ЕС със "силен сигнал към Русия"

Налага нови санкци за сепаратистите и поддръжниците им
29 яну 2015 21:13, Александър Попов
145
ЕС със "силен сигнал към Русия"
Фредерика Могерини. Снимка: Reuters

Министрите на външните работи на страните от Европейския съюз решиха днес да наложат нови санкции срещу проруските сепаратисти в Украйна и техни поддръжници, предаде ДПА, като се позова на върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Списъкът ще бъде подготвен до седмица. Окончателното решение по въпроса ще бъде взето от външните министри от ЕС на следващата им среща, на 9 февруари в Брюксел.

Германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер уточни, че на хората, които ще бъдат добавени в черния списък, ще бъде забранено да влизат на територията на Европейския съюз и ще им бъдат замразени активите под негова юрисдикция.

Външните министри от ЕС са решили още днес да бъдат удължени с половин година индивидуалните санкции срещу руски граждани, чийто срок изтича през март, съобщи Могерини, цитирана от ТАСС.

Холандският външен министър Берт Кундерс уточни, че става въпрос за първата партида санкции (забрана за пътуване и замразяване на активите), наложени през март миналата година на представители на руските власти и проруски сепаратисти в Украйна след анексирането на Крим от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Решението е било взето с единодушие, подчерта Кундерс. Той определи това като "силен сигнал към Русия".

Ще бъде свършена и подготвителната работа по други "съответни действия", които Европейският съюз може да предприеме в отговор на кризата в Украйна, допълни Могерини, цитирана от ДПА и БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Русияес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 48хааахааахаааа ти си паднал от Луната
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоБожо, Божоооооо, днес генералният щаб на Украйна официално призна, че руски войски в Украйна няма, само че не се пише никъде това... що ли е тайна!?
31
13
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Няма нищо страшно руснак да ти е враг. Питай афганистанците и украинците. Направиха руския спецназ да изглеждат като обезчестени ученички.
30
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Налагайте, налагайте санкции! Не може обаче да ги налагате до безкрайност и един ден ще паднете в собствения трап, който копаете... и Путин отлично го знае! В България имаме една поговорка - Волът като рие, го хвърля на главата си!
29
17
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Какво казва *** - добре, аз съм диктатор, аз не желая да спирам войната в Украйна, аз не желая силна демократична Европа, аз искам енергиен диктат в Източна Европа, а вие нищо не можете да ми направите, защото имам ядрено оръжие !!! Как може да се уважава подобно безумие !!! С какво това дребно нещо може да подобри живота на хората в Европа, в Русия ??? Какви икономически постижения , какви морални ценности може да предложи диктатурата на *** ??? ГАДНИ ДИКТАТОРИ !!!
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
към 34 -не може да идеш в Русия без виза!!до 20-това, че там гладуват..може да вярват само ограничени хора...само си мисля, ако нашето Черноморие изгуби руския турист... какво става ?така , че каквото и мислим, днес Русия има силен, умен и смел Президент!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идея си нямате колко черна е бездната в руската душа,когато се отвори.Не бих искал руснак за враг.
26
5
 
24
 
! Отговори
Сержант преди 9 години
Абе за Косово защо не вдигахте толкова врява, дори ги насърчавахте като искаха да се отделят от Сърбия. Насърчете и хората , които искат независимост в Украйна. ***..алчета ***, че и нашите ***..вци барабар с мъжете
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във Вселената съществува логика,която е трудно уловима за сетивата на простосмъртните.Има обаче странни същества-гадатели,които имат сетива за тази логика.Интересното е,че всички те вещаят Апокалипсис.Г-жа Могарини,ако имаше елементарно усещане за самосъхранение поне ,колкото на г-жа Аштън,нямаше да приеме ролята на *** на гюме.Но бившите отличнички не знаят кога да спрат с позьорството.Бившите отличнички смятат,че животът е викторина ,в която те непременно трябва да вземат приза.
24
0
 
13
 
! Отговори
крадци преди 9 години
Замразяване на сметка значи кражба? Да няма после "ама ние нямахме това предвид, що тъй стана"?
23
10
 
5
 
! Отговори
Божо преди 9 години
*** е приятел с КОГО ??? С марин льо пен, с английския фураж, с българския сидеров , със севернокорейския ким пореден, с гръцкия тарикат ципрас !!! Как тези популисти и откровени шмекери ще докарат мед и масло на човечеството ??? Да си безскрупулен лъжец е лесно !!! Да си излъган от популисти не е престъпление, но да си гаден популист и диктатор си е АБСОЛЮТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!!!
22
8
 
14
 
! Отговори
До 34 преди 9 години
Аз съм чувал американци които летят в космоса с руски ракети. Други американци си купуват Калашников.Чувал съм че и хубави атомни централи правят.
21
4
 
11
 
! Отговори
"Май дан-Май не преди 9 години
*** Магарини!
20
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ДО СЕГА НЕ ПОЗНАВАМ НИКОГО ДА Е ИЗБЯГАЛ В РУСИЯ ИЛИ ДА СИ КУПИ РУСКА КОЛА ИЛИ НЯКАКВА РУСКА ТЕХНИКА. СВЕТА НЯМА НУЖДА ОТ ДВЕ НЕЩА---ОТ РУСИЯ И ОТ КОМУНИСТИТЕ-.РУСИЯ Е ЗАПЛАХА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ. РУСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПАРЧЕТОСАНА . А НИЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ ПОД РОБСТВОТО НА ПИЯНИЯ ДИВ РУСНАК. САМО ЧЕ МУ СЕ ВИЖДА КРАЯ---БОЙКО БОРИСОВ Е НАШИЯ ОСВОБОДИТЕЛ ОТ РУСКО РОБСТВО.
19
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Путин прави целият цирк.за това трябва да бъдат наложени санкции първо на него.До кога 6те мусе церемоните.Имал бомби като има та хоръта нямат ли.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Елемагтогава ще ги отменят
17
3
 
11
 
! Отговори
комита преди 9 години
Аз съм поддръжник ела ми наложи санкции *** кукумявко.
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Решението е било взето с единодушие, подчерта Кундерс..."Ами нали вчера правителството на Гърция се изказа и рязко критикува обявяването на решението, тъй като не е взето мнението на Гърция. Преди малко дадаха по гръцка тв, че Русия в официално изявление казва, че ще окаже помощ на Гърция, ако бъде поискана. Битката за Егейско тепърва започва...
15
17
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Браво на *** , разбива Европа !!! Браво на ***, разбива гадните украинци !!! Браво на ***, разбива гадните американци, японци,австралийци и канадци !!! Браво на *** разбива и руснаците !!! Браво на ***, работи за китайците и техния Сибир !!! Браво на новият китайски мандарин и грейпфрут едновременно , *** лер дзе дун !!! *** , вие сте китайци !!!
14
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лавров:"Правете каквото искате. Ние няма да се молим на никой.Който налага санкции ,той да си ги отменя!"П.П.Рашките не им пука особено от триполовите.А тези сбърканяци да се молят руснаците да не въведат истинските си контрасанкции,защото ще ги върнат в 19в.