Вятърът на промените задуха над Европа!

100 хил. испанци на митинг на лявата "Подемос" за нова политика
Обновена: 31 яну 2015 20:20 | 31 яну 2015 20:05, Веселина Йорданова
632
Вятърът на промените задуха над Европа!
Снимка: Ройтерс

"Вятърът на промяната задуха над Европа" и "Искаме промяна", обяви лидерът на лявата испанска партия "Подемос" Пабло Иглесиас пред многохиляден митинг на мадридския площад "Пуерта дел сол", с който завърши "Марша за промяна", свикан от партията в испанската столица, предаде Франс прес.

Още по темата
Според полицията в шествието са участвали над 100 000 души, дошли от всички краища на Испания, посочва ТАСС.

На днешната демонстрацията, след победата на партия СИРИЗА в Гърция, привържениците на "Подемос" изразиха волята си за нова политика в Испания в година на избори. Участниците в митинга развяваха гръцки знамена и знамена на испанската левица..

Множеството днес скандираше "Да, ние можем!" и "Тик-так, тик-так" - намек, че времето на разтърсвания от политически скандали политически елит в Испания изтича и идва време за промяна, отбелязва Ройтерс. На много плакати се четеше "Промяната е сега" и "Пабло - президент".

"Подемос", както и СИРИЗА, отхвърля висшите финансови кръгове, мерките за строги икономии и върхушката, обвинявана в корупция, "кастата", довела народа до унижение и обедняване. И двете формации отхвърлят тройката международни кредитори (Европейската централна банка, Европейската комисия и Международния валутен фонд), призовават да се сложи край на международната финансова империя, забравила човечността, и поставят въпроса за преструктуриране на дълга.

Проблемът е в модела, който накара държавата да работи срещу обществото, и в мнозинството, което пълнеше банковите си сметки, докато тези на мнозинството се топяха. Това е корупция, заяви 36-годишният водач Иглесиас.

Тази година ще е година на промени и на всеобщите избори ще победим консерваторите от Народната партия, заяви той, цитиран от ТАСС. Бъдещето на Испания и Европа принадлежи не на тройката международни кредитори и на госпожа Меркел, които унизиха всички нас с политиката си на съкращение на разходите за социални нужди, а на народа, заяви водачът на "Подемос".

Днес испанският премиер говори много за икономическия ръст и намаляването на безработицата, но създаваните работни места в повечето случаи са временни и с по-ниска заплата. Испанските граждани имат право да удовлетворят социалните си права, затова днешният марш ще завърши в правителствената резиденция Монклоа, заяви Иглесиас.

На митинг в Барселона испанският премиер Мариано Рахой заяви, че не приема безрадостния образ на Испания, който разпространяват от "Подемос". Това е мрачна шайка, която обикаля насам-натам и обяснява колко лоши са нещата, каза Рахой, като изключи възможността младата лява партия да спечели изборите, посочва Асошиейтед прес.

В първите си коментари след проявата испанските медии отбелязват, че партия "Подемос" е потвърдила растящото си влияние в испанското общество, което може да намери отражение в предстоящите тази година общински, регионални и всеобщи избори.

Тази година в Испания ще има избори в 15 от 17-те автономни области, следвани от общи избори, уточнява АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още по темата: испанияПодемос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
6
 
9
 
! Отговори
шушумиг преди 9 години
Абе,той добре е задухал тоя ветар,ама да видиме кой ше го духа после!
294
33
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путикинското крепостно селячество и ЕВРОПЕИСКИ ТЕМИ ЛИ НАЛАЗИХА ДА БЛЕЩАТ ПРОСТОТИИ И СЕЛСКИ МУРАФЕТИ .
293
3
 
10
 
! Отговори
бляд преди 9 години
Мечо ще ви реже. Трънчо е първи в списъка.
292
5
 
44
 
! Отговори
9-9- 44 преди 9 години
Ха познайте кои се плашат от промяната която неизбежно ще настъпи.Няма империя която да е вечна. Народе български събуди се.
291
38
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Който е тръгнал по пътя на социализЪма, не е прокопсал. Доказано от историята. А това, че испанци, португалци, гърци и други подобни ги мързи да бачкат яко и да си организират добре държавата, е истинската причина за проблемите им.
290
7
 
