Ципрас обеща: Няма да се подчиняваме на заповеди

Няма да бъдем окаяният партньор, категоричен е той
Обновена: 5 фев 2015 21:07 | 5 фев 2015 20:26, Александър Попов
163
Ципрас обеща: Няма да се подчиняваме на заповеди
Снимка: Reuters

Гръцкият премиер Алексис Ципрас обеща днес "да сложи край веднъж завинаги" на политиката на строги икономии на Европейския съюз и да преговаря твърдо за ново споразумение за Гърция, предаде Ройтерс.

Гърция няма да се подчинява на заповеди повече, особено на заповеди чрез имейли. Гърция повече не е окаяният партньор, който слуша лекции, за да си напише домашната работа. Гърция има свой собствен глас, каза той.

Ципрас, който днес говори на първото заседание на парламентарната група на неговата партия СИРИЗА след обиколка в няколко европейски столици, заяви, че правителството му няма да отстъпи пред обещанията си и гласоподавателите няма да бъдат измамени отново.

Агенция Ройтерс отбелязва, че Ципрас се е върнал в Гърция от европейската обиколка "с празни ръце".

Само за седмица ние спечелихме съюзници, които не сме спечелвали през изминалите пет години криза, каза той. Гърция не може да бъде шантажирана, тъй като демокрацията в Европа не може да бъде шантажирана, посочи Ципрас във връзка с твърдата позиция на ЕЦБ.

ЕЦБ вчера реши да не дава повече възможност на Гърция да тегли кредити, използвайки държавни облигации.

Ципрас посочи, че в Гърция съществува убеждение, че новото правителство ще успее да сложи край на политиката на строги икономии на "тройката" международни кредитори - ЕС, ЕЦБ и МВФ, информира ТАСС.

От първите си крачки правителството даде надежда на многострадалния народ, в Европа започнаха да говорят положително за Гърция. Демокрацията се върна там, където се е зародила.

Съществува увереност, че новото правителство на страната ще води тежки преговори за първи път през последните няколко години, каза той.

Гръцкият премиер отбеляза, че една седмица се е оказала достатъчна "за започването на дебати в Европа за реални проблеми, за обсъждането на икономическия растеж, а не отново да се говори за мерките на строги икономии".

Ципрас заяви, че гръцкото правителство не представлява заплаха за балансите в Европа. Гръцкото правителство не представлява заплаха, а надежда за повече и необходими изменения, които трябва да станат в Европа, която или ще бъде демократична, или ще й бъде трудно да продължава да съществува, каза министър-председателят.

Той съобщи, че кабинетът има разработен стратегически план за преговори и програма за ефективно възстановяване на страната.

Гърция има предложения, които бяха представени на  партньорите й и тя очаква техните собствени предложения.
Правителството очаква с голям интерес предложенията на Германия, от която досега не сме чули нищо конкретно, каза Ципрас.

Поемаме отговорност пред гръцкия народ, че ще правим всичко възможно, за да престанат гърците да се жертват
безсмислено. Гарантираме им нашето място в Европа, а също така гарантираме напълно и депозитите в гръцките банки, посочи премиерът.

В заключение той подчерта, че ще бъдат поправени несправедливостите в обществото.

Ще предприемем незабавни действия, за да сложим край на режима на корупция и безнаказаност, както и на неплащането на данъци, увери Ципрас.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: ГърцияЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 139Друже в засечка си,точно от тях пройзхождаме.Трябва само много внимателно да се четат старите книги,артефакти,традиции и т.н..Гърците от няколко хил.години са *** на балканите.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анонимни ми 107Когато нашите деди,наречи ги както си искаш..пеласги,траки,прабългари,българи са били на балканите и създавали високо развита цивилизация,твоите мили гърци чадо невежо (данайци),са пасали на фараона овцете около делтата на Нил.;)Пази Боже от *** и не подготвени кибици!
110
1
 
8
 
! Отговори
"антично" преди 9 години
Нали си спомняте от старогръцката литература:"Страхувам се от данайците(гърците)дори когато ми поднасят подарък".( става дума за троянския кон... но вие знаете..)(разбира се всичко се променя... и за българи, и за гърци, и за турци.. дано някога видя и *** чисти, възпитани, с по 1-2 деца, които учат, родителите работят, искат децата им да се образоват и всички се държат УЧТИВО,ВЪЗПИТАНО! Дано, дано! Да го постигнат като нас: с МНОГО ТРУД!
109
2
 
5
 
! Отговори
до 149 преди 9 години
Някъде около 1943- виж точно на някой сайт.Баща ми е бил железничар(1920-1960) и е пътувал до Солун и Кавала( редовни линии) тогава.
108
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
затова са казали хората "Лъже като грък"
107
0
 
4
 
! Отговори
167 преди 9 години
Много страсти много чудо. Излишно е да коментираме предварително. Очевидно никой не може да предвиди какво ще стане. При всички случаи обаче това което ще стане ще е от огромно значение за бъдещето, вкл. и за нашето. Да сме живи и здрави да видим. Не виждам какво бихме могли ние да променим на този етап.
106
5
 
