Рекорден брой носорози са убили бракониерите в Южна Африка през 2014 г.

Носорозите са избивани заради своя рог
23 яну 2015 12:58, Елка Василева
4
Рекорден брой носорози са убили бракониерите в Южна Африка през 2014 г.
Снимка: архив, Reuters

Рекорден брой носорози са били убити от бракониери в Република Южна Африка (РЮА) миналата година, предаде Асошиейтед прес, като се позова на правителството.

Министърът на околната среда Бомо Една Молева съобщи, че 1215 представители на вида са били убити през 2014 г. - с 21 процента повече в сравнение с предходната 2013 г. РЮА е дом на по-голямата част от носорозите на планетата.

Страната се мъчи да овладее проблема с рязкото увеличаване на броя на избитите от бракониери представители на този животински вид.

Смята се, че международни организирани престъпни групи са замесени в тази ужасна практика. Носорозите са избивани заради своя рог, който струва цяло състояние на черния пазар в Азия.

Според народни поверия във Виетнам и Китай например рогът е символ на социален статус и дори има лечебни свойства – нещо, за което няма никакви научни доказателства.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Южна Африканосорог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
сексолог преди 9 години
Убиват ги защото вярват, че рога помага за повишаване на мъжката потентност.Аз пък смятам, че ако от пи.ка не ти става и лай.ата на носорога да ядеш, все тая.
2
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Аз колко носорози съм спасил през живота си.... (Имам предвид, че постоянно икономисвам афродизиак в големи количества - б.а.)
1
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 9 години
Република Южна Африка (РЮА) !!!На български винаги тази държава се е наричала и се нарчиа и сега ЮАР - Южноафриканска република, ама който не е учил в училище, а после си изкарва хляба с писане, ги ръси разни такива.