32
 
! Отговори
djo преди 9 години
Еееех Българино,ако и на улицата беше такъв,цена нямаше да имаш,само че едно е да лаеш пред компютъра,съвсем друго да излезеш и да си изразиш мнението гласно и открито.Чета от време на време коментарите и се чудя как ще излезем от това положение със такива хора без елементарно възпитание и култура.Образовайте се хора и запомнете че Няма Чичо Сам,Няма Мечок има само БЪЛГАРИЯ
289
12
 
35
 
! Отговори
Браво на... преди 9 години
... испанците!
288
14
 
27
 
! Отговори
Алтай преди 9 години
Вставай поднимайся рабочий народ
287
24
 
7
 
! Отговори
все още оптимист. преди 9 години
ПУТИН ПУСКА БОМБАРДИРОВАЧА С ЯДЕНОИОРЪЖИЕ '-ТИП ТУ -95ДА ЛЕТИ НАД АНГЛИЯ , НАТО САМО ГЛЕДА И КОНСТАТИРА ,ЗНАЧИ СЕ СТРАХУВА.,ВМЕСТ ЛА ГО ПРИНУДИ ДА КАЦНЕ,.НЕЩАТА НЕ ОТИВАТ НА ДОЬРЕ.ПО НИЩОТНЕ СЕ РАЗИРАТ.АНО СТУДЕНАТА ВОЙНА НЕ СТАНЕ ГОРЕЩА .И ПОДПАЛВАЧИТЕ НАМА ДА СА ЖИВИ В КАКВМТО И БУНКЕРИДА СЕ КРИЯТ.ЯЗЪКИЗАМЧОВЕЧЕСИВГТО.АЛЧНОСТТА ЗА ВЛАСТ И ПАРИ Е В ОСНВАТА.ГОСПОД/КОСМИЧЕСКИЯ/РАЗУМ/ЩЕ НП НАКАЖЕ
286
21
 
25
 
! Отговори
А. Цанков*** преди 9 години
До ЧК # 7 /479До края на годината ще подушите миризмата на танковете изпратени у нас от Добрия и Грижовен Чичо Сам.Имате два изхода..бърз марш на скок на всички *** до Бензиностанцията или да се научите да живеете нормално в Бг без да гледате към Азия и да чакате източни танкисти отпускари.Има и трети вариянт но по добре да не го научавате.Свиквайте *** !
285
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилно е : Никой не може да ви даде толкова, колкото ние ЩЕ ви обещаем.
284
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предупредихме ли ги ,че нашата карма е да разтуряме империи и съюзи ?! Наред е оная сатанинска империя на пиндосите.
283
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лява Европа се събужда
282
12
 
7
 
! Отговори
trafoPOST преди 9 години
Никой не може да ви даде толкова, колкото ние да ви обещаем.
281
0
 
16
 
! Отговори
от Трън преди 9 години
До блядГледай некой да не ти порне ауспуха !
280
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ген.ЛуковДа съгласен съмГовориш за Ротшиилд, Рокфелер, Карлос Слим, Чейс, Бил Гейтс, шейха на Саудитска, На бруней, Абрамович, братя Коч... и всички останали милиардер, на които всичкото им имане и пари трябва да се отнема при смъртта им а не да се онаследява, налиИли да се разделя на бедните, глданите и бездомните - нали така!Да се започне от най-богатите първо преди да се стигне до руския народ предлагам аз, а шаефе
279
16
 
26
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Нормално!Няма как количеството световни ресурси да е в ръцете на 1.5 процент от населението,а някъде хората да умират от глад."Ламята"се знае,важното е да се намери "главата"и да се отсече.Веднъж завинаги!
278
26
 
17
 
! Отговори
от Стара Загора преди 9 години
Само за Добрия Чичо Сам залагам,Мечока ще се прибере омърлушен в северната си хралупа.
277
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ловеч, и ти ли духаш за пари?
276
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
веднага минус - некой се припозна... Няма как да смажете Православието, сорососиди :)