Всеобща мобилизация започва в ДНР след 10 дни

До 100 хил. души трябва да бъдат мобилизирани
2 фев 2015 12:17,
115
Всеобща мобилизация започва в ДНР след 10 дни
Снимка: Reuters, архив

След 10 дни в самопровъзгласената Донецка народна република ще бъде обявена всеобща мобилизация, заяви лидерът на ДНР Александър Захарченко пред журналисти, предаде ТАСС.

"Планира се да бъдат мобилизирани до 100 000 души", каза той.

Междувременно стана ясно, че петима украински военни и трима цивилни са убити през последното денонощие в проруските сепаратистки области от Източна Украйна. Това сочат първоначални данни, разпространени днес от Киев и от местните власти, предаде Франс прес.

В битки са ранени още 29 души, уточни на пресконференция украинският военен говорител Владислав Селезньов. Позициите на армията бяха обстреляни 104 пъти, добави той. Двама мирни жители са убити с реактивни снаряди от системи "Град" в с. Кримске северозападно от сепаратистки Луганск, съобщи прокиевският губернатор на областта Генадий Москал. Кметството на Донецк - друг отцепнически център, информира за един гражданин, убит при обстрел тази нощ.

Военният говорител на т. нар. Донецка народна република (ДНР) Едуард Басурин заяви, че сепаратистите са осуетили опит на украинските войски да пробият отбраната на отцепническите части край град Дебалцеве.

Вчера Басурин съобщи, че на 1 февруари сепаратистките сили са попречили на две автомобилни колони да закарат боеприпаси на обкръжените в този район украински войски, но са пуснали да излязат от обръча коли с ранени бойци на Киев. Щабът на силите на ДНР заяви, че войските на сепаратистите са свалили украински самолет над град Горловка, предаде РИА Новости.

Според ДНР самолетът е свален от противовъздушната й отбрана в неделя, в 18.00 ч. местно време. Не се уточнява моделът на самолета, нито дали има жертви, посочва руският електронен в. "Лента" и напомня, че по различни данни Киев е изгубил в конфликта от 18 до 22 летателни апарата.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Анонимен 61Ако наистина разбираше какво правят редовните украински части, щеше да разбираш и какво правят руските там.
52
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мечка се вкарва не в бърлога а се гърми! Обичам мечи кожи пред камина.
51
3
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
На тези 100,000 знам една страна дето ще им даде оръжие. Ако излязат по-малко, пак ще ги направи 100,000. Прасенко отива курбан.
50
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не признават Русия като агресор по същата причина по която никои нищо не казваше в България по времето на комунизма.А се обади а те гръмнах.Много е елементарно.
49
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редовни украински части в Украйна бих разбрал какво правят но не разбирам какво правят редовни руски части в Украйна?
48
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти къде ги видя тези редвони руски части при условие и че началник щаба на ВСУ сам призна , че в източна Украйна - НЯМА РУСКИ ЧАСТИ, истината е че Украйна няма бъдеще в този си формат и граници, колкото по -бързо се осъзнае това , толкова по-бързо ще се реши проблема.ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ ГРАДСКИТЕ СЪВЕТИ В МАРИОПУЛ И ПОЛТАВА ОТКАЗВАТ ДА ПРИЗНАЯТ РУСИЯ КАТО АГРЕСОР, ЗА КАКВО ВИ ГОВОРИ ТОВА ?
47
3
 
23
 
! Отговори
Гатанки преди 9 години
Нали знаете кой пръв ще стане Най-големия Русофил... Ако дойдат Руснаците... Преди време ги наричаше агресивни и националистически... а Жириновски му каза, че е лакей на цру. СЕТИХТЕ ЛИ СЕ КОЙ Е???
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно от тук пишещите никои няма представа наистина не какво е руснак а какво е украинец!Нито като гледам сте чели история нито познавате и знаете че истинския украинец без тези с руски корени мрази до полуда руснаците.Най големите противници и касапници по време на комунизма са извършени в Украйна.Страната която беше съюзник на хитлериска Германия.Просто се запознайте с историята.
45
3
 
18
 
! Отговори
П преди 9 години
До АнонименАз не разбирам какво правят там редовни украинскии части!
44
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА НОВОРУСИЯ! Не разбрахте ли че един от най жестоките главорези биещ се в полза на Русия е бил екзекутиран от Донбаските отцепници.Вече да виждате някъде в руската преса да се пише нещо за ново русия?Няма и да видите.Зверства се извършват и от двете страни.Само не разбирам какво правят там редовни руски части?
43
2
 
24
 
! Отговори
Кики преди 9 години
До До 30Явно не си разбрал, че Русия няма защо да воюва с България защото за тях сме си и си оставяме братя. Ако има дървени глави да тръгнат срещу Русия така ще гризнат дръвчето, че и черния кравар няма да им помогне.
42
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е предприела освобождение на България по една много проста и очевидна причина.Било е въпрос на време след Априлското въстание да се предприеме нещо от великите сили в полза на България и това много добре се е осъзнавало от Русия. И второ тук са загинали много войници и от други държави а най храбри от руснаците са били доброволците в руската армия именно българи.ОТ ТАМ Е И САМАРСКОТО ЗНАМЕ. От българи за българи.Русия не могла да си позволи друг да има влияние над Балканския полуостров.
41
2
 
35
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 9 години
Украинците тепърва ще разберат че с руснак не може да се воюва и си обречен! За капак на рашките им помагат и куп главорези от Кавказ. Които са си направо като ония от Близкия Изток. Направо не мога ги мисля украинците. Ако си мислят че ще им помогне оня големия черен брат от Голямата бяла къщурка, яко са се заблудили милите те.
40
6
 
37
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Явно е вече: преговорите ще се водят в Киев, на място!След мобилизазията сигурно ще падне бая *** и искане за преговори от всякакви западни съюзи...
39
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както върви скоро киевската фашистка хунта ще гризне дръвцето. Къде ли ще избягат турчиновци и бандеровци, които свалиха законно избран президент с фашистки преврат.
38
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 42/Ако не е бил дедо ти Иван, и до ден днешен щеше да си клатиш феса и да караш на задна скородст на турския султан. Народ, който не е извоювал никога сам свободата си, той никога няма да я оцени и ще си остане вечен роб .
37
4
 
34
 
! Отговори
задача преди 9 години
Ако Шебека почне да въоръжава мародерите на Киев, за колко дни мислите Русия ще оборудва 100 хилядната армия на Новорусия?
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ne sam s Rusia no namesata na Amerika e nahalna i dosadna. Amerikanskata politika shte razcepi i EC.
35
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До лошоТочно 3 дни преди Порошенко да издаде заповед за "тотално" настъпленияе на украинската армия, Путин му писа да раздалечат тежкото въоръжение. Тогава Порошенко не го чу, сега Путин да седнел...Този път Путин май мълчи и чака Порошенко да седне с него и да се разберат. А докато се разбират....котли.
34
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като толкова обичате тия кравари, защо не отидете в сащ ? Дааа, ама не ви искат !