Русия няма да позволи да я превъзхождат военно

Предупреждението отправи руският министър на отбраната
Обновена: 30 яну 2015 14:25 | 30 яну 2015 12:50, Елка Василева
393
Русия няма да позволи да я превъзхождат военно
Владимир Путин и Сергей Шойгу. Снимка: архив, Reuters

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Русия няма да позволи други страни да достигнат военно превъзходство над нея и обеща да изпълни план за модернизиране на въоръжените сили, предаде Ройтерс.

"Задачата, поставена от президента - да не допуснем военно превъзходство над страната ни, ще бъде изпълнена безусловно", подчерта Шойгу на заседание на колегията на министерството на отбраната.

Във връзка със създалата се военно-политическа обстановка около Русия в плана за дейността на отбранителното ведомство за 2015 г. са внесени корекции, предвиждащи увеличаване на бойния потенциал на въоръжените сили.

За целта се предвижда да бъдат подсилени групировките на войските и силите в стратегически направления, обясни Шойгу, цитиран от ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолютно вярно-Русия винагие превъзхождала Натовци във военната техника!За друго може и да няма пари ,но за армия и въоръжение Русия винаги ще има,и нормално,ако не са им оръжията САЩ отдавна да са нападнали и "демократизирали" Русия с цел завземането на ресурсите им!
181
2
 
4
 
! Отговори
Plamen преди 9 години
Celuvaite zadnicite na tapite americanci i shte vidite dokade shte stignem.Palno e s *** v tazi darzava.Bravo na Rusnacite.Eto tova e prezident a ne kato nashite mizaturki.....
180
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета коментарите и се обеждавам че има големи ***,дето ми сравняват Американския ,Китайския с руския военен бюджет!Първо на първо никой всъщност не знаее колко точно е воения бюджет на Русия,данните са че винаги се представят официално по ниски цифри от действителните!Второ харесва ви,не харесва ви,но Русия е страната с най-големия ядрен арсенал в света,като той се обновява буквално всеки ден,до като последната ядрена американска ръкета е през 1991г пройзведена!
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин дава строителството на моста до Крим на свой приятел Изпълнител на проекта е компанията на предприемача Аркади Ротенберг, който е руски олигарх и приятел от детство. също двамата са и от една вяра,етнически евреиски хазари
178
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, колко *** експерти, атакисти и др. такива, които не си пият редовно хапчетата са се сьбрали да се надльгват и спамят тука. Русия с 50 г. пред запада? трагедия
177
3
 
6
 
! Отговори
Тачо преди 9 години
Никой, който се е хванал с руснаците, не е прокопсал! То и никой доброволно не се хваща с тях! Те могат само да мачкат и окупират, когато имат пари от петрол! И да се спотайват като мишки, когато цената падне! Затова и никой не ги обича, никъде по света! Имат си насам натам платени любовници (ака ***)! И те се разпиляват като пресъхнат парите! Скоро ще се присъединят към Севрена Корея!
176
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не одобрявам проливането на кръв в Украйна. Не съм нито за руснаците, нито за украинците, нито за сепаратистите. Дедите на хората които загиват в Украйна са се били за нашата свобода и по никакъв начин не заслужават да страдат от тази безмислена касапница.
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО-260 На,ха Наистина си нямаш и грам понятие от икономика.Ха,ха.
174
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия не продава рубли. Рублата в национална валута в Русия и се използва за разплащане върте в страната. Русия продава нефт, газ, и оръжие. И винаги ще има кой да ги купува. В долари и евро.
173
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кви са тия монголоиди на сниката
172
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
10 хил. украински военни са в капана на "дебалцевския котел". Опълчението на ДНР и ЛНР с помощта на съвместни действия успя на практика да завърши обкръжаването на групата украински военни в Дебалцево.
171
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм ползвал руска военна техника, но в чийджа до нас една рубла струва 2.46 стотинки. Толкова дават на руснаците които искат да продадат своите рубли.
170
3
 
7
 
! Отговори
250 преди 9 години
съгласен напълно. при мариупол падна лъжата че руското население в украйна подкрепя терористите. защитата в града бе поета от доброволческите отряди за териториална отбрана съставени почти изцяло от местното рускоезично население. руското население в украйна не желае тази война,иска териториалната цялост на украйна и мирен живот.агресорите ще претърпят провал
169
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Военния бюджет на САЩ е 34 пити по голям от този на Русия!
168
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Произвежда ме и сега военно оборудване и то е много по високо технологично от преди.Нещата са толкова много че не искам да ги изреждам и са в широк спектър.Проблема е че поръчките не са толкова много като при соца.И купувачи са на 95% чужди контрагенти.
167
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и как ще стане тая работа като китайския военен бюджет е два пъти по голям от руския. да не говорим че китайската икономика може да си позволи и пет пъти по голям военен бюджет. китай си искат отнетите територии в далечния изток- хабаровск Владивосток магадан или всичко на изток от байкалското езеро
166
6
 
8
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Кой ще защити руснаците от безумията на кремълския режим ??? Какво точно положително се случва на хора, на които доходите спадат с 80% за месеци ??? Какво печелят обикновените руснаци от това , че *** има куфарче с код за ядрени ракети ??? Какво точно печелят хората от Донбас, които ако не умрат под бомби , които не подбират , ще бъдат ограбени от всякаква ***, която се събира , където има военен конфликт !!! Колко още невинни хора трябва да загинат, заради комплексите на *** ???!!!!
165
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЪI, ЗАЩО НЕ СПЕСТЯВАШ В РУБЛИ
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кило Моцарелаами то има и растителна моцарела по 2,20 евро килото, та сега погледнах Московската билла, най-евтината моцарела на промоция е 52 рубли за 100 грама
163
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ААааааа, признаха ли си пияниците от Москва че има да догонват!Има да догонват и никога няма да настигнат.Това е ясно на всеки,само с перчене не става.А да го ....сега някои от възхваляващите ги тук!