Кадрите с екзекуцията на японския заложник вероятно са автентични

Премиерът на Япония призова другият пленник да бъде освободен
25 яну 2015 12:26, Екип на Bulgaria On Air
17
Кадрите с екзекуцията на японския заложник вероятно са автентични
Снимка: архив БТА

Японският премиер Шиндзо Абе обяви по японската обществена телевизия NHK, че има "висока вероятност" записът и снимката с предполагаемото обезглавено тяло на японския заложник Харуна Юкава, които се появиха вчера, да са автентични.

Японецът и друг негов съгражданин бяха отвлечени в Сирия. Във вторник „Ислямска държава” даде на Япония срок от 72 часа да плати 200 милиона долара откуп за двамата и заплаши, че ще ги убие.

Както Dnes.bg писа още вчера стана ясно, че ИД вероятно е убила единия заложник - Харуна Юкава. Джихадистката групировка публикува в интернет снимка, на която другият държан от нея японец - Кенджи Гото, държи в ръка снимка на убития Юкава.

Още по темата
На видеозапис Гото излага нови искания на ИД. "Вие (японското правителство) бяхте предупредени. Даден ви бе срок, моите похитители спазиха думата си", казва той.

Днес японският премиер изказа съболезнованията си към семейството на Юкава и призова за освобождаването на другия японски заложник, намиращ се в ръцете на групировката.

"Отново настоявам категорично той да не бъде нараняван и незабавно да бъде освободен. Правителството на Япония ще направи всичко по силите си за освобождаването му", каза Абе.

Още новини четете на http://www.bgonair.bg/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
Аз говоря конкретно за разпространяваните видеоклипове като този от снимката, не ме облъчвай с излишна информация. Ако имаш очи на главата си, вече щеше да си забелязал нередностите.
13
3
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Абе какъв монтаж, какви глупости дрънкаш?! Тия ненормалници избиха десетки хиляди, в тубата има сума ти снимки на обезглавени хора от *** от ИДИЛ!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки път като видя видеокадри с ИД имам чувството, че гледам монтаж. Контраста и осветлението са неестествени, а остротата на образите е нереалистична.
11
2
 
3
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Колкото и автентично беше "обезглавяването" на щатския журналист от истински "мюсюлманин" с британски акцент - но пък Америка си "намери" повод, за да се включи във предизвиканата всъщност от нея дивотия.
10
9
 
3
 
! Отговори
Скорпиона преди 9 години
Японците са най-извратената нация в света и най-големите шовинисти.
9
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 9 години
Като нямат дюнери да ги пазят това е резултата
8
7
 
10
 
! Отговори
стоянов преди 9 години
Япония е една от най-демилитаризираните нации в света след Втората световна война. Не знам за какви нинджи и отмъщение говорите, при условие, че там почти няма армия.
7
1
 
5
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 9 години
Не сте наред с главата и двамата ! Лекувайте се докато е време !
6
0
 
32
 
! Отговори
Райна преди 9 години
До Анонимен 4И аз имам чувството, че този път с японците сбъркаха диваците. За японците жертването на човешки живот не е кой знае каква драма, но отмъщението е задължително! Почва да ми става интересно...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
решението е лесно за 2мата искаха 200 милиона тъй като е останал 1 100 милиона ще ги оправят.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незнам дали обърнахте внимание на погледа на единия японец от кадрите по телевизията - железен! Ей това са истински народ, чест култура! Не като тоя маскиран *** на снимката
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 2 a nai shte povqrvash ako glavata e tvoq
2
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Инсценировка :1.Гумен нож 2.Платени кризисни актьори 3.Обработено видео.Ако кадрите наистина са автентични трябва да пуснат цялото убийство , а не само фотошопирана отрязана глава.Тогава може и да повярвам
1
12
 
4
 
! Отговори
кали преди 9 години
Въпросът е че едва ли има автентичност !!! Такава е самата истина !!! Повярвайте !!!