Путин е готов на конструктивни преговори с Оланд и Меркел

Причината за срещата е влошаване на ситуацията в Украйна, обясни Кремъл
5 фев 2015 15:11, Елка Василева
136
Путин е готов на конструктивни преговори с Оланд и Меркел
Ангела Меркел и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия е готова да проведе конструктивен разговор за постигане на договорености, способстващи за стабилизацията на ситуацията между Киев и Донбас. Това съобщи помощникът на руския президент Юрий Ушаков, коментирайки предстоящата утре среща в Москва на руския президент Владимир Путин с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд, предаде ТАСС.

„Готови сме да проведем конструктивен разговор предвид постигането на едни или други договорености, които да способстват за общата стабилизация на ситуацията, установяване на преки контакти между официалните представители на Киев и Донбас, така че те да способстват за по-ефикасната работа на контактната група и възстановяването на икономическите връзки между Украйна и Югоизтока“, каза Ушаков.

Още по темата

По думите му причина за срещата е влошаването на ситуацията в Украйна. „Но своеобразен стимул станаха и многобройните инициативи, които руският президент изрази в последно време по време на телефонните си разговори с Меркел, Оланд и Порошенко“, обясни помощникът на руския държавен глава.

„Широко известно е писмото /на Путин/ от 15 януари, адресирано до президента на Украйна Порошенко, в което се предлагаше да започне незабавно изтегляне на тежката артилерия“, припомни Ушаков.

По-рано днес обаче френският президент Оланд заяви на пресконференция, че заедно с Меркел заминава днес за Украйна, а утре – за Русия, за да представят ново предложение за цялостно решаване на конфликта, приемливо за всички страни. "От няколко дни Ангела Меркел и аз работим върху текст, който да е приемлив за всички", посочи Оланд, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
13
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Жалка пропаганда :) медиите напоследък генерират само смях. Ама нали всички са на заплата и ако не вършат това което трябва се налага да идва Джим Кери да им разяснява. Няма и помен от великите Българи и велика България. Боже пази хората с чиято кръв е пропита тази земя да я бранят, да не видят какво се случва в момента
98
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно ролята на путин ще е да носи питиетата на лидерите на ЕС-----------------ахахахах виждам, че боли много, гърчи се , не ми пречиш :)
97
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мама меркел ще смени памперсите на напиканото кремълското джудже болно от аутизъм
96
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно ролята на путин ще е да носи питиетата на лидерите на ЕС
95
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали се напикава нощем кремълското джудже болно от аутизъм?------------------------Не знам дали се напикава, ама ти 3ти памперс сменяш днес :D :D :D
94
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да пази Путин и да освободи и нас от тези ***!!!
93
3
 
19
 
! Отговори
да-м преди 9 години
Нищо не могат да кажат на Путин тези две ***, дето предадоха Европа на САЩ и народите си. Най-много да споделят страховете си накъде вървят нещата.
92
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Драги путинофили. Русия НЯМА пари за война! Танковете, със съмнително качество, просто ще ръждясат
91
4
 
14
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Какъв ли текст са сътворили тези европейски ***?
90
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук 1-2-*** ***..а се напъват с някаква словесна диария да обиждат Путин.Жалки подобия на човеци!Дори за да обидиш някого се иска някакъв интелект, грамотност някаква.Да изглежда разумно, не като вашите неграмотни и безсилни напъни!*** е тиквочът, още по-*** и жалки са симпатизантите му.
89
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То кат се замисля Путин може и да стигне до Берлин с Т-90 ама Лавров трябва да го впрегнат отпред да го дърпа.
88
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ония очилатия кондом, Яценюк първи ще висне на въжето
87
6
 
6
 
! Отговори
до 109 преди 9 години
Трактор 90 конски сили е Т-90.
86
10
 
6
 
! Отговори
за 105 преди 9 години
Руските танкове няма как да отидат до Берлин, защото далдисаха до един край Дебалцево.
85
1
 
9
 
! Отговори
Льо Франсе преди 9 години
Путин да им осигури ескорт на президентските самолети. По два броя Т-50. Хем да са споко, че украински изтребител няма да ги свали, хем да видят срещу какво са тръгнали да ритат.
84
9
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 9 години
ФАКТ: В момента Меркел и Оланд са в Киев при Порошенко, той е човека който е най-добре запознат с психическото състояние на Путин и свалят анамнезата на болния, за да предприемат най-правилното лечение утре.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отиват, за да хленчат и ако може да ги има впредвид, след като отиде на екскурзия с Т-90 до Берлин и Париж пак
82
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-накрая! Изобщо не ни трябва НАТО! Трябва да има военен европейски съюз, който да включва Русия и така всички ще са доволни!
81
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй-като психопата Путин откакто е на власт държи да има пълна реципрочност в отношенията с Америка очаквам в най-скоро време доктор Шойгу да постави реципрочна психо диагноза на Обама.
80
0
 
18
 
! Отговори
Плот Туист преди 9 години
Путин може верно да е аутист - всички подскачат около него, вдигат шум, заплашват, реват, санкционират ... той си седи тихичко, без да говори, вглъбен в себе си и си сглобява нещо. Но да не се окаже в един момент че е сглобил АК-47, и да се развърти с него да натръшка всички триполови, безполови и задокеански чучела ?