Вятърът на промените задуха над Европа!

100 хил. испанци на митинг на лявата "Подемос" за нова политика
Обновена: 31 яну 2015 20:20 | 31 яну 2015 20:05, Веселина Йорданова
632
Вятърът на промените задуха над Европа!
Снимка: Ройтерс

"Вятърът на промяната задуха над Европа" и "Искаме промяна", обяви лидерът на лявата испанска партия "Подемос" Пабло Иглесиас пред многохиляден митинг на мадридския площад "Пуерта дел сол", с който завърши "Марша за промяна", свикан от партията в испанската столица, предаде Франс прес.

Още по темата
Според полицията в шествието са участвали над 100 000 души, дошли от всички краища на Испания, посочва ТАСС.

На днешната демонстрацията, след победата на партия СИРИЗА в Гърция, привържениците на "Подемос" изразиха волята си за нова политика в Испания в година на избори. Участниците в митинга развяваха гръцки знамена и знамена на испанската левица..

Множеството днес скандираше "Да, ние можем!" и "Тик-так, тик-так" - намек, че времето на разтърсвания от политически скандали политически елит в Испания изтича и идва време за промяна, отбелязва Ройтерс. На много плакати се четеше "Промяната е сега" и "Пабло - президент".

"Подемос", както и СИРИЗА, отхвърля висшите финансови кръгове, мерките за строги икономии и върхушката, обвинявана в корупция, "кастата", довела народа до унижение и обедняване. И двете формации отхвърлят тройката международни кредитори (Европейската централна банка, Европейската комисия и Международния валутен фонд), призовават да се сложи край на международната финансова империя, забравила човечността, и поставят въпроса за преструктуриране на дълга.

Проблемът е в модела, който накара държавата да работи срещу обществото, и в мнозинството, което пълнеше банковите си сметки, докато тези на мнозинството се топяха. Това е корупция, заяви 36-годишният водач Иглесиас.

Тази година ще е година на промени и на всеобщите избори ще победим консерваторите от Народната партия, заяви той, цитиран от ТАСС. Бъдещето на Испания и Европа принадлежи не на тройката международни кредитори и на госпожа Меркел, които унизиха всички нас с политиката си на съкращение на разходите за социални нужди, а на народа, заяви водачът на "Подемос".

Днес испанският премиер говори много за икономическия ръст и намаляването на безработицата, но създаваните работни места в повечето случаи са временни и с по-ниска заплата. Испанските граждани имат право да удовлетворят социалните си права, затова днешният марш ще завърши в правителствената резиденция Монклоа, заяви Иглесиас.

На митинг в Барселона испанският премиер Мариано Рахой заяви, че не приема безрадостния образ на Испания, който разпространяват от "Подемос". Това е мрачна шайка, която обикаля насам-натам и обяснява колко лоши са нещата, каза Рахой, като изключи възможността младата лява партия да спечели изборите, посочва Асошиейтед прес.

В първите си коментари след проявата испанските медии отбелязват, че партия "Подемос" е потвърдила растящото си влияние в испанското общество, което може да намери отражение в предстоящите тази година общински, регионални и всеобщи избори.

Тази година в Испания ще има избори в 15 от 17-те автономни области, следвани от общи избори, уточнява АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още по темата: ИспанияПодемос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гаранция давам че нищо няма да се промени, то комунизма ако беше добър отдавна да беше адаптиран в западния свят.
234
5
 
14
 
! Отговори
Долар ФЕДов преди 9 години
"Вятърът на промените задуха над Европа!"Нищо не е задухало никъде, а се насочват овцете да приемат сами новия строй, където ще се работи само за основни усливия за живот (наем, храна ,дрехи), без частна собственост!Сега им показва, че тя само им пречи! Като им отклоняват вниманието и ги манипулират чрез кризи, че не могат да контролират желанията си!А не желанията хората създават кризите, както ви ибясняват УМНИТЕ ПЛАТЕНИ АРТИСТИ по телевизията ... а контролиращите паричното предлагане!
233
3
 
4
 
! Отговори
лудия преди 9 години
аиде и ние най-сетне
232
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛевиА бе кво им обясняваш на тея тюфлеци, те като чуят лява политика и веднага си представят Тошово време...
231
3
 
