Нямаме силни причини да чакаме добър доклад от ЕК

Натрупаха се нерешени проблеми, оцени Георгиева
63
Нямаме силни причини да чакаме добър доклад от ЕК
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, БулФото

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева заяви, че по-важно от доклада на Европейската комисия за България по механизма за сътрудничество и проверка е какво се случва в страната. Тя направи този коментар пред български журналисти в навечерието на очакваното следващата сряда представяне на поредния доклад за нашата страна.

Всички добре знаем какво се случи от последния доклад до днес, нямаме за съжаление силни причини за много положителни очаквания, натрупаха се нерешени проблеми. Да се надяваме на решителни действия в съдебната система, преди резултатите е трудно да се очаква те да се приемат като даденост, посочи Георгиева.

Да се надяваме на енергия за промени не само в съдебната система. Докладът ще бъде конструктивен, но ние сами можем да си помогнем най-много. Не съм чула никой да говори за разделяне на България и Румъния (по механизма), ЕК очаква действия в интерес на хората в тези две страни. Историята показва, че положителните промени са възможни, да не гледаме съседите, а да се стремим да оправим нещата у нас, призова тя.  

По думите й случилото се в Париж много силно влияе на атмосферата в Европа.

Георгиева каза, че събитията във френската столица са отворили въпроса за тероризма, но са създали и силно чувство на единство в защита на общите ценности, сред които е и правото на изказване на мнения, които не са приемливи за всички.

Георгиева, която отговаря за служителите на ЕС и за сигурността на инфраструктурата на институциите на Общността, посочи, че след терористичните нападения в Париж има нов поглед по тази тема.

В следващите седмици предстои решение на ЕК за подобряване на правната рамка и въвеждането на конкретни мерки за безопасност, добави тя.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
13
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Европа първо да си реши нейните проблеми с маймунизацията и ислямизацията и чак тогава да дава акъл на България !Не може държави, в които гърмят журналисти на едро да поучават суверенна и свободна БЪЛГАРИЯ !
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е ползата на България от такива еврокомисари, може ли някой да обясни?
1
2
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Абе, ***, не ви ли омръзна вашите господари от Брюксел и Вашингтон да ви ритат постоянно, а вие да продължавате да пълзите в краката им ?!Аз не си спомням да е имало положителен доклад от ЕС !Все ни критикуват, все ни поучават ...Нормално ! Никой господар няма уважение към роба си ...