Порошенко: Ще се бием до победа срещу сепаратистите

Той свиква спешно заседание на Съвета за национална сигурност
Обновена: 24 яну 2015 21:38 | 24 яну 2015 19:50, Красимир Ангелов
397
Порошенко: Ще се бием до победа срещу сепаратистите
Петро Порошенко. Снимка: Reuters

Украйна ще се бие до победа срещу проруските сепаратисти, обяви президентът Петро Порошенко, цитиран от Франс прес.

Изявлението му дойде малко след като бунтовниците обявиха, че започват офанзива срещу Мариупол, където по-рано през деня най-малко 30 души по последни данни бяха убити при артилерийски обстрел.

Още по темата
Двете страни в конфликта се обвиниха взаимно за кървавото нападение.

Украинският президент съобщи, че е свикал утре извънредно заседание на Съвета за национална сигурност и отбрана с цел предприемане на допълнителни мерки предвид рязкото влошаване на ситуацията в източната част на страната.

Порошенко ще прекъсне своето посещение в Саудитска Арабия, където е, за да поднесе съболезнованията си по повод кончината на крал Абдула, и ще се върне в Украйна още днес, предаде ТАСС, цитирайки неговата пресслужба.

Както Dnes.bg съобщи, проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха по-рано днес, че започват офанзива за превземане на Мариупол.

"Офанзивата срещу Мариупол започна днес. Това ще е най-добрият начин за отдаване на почит на всички жертви ", заяви ръководителят на провъзгласената от сепаратистите Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко.

Малко по-късно той увери, че Донецката народна република, провъзгласена от  проруските сепаратисти в Източна Украйна, не възнамерява да щурмува стратегическия град Мариупол.

"Никой не възнамерява да щурмува. Ние не сме зверове, както управляващите в Киев", каза Захарченко. Той обясни, че е дал заповед да бъде открит огън по позициите на украинските сили източно от Мариупол, след като централните власти "решиха да хвърлят отговорността за обстрела по погрешка със свои ракети "Град" върху нас".

"До днешния ден ние не сме водили активни бойни действия край Мариупол", отбеляза  той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън терористите на *** Путин от Украйна!!!!!!
203
1
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До ЦветанкаАма си ***,ама си *** -дано да има някой да те запише !Ти не знаеш ли че казаците са украинци ?Всички казаци са украинци освен донските!Самата дума Казак е украинска.Номер едно си по тъпотия.
202
0
 
5
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
Ще се бием....кои ще се биете бе украинска ***? Я пуснете казаците в Украйна,че както мразят безгранично украинците,ще ги размажат за една седмица!...
201
1
 
6
 
! Отговори
до 303 преди 9 години
България е вкарана там от политиците си. Българите питай с кого са! Ние българите сме с Русия, и смятаме, че Яйцето и Со ви продадоха на американците. Ние не искаме НАТО в България! Дали сме НАТО? Не дрънкай глупости, все ми е тая с кого са Атака! Набий си го в главата!
200
7
 
4
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До do 299Атака не е България!БЪЛГАРИЯ Е В НАТО!БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА !СЛАВА УКРАИНИ !!!
199
2
 
7
 
! Отговори
do 299 преди 9 години
Лириката в украинските сайтове, ако обичаш! България е с Русия!
198
5
 
3
 
! Отговори
поляк преди 9 години
До УКРАИНЕЦЕ -това е истинска поезия-Браво !!!
197
4
 
3
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До АнонименЯ видел сон, чудесный сон- В Донецком морге был кобзон, Какойто п***дор в каске ПРЕССА и рядом с ним вся банда беса. Лежали гиви с моторолой - в момент любви - их сплющил танк. Раскинув скудными мозгами Лежали кучкой казачки, захарченко лежал- безногий, и гиркин выкатив зрачки Горел Донецк пылала вата. Луганск спокойно догорал. И рвы расстрельные бульдозер- Землей тихонько засыпал. московский кратер наполнялся радиактивною водой, х***йла повесили в Гааге И В МИРЕ НАСТУПИЛ ПОКОЙ!!!
196
6
 
2
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До я люблю боб чорбойБие точно тя всеки път !На всички *** ще направя малка дупчицаИ няма никога да допълзят до теб !
195
5
 
3
 
! Отговори
УКРАИНЕЦ преди 9 години
До Анонимен На мойта малка дъщеря(От незнаен украински снайперист)Ноща е лунна,звездна,яснаВ оптиката си виждам-пълзи москалМалка поправка заради вятъра и досвиданияКъм къщи ще заминеш ти във цинк облеченБай-бай !Лежим в окопа -някъде около ДебалцевоНие тук сме много-аз сам не съмВиж рибке моя-вълна от пламък-Врагът ни цели с огнемет УраганЦвета на огъня вълшебен е-като дъга !Осветява стройната бреза отсрещаA oт клоните висят парчета от москал !Ти не се чуди че моята винтовочка е старичкаБие точно тя всеки път !На всички *** ще направя малка ду
194
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаден ***! Надявам се , че все някога ще си получиш заслуженото!
193
2
 
10
 
! Отговори
Скорпиона преди 9 години
Доказан престъпник е одеския евреин- Валцман. Краят ти наближава *** ционистка, няма да доживееш до 25 март...
192
3
 
14
 
! Отговори
я люблю боб чорбой преди 9 години
хахххааааааааа ...г-н Порошенко,руснаците не са ви изтрепали досега само и единствено защото все още на са го решили ,но като гледам накъде отива хавата ще става наистина зле...за вас ,за тях и за нас............
191
1
 
13
 
! Отговори
ганя преди 9 години
тоя евреин резан само акъл дава,ами като ще се бие до край да застане най-отпред......та да му пръснат тиквата....
190
4
 
24
 
! Отговори
123 преди 9 години
Украинците няма ли да се събудят и осъзнаят какви фашисти ги управляват, войниците са пушечно месо, мъртвите ги изгарят, защото загубите им са огромни и не си го признават. В Новорусия , след тези кланета народът в никакъв случай няма да живее нормално в такава фашистка държава, за това референдум и самоопределение. На САЩ не им пука за Украйна, само и само да са властелини на света. Но с това е свършено. Вън от НАТО
189
1
 
14
 
! Отговори
бастун преди 9 години
тоя сигурно няма да успее да избяга при господарите си , като му дойде времето , а то не е далеч, такъв не може да съществува дълго , и тези около него
188
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Световните господари ще се бият с Русия до последния украинец!
187
1
 
18
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Ще се бием до последната капка кръв,като свърши кръвта-почваме с кокалите.
186
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече на всички, които не се информират от бтв и нова им е ясно, че кризата в Украйна стана вследствие на подкрепения преврат срещу Янукович от ЦРУ, Мосад и някой от западните служби със съдействието на повечето украински олигарси сред които Коломойски,Ахметов, Тарута, Пинчук, Тимошенко и Порошенко. Целта е да се удари Русия, да се приватизира газопреносната мрежа на Украйна, да се разположат натовски бази и Русия да се откъсне икономически от Европа...е не стана!Затова сега се готви голяма война
185
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти ли бе, Прасенко! Ти ли ще излезнеш да се биеш или ще изпратиш гоите да се бият помежду си?!