13
 
! Отговори
до 136 преди 9 години
Ние сме близки народи и дори кирилицата е вариант на гръцката азбука-Гръцката азбука пък е взета от финикийската азбука. Тъй че може да се каже, че българската забука е вариант на финикийската азбука. Значи ли това, че ние сме братски народ с финикийците - това е народ на територията на днешен Ливан. Финикийците пък са я взели от друг народ живял на територията на днешен Египет. Има една наследственост на културата в древния свят и никой никому не е длъжен.
105
3
 
15
 
! Отговори
до 136 преди 9 години
Всъщност и те и ние сме наследниците на Византия.--Грешиш драги, ние сме наследници на Източната Римска Империя. Държава Византия никога не е съществувала - това е измишльотина на средновековните историци. Гърците са били един от многото народи в Римската империя, гражданите на които са се наричали ромеи /римляни/, не гърци. Гърците са същите крадци на история като макетата.
104
4
 
24
 
! Отговори
Drago преди 9 години
До ДаолаНикой не мрази гърците, дори напротив аз лично им симпатизирам. Но хайде да говорим реално - ако някой човек тегли кредит, ама много голям кредит и после вместо да го плаща, казва: хайде стига съм пестил, не мога повече да връщам това, което съм взел и изхарчил. Ами каква реакция очакваш към този човек????? Нима трябва да му симпатизирам и да го жаля, че е изпил и изял парите?
103
2
 
39
 
! Отговори
Ципракис, ципракис преди 9 години
Какво толкова се ежи ЕС и ЕЦБ на Ципрас, те наясно ли са че никога не могат да дадат на Гърция толкова пари колкото гърците могат да похарчат.Другарят Путин ще даде на Ципрас 300 милиарда евро за да си заплати борчовете към ЕС и след това Гърция да мине на издръжка на Таможния Съюз. Ех какъв живот ги чака гърците, какъв живот. Музика, сиртаки, и трошене на чинии по цял ден, веднъж да се докопат до Таможния съюз на Путин пък вижте ги тогаз, как пустите му гърци станали московци и донски казаци.
102
14
 
42
 
! Отговори
Ципрас Златното руно преди 9 години
Ципрас всеки ден изговаря по 1 тон глупости. Как няма да се подчинява, как няма да икономисва, как Гърция ще продължава да живее нашироко, как чиновниците ще продължават да вземат по 5000 евро заплати, как пенсионерите ще продължават да вземат по 2000 евро пенсии и чистачките в общината по 3000 евро. Прекрасна музика за ушите на мързеливите гърци. Само едно не може да каже Ципрас, откъде ще намери пари за този прекрасен живот който ежедневно обещава на гърците.
101
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 115Друже нали знаеш,че който веднъж се прегърне с русия.....да не стане после с вазелин или без.Ципрас.....с вазелин!Путин....Вазелин заходи!Тежко му тогова на гърчена.;)
100
9
 
32
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ДаолаНяма омраза към гърците тук. Има нормална неприязън към тези, които не си плащат сметките. И не се борят за никаква равнопоставеност, а точно обратното - искат за себе си привилегии.
99
30
 
19
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Не мога да разбера, защо е тази омраза към гърците? Нали половината българи поне веднъж са били там на почивка? Ние сме близки народи и дори кирилицата е вариант на гръцката азбука / създадената от светите братя Кирил и Методий глаголица е била много трудна за научаване, а всички документи в царската администрация са писани с гръцки букви/. Всъщност и те и ние сме наследниците на Византия. Да подкрепим оптимистичната перспектива , за която се бори Алексис Ципрас - равнопоставеност
98
6
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Това, че Ципрас ще ходи при Путин е прекрасно. Искрено му пожелавам да успее да му отмъкне 40-50 милиарда долара като на приятел и православен.
97
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писахте, че Путин е поканил Ципрас на посещение в Русия, но пропуснахте да споменете, че Ципрас с радост е приел и даже веднага е уточнил кога. Цитирам: Ще бъда в Москва на 9 Май и ще участвам в честването на 70-годишнината на победата над нацизма.
96
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 121 елементдо Хомо сапиенс и Етиопия....виж какво, пак си чел не дочел и на всичко отгоре,се опитваш и официални данни да ми представяш.От друга страна пък кото се замисля,кото нищо може и до си потомък но някой етиопски Хомо сопиенс(пак по разбираеми причини нали !
95
6
 
17
 
! Отговори
EU citizen преди 9 години
Ако си направите труда да изслушате интервю на Варуфакис, ще останете удивени от способността му да бяга от темата, да увърта, да не казва нищо, да се прави на засегнат, когато няма какво да отговори. Тези хора са изпечени демагози и гърците са ги избрали само за да просят и изнудват по-качествено.
94
10
 
3
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 9 години
Ташунко, като ти чета глупостите наистина ще взема да повярвам че си дошъл от Долината на Голямата река,за малко си, а багажът ти е на гарата.Какви мрачни статистики ми даде за НАТО, какви гробища те гонят.Къде видя днес НАТО,къде виждаш днес Европа? Има само една Америка,която иска световна война и се чуди как да я подпали,защото за първи път в историята и ще стане горещо и на нейнатеритория.Всички отСтара Европа незнаятна койсвят са таще тимислят койнапуска НАТО или купонътбез кръчмар вГърция
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали се чу, че ще има количествени улеснения, тоест ще се печатат пари и гърците гледат овреме да се набутат до коритото.