Всеобща мобилизация започва в ДНР след 10 дни

До 100 хил. души трябва да бъдат мобилизирани
2 фев 2015 12:17,
115
Всеобща мобилизация започва в ДНР след 10 дни
Снимка: Reuters, архив

След 10 дни в самопровъзгласената Донецка народна република ще бъде обявена всеобща мобилизация, заяви лидерът на ДНР Александър Захарченко пред журналисти, предаде ТАСС.

"Планира се да бъдат мобилизирани до 100 000 души", каза той.

Междувременно стана ясно, че петима украински военни и трима цивилни са убити през последното денонощие в проруските сепаратистки области от Източна Украйна. Това сочат първоначални данни, разпространени днес от Киев и от местните власти, предаде Франс прес.

В битки са ранени още 29 души, уточни на пресконференция украинският военен говорител Владислав Селезньов. Позициите на армията бяха обстреляни 104 пъти, добави той. Двама мирни жители са убити с реактивни снаряди от системи "Град" в с. Кримске северозападно от сепаратистки Луганск, съобщи прокиевският губернатор на областта Генадий Москал. Кметството на Донецк - друг отцепнически център, информира за един гражданин, убит при обстрел тази нощ.

Военният говорител на т. нар. Донецка народна република (ДНР) Едуард Басурин заяви, че сепаратистите са осуетили опит на украинските войски да пробият отбраната на отцепническите части край град Дебалцеве.

Вчера Басурин съобщи, че на 1 февруари сепаратистките сили са попречили на две автомобилни колони да закарат боеприпаси на обкръжените в този район украински войски, но са пуснали да излязат от обръча коли с ранени бойци на Киев. Щабът на силите на ДНР заяви, че войските на сепаратистите са свалили украински самолет над град Горловка, предаде РИА Новости.

Според ДНР самолетът е свален от противовъздушната й отбрана в неделя, в 18.00 ч. местно време. Не се уточнява моделът на самолета, нито дали има жертви, посочва руският електронен в. "Лента" и напомня, че по различни данни Киев е изгубил в конфликта от 18 до 22 летателни апарата.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
33
 
! Отговори
до 37 преди 9 години
нещата не ги решава Порошенко, не си ли го разбрал ?!
32
4
 
31
 
! Отговори
До 30 преди 9 години
До Анонимен 30Чудя се, ако недай Боже стане някакъв конфликт между руският окупатор и родината ни, драскащите тук русофили и комунисти НА ЧИЯ СТРАНА ЩЕ ЗАСТАНАТ?Иаз това се чудя. Но се чудя, не дай си Бже, стане някакъв конфликт между американския окупатор и родината ни, драскащите тук русофоби на ЧИЯ СТРАНА ЩЕ ЗАСТАНАТ ?
31
1
 
22
 
! Отговори
aha преди 9 години
До Анонимен 34 М че те да не са като вас меки китки,дето продавате телефони? Там са предимно минъори ,които са свикнали на тежък труд Е видя се с наште селяни от Коиловци,дето обработват земя и бия френски барети,дето са тренирали по 4-5 дена седмично Така че ,за качество на армия не може да се съди по-колко подготовка имат на хартия а реалната
30
6
 
40
 
! Отговори
Draz преди 9 години
Бой по кръвожадните натовски кучета! Разсипаха Югославия, сега правят същото и с Украйна. Заклеймете западния узурпатор.
29
3
 
38
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До 29. Единствената причина поради която украинци и руснаци леят кръв е ненаялата се предателска администрация в Брюксел, наведена пред чериня батко зад океана и малоумното продажно украинско правителство. .........................................Между другото къде се покриха Кличко и газовата принцеса!!!!!
28
2
 
31
 
! Отговори
лошо преди 9 години
Просто е гадно! Няма значение кой е прав и кой е крив.Това са стотици жертви, стотици разбити съдби, материални щети и обърнати наопаки планове. Путин, като основна фигура, трябва да забрави за малко егото си и да седне с Порошенко да си поговорят-но преди това боевете да спрат.Абе нищо няма да излезе...
27
3
 
17
 
! Отговори
Верно си е Кво? преди 9 години
До 31 ЕПА НА РУСКА ТА ДА НЕ ЗАСТАНЕМ ВНА българска! *** ВЪПРОС *** ОТГОВОР!!! То БЪЛГАРИ ИМА ЛИ??? ПОВЕЧЕ СА ОТ "ОНИЯ"
26
23
 
23
 
! Отговори
Петела преди 9 години
Да не е първи април бе?"Планира се да бъдат мобилизирани до 100 000 души"-ха..ха..ха .Ами и на децата им е ясно че ще дойде руската армия от Русия !Тия от Кремъл имат цял свят за наивници.Ха сега ми отговорете как не свършиха амунициите ,танковете,оръдията ЗКР -Бук за една година на руските терористи?Кой ги снабдява всички знаем.Но хубавото е че ще има много руски вдовици и сандъци със руски солдати..ха..ха
25
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причината не е само Путин, проблема е двустранен, не може в една държава в която имаш 17 милиона определящо се като руксо население, не може в една държава в която украинския езк се използва по-малко от руския - 60 % от населението на Украйна използва руски език като разговорен,НЕ МОЖЕ да се скандира по площади ВСИКИ РУСНАЦИ ПОД НОЖА и това да се адмирира от властите и да очаквате , че това ще се размине без кръв. Проблема не е само в Путин ....
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До гост"в момента Украинската армия унищожава сепаратистите в съотношение 7:1"Лелеее, това даже и украинските медии не си го признават , че така трепят :)))
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От войната между Украйна и Русия печелят всички страни без участниците в конфликта.
22
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се, ако недай Боже стане някакъв конфликт между руският окупатор и родината ни, драскащите тук русофили и комунисти НА ЧИЯ СТРАНА ЩЕ ЗАСТАНАТ?
21
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената причина поради която украинци и руснаци леят кръв е еректилната дисфункция на едно злобно кремълско джудже.
20
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи на ДНР вече и се вижда края.
19
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещнали се двама украинци в чужбина, единия вика :- Кво става брат, как вървят нещата в Украйна ?- Брат, Украйна обяви Русия за браг, води се война, изгубихме Крим, Донецк и Луганск, абе целия Донбас, а най-интерсното е че руската армия още не се появила.......
18
3
 
35
 
! Отговори
клюкарка преди 9 години
говорили си порошенко и яиценюк яичо казал г-н президент русуя наистина не вкарва воиски в украина процесът е обратен изкарват нашите масово се предават
17
7
 
19
 
! Отговори
Рум преди 9 години
До Анонимен 16A как щеше да регираш на стремежите на Източна Румелия ?Не ми отговаряй Въпросът ми е риторичен
16
5
 
38
 
! Отговори
Добре преди 9 години
Мобилизират се и еврогейския Педрошенко и педруския Захарченко, само не разбрах, защо повиквателните идват в България ха ха и на коя страна ще се бием ние. Знам само, че аз си купих хляб и сол да посрещна враговете на НАТО.
15
11
 
48
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Значи Волен Сидеров излезе прав !Канят се да ни хвърлят във война с братска Русия !Тяхната *** фашистка !
14
19
 
26
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Ама вие сериозно ли говорите? В редовната руска армия дезертьорите са 20-30%. в тази колко ще са?