ЕС със "силен сигнал към Русия"

Налага нови санкци за сепаратистите и поддръжниците им
29 яну 2015 21:13, Александър Попов
145
ЕС със "силен сигнал към Русия"
Фредерика Могерини. Снимка: Reuters

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз решиха днес да наложат нови санкции срещу проруските сепаратисти в Украйна и техни поддръжници, предаде ДПА, като се позова на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Списъкът ще бъде подготвен до седмица. Окончателното решение по въпроса ще бъде взето от външните министри от ЕС на следващата им среща, на 9 февруари в Брюксел.

Германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер уточни, че на хората, които ще бъдат добавени в черния списък, ще бъде забранено да влизат на територията на Европейския съюз и ще им бъдат замразени активите под негова юрисдикция.

Външните министри от ЕС са решили още днес да бъдат удължени с половин година индивидуалните санкции срещу руски граждани, чийто срок изтича през март, съобщи Могерини, цитирана от ТАСС.

Холандският външен министър Берт Кундерс уточни, че става въпрос за първата партида санкции (забрана за пътуване и замразяване на активите), наложени през март миналата година на представители на руските власти и проруски сепаратисти в Украйна след анексирането на Крим от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Решението е било взето с единодушие, подчерта Кундерс. Той определи това като "силен сигнал към Русия".

Ще бъде свършена и подготвителната работа по други "съответни действия", които Европейският съюз може да предприеме в отговор на кризата в Украйна, допълни Могерини, цитирана от ДПА и БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: РусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС със силен сигнал към тъпотията си! Тези не осъзнават ли, че се самоунищожават и една война ще съсипе всички! Аз не искам да умирам заради плиткоумието и меркантилността на шепа продажници и предатели!
72
4
 
19
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Въх, тая се изпърдя и обяви пръднята си за силен сигнал към Русия. Също като оная блондинка дето карала кола и мъжа и я посъветвал да мига на насрещните че има полицаи, и тя като почнала да намига с очи, сигнали, сигнали... ох Могеринка ли си Маргаринка ли си много си грозна, и вероятно и ***.
71
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 107А аз да го питам Путин ако спре газта откъде ще взима долари и евро,че рублите много се обезцениха вече! Хаха щял да спре газта, а спря газта ,а обезцени рублата с още 50 % и вдигна инфлацията още тоя ***. Ще речеш ,че газта безплатно я пуснал и няма никаква полза от нея,че да си я спира когато той реши пияницата хаха А я спрял,а умрял от глад, и за водка няма да има рубли. А това на руснаците никак не им харесва да няма за водка.
70
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На европа може да й помогне само наш Роско като ей-са на часа рипне и земе да обяви война на Русия. Така се отваря желаната работа за нашите братя от до и през океана - долитат те на бял кон и почват да ни "помагат" да надвием врага Русия. Даже да извием врата на врага... И, като се събудили, братята видели, че риелитито е съвсем по-друго.
69
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин да спира газта,да я питам госпожата с какво ще готви макароните ???Макаронитеее....
68
3
 
21
 
! Отговори
ДНР преди 9 години
Опа котела се затвори към 5-6 хиляди войници на ВСУ са в обкражение!честито фашаги!
67
6
 
16
 
! Отговори
браво преди 9 години
Браво на Гърците имат куража да си устояват интересите.
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В результате эффективной путиномики средний размер пенсии в России в 2015 году вырастет с 11 600 до 12 400 рублей, то есть с 355 до 182 долларов CША.
65
8
 
27
 
! Отговори
123 преди 9 години
На украинските нацисти, които избиха хиляди мирни жители като умишлено обстрелват жилищни райони, защо ги пропускат, когато налагат санкции.Американците нали са за "спазване на човешките права", поради тази причина нападнаха в Югославия и избиха хиляди сърби, за да защитят потъпканите права на албанците. Да направят мюсюлманска държава в центъра на европа.Сега избиват православни християни под вещото ръководство на американски генерали и всевъзможни *** и не им пука кой убиват те са в чужда
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
az sum ot platenite na Volen,no spiram.priznavam,4e mi plashtat da pisha proruski komentari,no suvestta mi naddelq....
63
3
 
1
 
! Отговори
London преди 9 години
kvi sankcii , samo stradame nie
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
e daite da se raberat po miren put nai-nakraq.Putin da prashta tankove, who da kazva che e zapada i nqma nishto obsho.a ukraincite ne iskat po miren put.abe tr drugite sa vinovni.tipichno komunisticheski priom.nikakva otgovornost.luji,ubiistva i krajbi.mnogo e gotin.aide marsh s tiq trubi ot BG
61
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На сепаратистите само това в момента им е проблема, че не могат да пътуват в ЕС ръйш-ли...
60
4
 
1
 
! Отговори
Mitiu преди 9 години
puk az sum ot selo i ubi4am Putin.ne sum gei ama 6a mu pusna,shtoto ne e gei sus rusnak.ako imam poznat evropeec 6tqh da sum geq na seloto.abe evropata lo6u ua
59
5
 
9
 
! Отговори
Алексис Велики преди 9 години
Алексис Велики раздава шамари в ЕС.
58
20
 
9
 
! Отговори
From Germany преди 9 години
И сега кво стана тя. Май и новите приятелчета от Сириза не щат рубли, а си държат на еврото и долара. Бедни ми ***, с тая бензиноколонка маскирана като държава си за никъде. Дека останаха руския нефт, газ, злато, платина, уран , сребро и т.н.
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен А защо смяташ, че всички руснаци са откачени?
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много елементарно,Уотсън.Между другото продължих с висше образование ,имам престижна,професия,благодаря на Бога -добри доходи,а ти какво имаш?
55
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последно видях руснак преди един месец и той определено не мислеше да умира.Учих в руско училищеще,с руснаци преподаватели,там никой не умря,но например се сещам за Лермонтов-харесвам го;невероятен поет,астматик,сражавал се в Чечня-не ме питай защо,умрял в дуел със свой приятел просто ето така.Между другото са се стреляли почти от упор.Руснаците просто не ги е страх от смъртта,Не казвам,че е добре,просто хората са кротки ,докато не превъртят тотално.Не е хубаво да ги дразниш.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PO-KRASIVA OT MORGERINI E PAVLOVA