Нямаме силни причини да чакаме добър доклад от ЕК

Натрупаха се нерешени проблеми, оцени Георгиева
63
Нямаме силни причини да чакаме добър доклад от ЕК
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, БулФото

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева заяви, че по-важно от доклада на Европейската комисия за България по механизма за сътрудничество и проверка е какво се случва в страната. Тя направи този коментар пред български журналисти в навечерието на очакваното следващата сряда представяне на поредния доклад за нашата страна.

Всички добре знаем какво се случи от последния доклад до днес, нямаме за съжаление силни причини за много положителни очаквания, натрупаха се нерешени проблеми. Да се надяваме на решителни действия в съдебната система, преди резултатите е трудно да се очаква те да се приемат като даденост, посочи Георгиева.

Да се надяваме на енергия за промени не само в съдебната система. Докладът ще бъде конструктивен, но ние сами можем да си помогнем най-много. Не съм чула никой да говори за разделяне на България и Румъния (по механизма), ЕК очаква действия в интерес на хората в тези две страни. Историята показва, че положителните промени са възможни, да не гледаме съседите, а да се стремим да оправим нещата у нас, призова тя.  

По думите й случилото се в Париж много силно влияе на атмосферата в Европа.

Георгиева каза, че събитията във френската столица са отворили въпроса за тероризма, но са създали и силно чувство на единство в защита на общите ценности, сред които е и правото на изказване на мнения, които не са приемливи за всички.

Георгиева, която отговаря за служителите на ЕС и за сигурността на инфраструктурата на институциите на Общността, посочи, че след терористичните нападения в Париж има нов поглед по тази тема.

В следващите седмици предстои решение на ЕК за подобряване на правната рамка и въвеждането на конкретни мерки за безопасност, добави тя.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NALI I TIA E OT BANDATA NA GROB-MADE IN BULGARIA,KATO ZAKONA OMERT-NE CUL NE VIDIAL.
22
1
 
12
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
За тази персона, или добро, или нищо. Затова нищо.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мутант.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АлексМИТОВ И ВИГЕНИН СИ ПРИЛИЧАТ КАТО БЛИЗНАЦИ
19
0
 
14
 
! Отговори
е преди 9 години
и на този пост си оставаш рядко неприятна жена
18
0
 
5
 
! Отговори
com.eu преди 9 години
vse pak e mnogo silno optimistichno polojenieto. Sofia ne e bombardirana ot amerikanski bombardirovachi.chujdi ili mestni podvodnichari i parashutisti ne sa se prizemili v bg, ne sa zapalili bg gari, bg vagoni, bg fabriki, bg magazini, bg mandri, bg gori, bg obori, koshari, fermi.bg parlamentaristi i bg ministri ne sa razstrelyani ili obeseni po barza bg sadebna narodna procedura.bg narod si malchi za mesechnata rabotliva zaplata 170?, invalidnite pensii 55?, rabotlivite pensii 80?, 20%DDS:)
17
1
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До панорама 22Митов е най-смотания външен. Мислех, че е Вигенин, обаче този бие всички. Жалко момче, предполагам от някое село.
16
1
 
19
 
! Отговори
панорама преди 9 години
Гледам Панорама Митов и тоя на нато и ми идва да счупя телевизора! НА БЕСИЛОТО! МИТОВ НА КОЛА
15
1
 
19
 
! Отговори
БГ преди 9 години
И защо Еврогейците кристалино крастава отпуснаха помощ за всички наводнения в Европа даже и на Сърбите които не са в съюза а ти като беше комисар по природните бедствия дойде изроде и каза че България за съжаление няма право на такава помощ и да се оправяме сами
14
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Глупости не ни се слушат двойния стандарт е ясен Гърците ограбиха 560 милиарда и още им дават нашите пенсионери тънат вГ нищета за да могат техните да взимат по 800 евро пенсия не чакаме нищо от комисарчета като теб ясно е че сме колонизирани от Европа и САЩ и само ни доят без да дават а привидно ни обещават вече 25 години че ще ни оправят само че отзад айде марш ида се не връщаш предателко
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая пък все се хили.ми то да вземаш 100000 лв заплата а си отработил 1000 е така
12
1
 
16
 
! Отговори
ашладисатора на преди 9 години
Бг гена! МНОГА ГОЛЯМ ПРАЗ ЗА ДОКЛАДА! ЗНАЙШ КАК МИ ПУКА *** ПУ..О!децата ти да носят *** а внуците бурки! Проклета да си! Долу ЕС НАТО МВФ СВ И АМЕРИКА!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
днеска БКП-ГЕРБ-групата са решавали да борят демографската криза с ..........................
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти си пееш в хора на еврогейския съюз какво ни говорите глупости бе Гърция открадна 560 милиарда и още и дават сега се очаква да и дадът десет милиарда какво ми говориш за доклади докладите трябва да са гръцките пумии дето окрадаха толкова пари а нашите пенсионери тънат в мизерия за да може на гърците да им дават заплати по1000 евро и пенсии по 800 недейте да говорите глупости двойният стандарт е очеваден явно че Европа ние колонизирала и ни дои другото са думи от кристалина и прах в очите.
9
1
 
12
 
! Отговори
Джамбо преди 9 години
За какво аджаба няма положителен евродоклад да не сме виновни ние обикновените хора,май НЕ, доклада е такъв каквито са политиците само добри думи и обещания по време на избори , а след това си гледате личните интереси и облаги. Всичко е в вашите ръце драги НЕуважавани корумпирани политици
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
куомунистка
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом Кристалина не може да направи нищо за България повече няма да гласуваме за нея.
6
2
 
17
 
! Отговори
СТАЛИНКЕ преди 9 години
защо си смени името. СРАМ те е да имаш нещо общо със СТАЛИН. Да верно, нищо общо няма свраката с ОРЕЛА.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СИЛНИ ДОКЛАДИ ПОЛУЧАВАТ САМО ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВИ КОИТО МОГАТ ДА УДАРЯТ С ЮМРУК ПО МАСАТА И ДА ИМ ПАДНАТ КАПИТЕ НА ЧИНОВНИЦИТЕ. КАКТО ПРЕДИ 3 ГОДИНИ В САЩ ЕДНА ОТ РЕЙТИНГОВИТЕ ИМ АГЕНЦИИ СЕ ОПИТА ДА СВАЛИ КРЕДИТНИЯ РЕЙТИНГ НА СТРАНАТА, ОБАЧЕ КАТО ИМ КАЗАХА ЧЕ ЩЕ ГИ РАЗСЕЛЯТ БЪРЗО ГО ВДИГНАХА ОТНОВО.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАВРЕТЕ СИ ДОКЛАДА..