ЕС със "силен сигнал към Русия"

Налага нови санкци за сепаратистите и поддръжниците им
29 яну 2015 21:13, Александър Попов
145
ЕС със "силен сигнал към Русия"
Фредерика Могерини. Снимка: Reuters

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз решиха днес да наложат нови санкции срещу проруските сепаратисти в Украйна и техни поддръжници, предаде ДПА, като се позова на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Списъкът ще бъде подготвен до седмица. Окончателното решение по въпроса ще бъде взето от външните министри от ЕС на следващата им среща, на 9 февруари в Брюксел.

Германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер уточни, че на хората, които ще бъдат добавени в черния списък, ще бъде забранено да влизат на територията на Европейския съюз и ще им бъдат замразени активите под негова юрисдикция.

Външните министри от ЕС са решили още днес да бъдат удължени с половин година индивидуалните санкции срещу руски граждани, чийто срок изтича през март, съобщи Могерини, цитирана от ТАСС.

Холандският външен министър Берт Кундерс уточни, че става въпрос за първата партида санкции (забрана за пътуване и замразяване на активите), наложени през март миналата година на представители на руските власти и проруски сепаратисти в Украйна след анексирането на Крим от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Решението е било взето с единодушие, подчерта Кундерс. Той определи това като "силен сигнал към Русия".

Ще бъде свършена и подготвителната работа по други "съответни действия", които Европейският съюз може да предприеме в отговор на кризата в Украйна, допълни Могерини, цитирана от ДПА и БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Русияес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До АнонименНаистина не сте се срещали с разгневен руснак.----------- Та викаш, да се страхуваме ли? Ти кога за последно вижда разгневен руснак, който мисли да умира?
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре бе,имаме възможността да сме между два свята ,ето Турция печели от това.Защо винаги,когато имаме избор ,вземаме грешната страна?Очевидно е,че статуквото в света е променено дори само поради съществуването на БРИКС.Дребосъци като нас трябва да се снишат и да не се бутат между шамарите,ама на-пусто балканско самочувствие!
51
5
 
17
 
! Отговори
плац дарм преди 9 години
В България ще се прави плацдарм за нападения срещу Русия и ще бъде разположен един батальон, заяви вчера командващия на сухопътните войски на Сащ в Европа, генерал-лейтенант Бен Ходжес.
50
8
 
24
 
! Отговори
войнствена реторика преди 9 години
Войнствената реторика на Могерини срещу Русия подозрително много напомня нацистката пропаганда, отпреди 75 години.
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Завършила е политически науки в Ла Сапиенза-най-големия университет в Европа(ширпром) и по-точно политическа философия с пълно отличие!?!Дипломната и работа е за политиката в Близкия Изток според биографите не е изпуснала нито една отворена среща на мозъчен тръст в САЩ.Жената си има мъж и две деца.Като млада е членувала в младежка комунистическа организация според мен -една заблудена душа,която са я сложили да опира пешкира в неудобно време.
48
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ципрас ме накефи какъв византийски номер скрои на джуджанките :)))Мухахаххахахахахах
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:)))Гърция ( Ципрас) също гласува ЗА санкциите !
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що за хора ще ядат свински джапанки с одеколон?До там ли е докара Икономиста???
45
1
 
3
 
! Отговори
до КУРВГЪЗАТОЙ преди 9 години
Ама иначе добре ти отива,гей да те е..
44
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е тази траверса, бе?В този съюз няма ли един нормално изглеждащ човек?Само уруди, б.аси!То не бяха ромпойци и какви ли още не грешки на природата.
43
6
 
7
 
! Отговори
до 61 преди 9 години
На колко сте години , другарче седерастче?. И.., спрете с дрогата.
42
3
 
9
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
НАМЕРЕТЕ Й НАЙ-НАКРАЯ ЕДИН МЪЖ НА ТАЗИ ФУРИЯ ДА СИ СЕДНЕ НА ............
41
6
 
19
 
! Отговори
Идиот преди 9 години
Предлагам на немците да нападнат Русия и да ядат пердах, па ние да гледаме сеира.
40
4
 
22
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До до 43Е вярно, че си сляп, но глупав не бъди. ЕС с налагането на санкции иска да спре справедливата офанзива на опълченците, които имат за цел да отдалечат тежката артилерия от населените места, ако не си го разбрал значи си ***.
39
14
 
1
 
! Отговори
дамдум преди 9 години
За какви руски туристи говрите??Та те Руснаците от давна са много малка част от тористите на нашето море.Ще се отрази на сроителството защото те купуваха тук апартаменти за да си вложат парите на сигорно.Но сега се притесняват от бъдещи забрани да пътуват руски граждани в ЕС и затова кротуват и си държат пачките в бухчи скрити в скрина
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато рушат,руснаците нямат задръжки.Ако напрежението ескалира ви гарантирам,че военните им ще излязат извън контрол.Американците убиват с перверзно удоволствие,но запазват контрол.Руснаците по-скоро са като японците не ги е страх да умрат,но докато за японеца смъртта е ритуал,за руснака е тотално скъсване с рационалното.Наистина не сте се срещали с разгневен руснак.
37
5
 
11
 
! Отговори
дамдум преди 9 години
До АнонименБожо, Божоооооо, днес генералният щаб на Украйна официално призна, че руски войски в Украйна няма, само че не се пише никъде това... що ли е тайна!?...............А като е тайна ти как я научи или от щаба специално ти се обадиха и тиказаха че ще ти поверят една тайна??
36
9
 
13
 
! Отговори
до 45 преди 9 години
Какъв руски турист чакаш по черноморието тази година бе ***. По вероятно е да дойдат клошари от Бангладеш на почивка, отколкото руснаци превърнати в клошари от великия Путин.
35
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в русия не гладуват - маат картошки и самогон - може и от фекалии - нещастници
34
2
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
До БожоС това изказване ти до Хитлер доближи, но не лижи.