в страната 9000 военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
53
 
! Отговори
Мракс преди 9 години
Да идват по- скоро братушките и да ни освободят от ционягите, че това вече не се трае! Тези янки излязоха голям гнус, пфу!
11
2
 
53
 
! Отговори
Натоски помияр преди 9 години
Експертите ни по фотошоп работят усилено за изфабрикуването на сателитни снимки показваща руска войска,имайте търпение моля!
10
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Русия е засякла натовски оръжейни системи в Източна Украйна.
9
4
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво оборудване трябва да има в Източна Украйна, китайско или танзанийско? То и в останалата част на Украйна има оборудване руско производство или по руски лиценз. Като толкова говорят за руско нахлуване защо няма една снимка или доказателство. Нали се хвалеха още преди 20г., че могат да снимат номерата на колите на талибаните от спътник. Сега не могат да снимат нахлуване на хиляди воиници и бронетехника ли? Да ви се не знаят и пропагандите глупави, поне влагайте повече мисъл в тях.
8
3
 
58
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Да комуникират с руските военни колко си искат ...на гласовата им поща!То не бяха лъжи ,пропаганди ,манипулации и злословене по Русия и сега искат комуникация ,мерзавци и червеи са нато,за такива *** кат тях само дебелия край!
7
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още преди половин година писах, че никой няма да си прецака отношенията с Русия заради режима в Киев нито пък ще воюва с руснаците.От кумова срама някой-друг месец пушилка и толкоз.Вижте изявленията на Мгерини и ще ви светне.Украйна е губещата във всички отношения - дори да не беше конфликта в Донбас...
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил Гейтс - мобилното банкиране е решение за бедните в развиващия се свят. Били какво да бонкират хората - дълговете на местния олигархослугинаж?
5
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО СЕ НАС.РА!!! ХА ХА ХА!!!НАТО ДА МОЛИ ДОБРИЯ ЧИЧКО ПУТИН ДА СПИРА ЛОШИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ!!! ХА ХА ХА!!!
4
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО СЕ НАС.РА!!! ХА ХА ХА!!!КИБОРГИТЕ НА ЛЕТИЩЕТО В ДОНЕЦК СЕ НАС.РАХА!!! ХА ХА ХА!!!ЛАКЕЯТ *** И НАШИТЕ РУСОФОБИ ЩЕ ЧИСТЯТ ЦЯЛ ЖИВОТ ЛА.***!!! ХА ХА ХА!!!
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Укрите са гузни и се боят дори и от сянката си.
2
5
 
56
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
А сега де, че нали те сами ербапската бяха прекъснали всички контакти с руснаците , а сега май бията обтой, или пак се мъчат да се направят на света вода ненапита .. А случайно да са питалаи руснаците дали искат отново тези контакти а :))) Да му се не види и гейовете натовски ...
1
8
 
55
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Сбогом Киевски фантазии