Атина няма да иска финансова помощ от Москва

Това увери гръцкият финансов министър Варуфакис
4 фев 2015 14:17, Елка Василева
19
Атина няма да иска финансова помощ от Москва
Янис Варуфакис. Снимка: Reuters

Гърция няма да иска икономическа помощ от Русия, заяви гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис в интервю, публикувано на сайта на германското издание "Ди цайт", съобщи ТАСС.

Отговаряйки на въпрос ще иска ли Атина кредити от Руската федерация, финансовият министър отговори: "Това не се обсъжда. Ние никога няма да искаме от Москва финансова помощ".

Още по темата

На 29 януари министърът на финансите на Руската федерация Антон Силуанов в интервю за телевизионния канал Си Ен Би Си заяви, че Русия ще разгледа възможността за оказване на финансова помощ на Гърция, ако пристигне такова искане.

Ние можем да си представим всяка ситуация, затова ако има такова искане към руското правителство, ние обезателно ще го разгледаме, но ще вземем под внимание всички фактори на нашите двустранни отношения с Гърция, това е всичко, което мога да кажа, отбеляза той.

В понеделник, 2 февруари, загриженост за възможното сближаване на новото правителство в Атина с Москва изрази германският външен министър Волфганг Шойбле.

Отговаряйки на въпрос до каква степен отношенията между новото гръцко правителство и Руската федерация предизвикват безпокойството на Берлин, Шойбле отговори: "Това не ни харесва". „Аз не мисля, че Русия ще може да замени европейската солидарност“, отбеляза той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
7
 
! Отговори
НЯМА КАК... преди 9 години
този на снимката да е наследник на древните елини ! Физиката на тези " гърци " е същата, като на етиопците ! Всъщност няма нищо учудващо- тези в Гърция днес са семити с етиопско потекло ! Един съвет към тях- не търсете повече помощ от никой, най- малко от Германия !!!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърчулята ги е страх да не би рашаните да тръгнат да ги "освобождават" от ЕС. А може да им пратят малко зелени човечета които да спретнат едно референдумче с 99% за присъединяване към раша.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия са жалки, и едните и другите. В Русия, извън големите градове, хората са оскотяли от глад и мизерия, но щели да помагат на братята византийци, които имат десетократно по - висок жизнен стандарт, сакън да не останат с една, вместо две коли и да се откажат от басейна в задния двор, образно казано.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя европейската солидарност е бронирана здраво в гърдите и бронебойни патрони за нея няма открити (извинявам се за заимстването). Който шавне получава цветна революция на мига.
7
9
 
10
 
! Отговори
Донпепи преди 9 години
То Москва от Гръция ще сака помоч.
6
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците са жалки. Клекнаха още на първите няколко шамара.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха, ха, ха - лъжите на гърците край нямат!
4
9
 
13
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Каква икономическа помощ от Москва, бе?! Хахахаха... прекалено е смешно, за да е виц. :)))
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом в този сайт го пише, значи е точно обратното - ще иска!
2
10
 
19
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
Те от Путин освен един голям член друго няма и да получат - Путин не дава - той взима!
1
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, гърците не са толкова гламави, че да искат рубли...като нашите путинофили.