9
 
! Отговори
ветропоказател преди 9 години
То вятър си духа от как Свет Светува,ама освен да върти вятърни мелници и зелени ветрогенератори за друго го не бива. Ако чекате ветъро да ви нахрани ..чекайте..менюто ще е постен ветър на скара...ще ви го сервира лично Фрау Меркел..щото каза,че нема вече на примоция вурстчета и шнапс за вас!!
230
2
 
5
 
! Отговори
до ламинат преди 9 години
Ако си истински просветен илюминат,ти ще искаш хората да живеят добре,това ще бъде част от тебе и ще се бориш за някакъв ред по света.Ще виждаш хората от третия свят как страдат и уират от глад а една част от населението тъне в разкош.Ти ще имаш милост и състрадание към безащитния защото ако си просветен това ще те гложди даже и сто пъти да си повтаряш не ме интересува не помага.Просветения иска да пръсне светлината и се бори по всякакъв начин защото за това е избран.
229
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вятъра на пумията.Сега ще се почне едно размисрисване на ситуацията.Те Испания, Гърция, Португалия, Италия и т.н. държави в "криза' и "стагнация" са на светлинни години от нас икономически и като стандарт. И тръгнали да се оплакват. Абе защо не изживеете един български "комунистически възход" от 70 г. и тогава да видите кое как е.
228
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, чакам да видим тая промяна какво ще донесе. Само да не си останете с вятъра обаче :)То и преди 25 години вятъра духаше , пък сега какво е.
227
3
 
9
 
! Отговори
Морфей преди 9 години
Айде взе да духа вятъра на промяната ... дай боже и при нас
226
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе аре стига плюхте лявата политикаОгледаите се - държавата е построена точно от Баи Тошо Сега един селски път не могат да закърпятДаже и панелките (пак построени от него) няма да могат да санират или поне не всички 25 години само лъжи
225
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите обезсмислиха думите "другар", "***", "антисоросоид", "***"... защото ги повтарят като папагали... и то не на тозното място.Какъв другар може да ти е един комунист?Какъв *** може да е един капиталист?Те *** са най-изпадналите слоеве на пролетарията, а комунистите наричаха с "***" всички "класове врагове"... и самото понятие "класов враг" се обезсмисли... какви класови врагове са червените олигарси на капиталистите?
224
8
 
10
 
! Отговори
329 преди 9 години
Ти и твоята гърция сте шайка крадливи и неописуемо мързеливи световни *** ! Виновна е Велика Германия, че ви търпи все още, но германецът избухва само веднъж и след това настава Ад за нагливците ! Чакам с нетърпение този велик момент и тогава...!!!
223
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако снимката е актуална, хората са много повее от 100К
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМи аз съм ангажиран ама днес е почивен ден. Това че няма къде да се отиде зимно време в студа не ме прави ненормален.
221
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам тук се говори за илюминати, да попитам има ли разлика м/у илюминат и ламинат, че нещо не ми е ясно.то с това използване безразборно на думите те се обезсмислят. Така комунистите обезсмислиха думата "другар".
220
6
 
5
 
! Отговори
Блокиран във Вести преди 9 години
И като дойдат комунисти на власт какво?Гея каза, че в нито една друга страна ултралеви не могат да дойдат на власт, защото нямало условия за това.Самият Гей отписа левите.
219
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До За Беларус А защо още не си отишъл в Беларус?
218
9
 
4
 
! Отговори
тарикат илюминат преди 9 години
А бре ***..не разбрахте ли,че аз ти създавам и плащам на такива като Ципрас Мипрас,Льо Пен Льо мен,Белата Златка Млатка...за да се вързвате и да си ги изберете..и после да търпите още по голема мизерия,ама да траете и тэрпите щото вие сте си ги избрали..илюминат каквото и да означава..важното е веселба да става..а аз да притискам Жужи още по яко в ъгъла. .е те тва е люминат
217
1
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не може илюминатът хем да е неграмотен и да не познава човешката душа, хем да е толкова ловък измамник, че да води за носа целия свят, както го изкарвате. Това някак си не се връзва. Показва, че този, който го твърди, е ***.
216
0
 
13
 
! Отговори
За Беларус преди 9 години
Ето я братя истината , ето за какво ни лъгаха колко лош собственик е държавата , ето за това България ще я няма до 10 години .