Пилотът на разбилия се тайвански самолет е герой

Положил е всички усилия да не катастрофира в жилищни зони
Обновена: 6 фев 2015 10:59 | 6 фев 2015 09:45, Елка Василева
18
Пилотът на разбилия се тайвански самолет е герой
Снимка: Reuters

Възхваляван като герой, тъй като явно е положил всички усилия да не катастрофира в жилищни зони, пилотът на тайванския самолет, разбил се в Тайпе, бе открит в кабината мъртъв, с ръце, вкопчени в командния лост. Това съобщават местни медии, цитирани от Франс прес.

Пътническият двумоторник на тайванската авиокомпания "ТрансЕйша еъруейз" с 58 души се разби в сряда в ледените води на река в столицата Тайпе, малко след като бе излетял за тайванския остров Кинмен близо до континентален Китай.

Още по темата

Любителски видеозапис показва как самолетът постепенно губи височина и скорост, закача с крило пътна естакада и пада в река Цзилун, оставяйки шлейф от пръснати отломки.

По последни данни жертвите са 35. Сред тях е 41-годишният пилот Ляо Чънсун. Петнайсет души оцеляха, а спасителите още издирват телата на осмината изчезнали.

Тялото на Ляо е намерено в кабината, с ръце, здраво вкопчени в командния лост, и счупени крака, пише тайванският в. "Чайна таймс".

"С последни сили е държал лоста до самия край, преди самолетът да се разбие в реката, в опит да контролира посоката на движение и да ограничи щетите", твърдят пред изданието източници, близки до разследването.

При падането самолетът закачи с крило движещо се такси, но шофьорът и пътувалата с него жена се отърваха с незначителни травми, уточнява ТАСС.

Няма официален коментар за причините, довели до катастрофата. Черните кутии бързо бяха открити. За Тайван се очаква да отпътуват двама експерти от френското бюро за разследвания и анализ на сигурността в гражданската авиация, посочва АФП.

Според ТАСС в разследването смятат да се включат френски и канадски пратеници на заводите производители на самолета, също и експерти от Китай - в катастрофата загинаха 31 китайски туристи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
aaaaa преди 9 години
До ''пилот''-голям разбирач си,браво....***
13
0
 
0
 
! Отговори
ziapnal преди 9 години
Ledenite vodi na reka Taipe?
12
2
 
2
 
! Отговори
пилот преди 9 години
А сега на всички специалисти да ви кажа защо самолета е паднал! Защото екипажа е имал проблем с единия двигател но в бързината са угасили работещия двигател. В резултат самолета е загубил скорост и затова на клипа се накланя рязко. Изглежда пилотска грешка!!!
11
10
 
1
 
! Отговори
hmn преди 9 години
До НИКОЛАЙ ТАСКОВ/БАЛКАповечето пилоти в гражданската авиация в наши са разглезени п-ки. Всичко друго са митове и легенди.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да го благослови!
9
2
 
27
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Щеше да е хубаво да е обратното, но не е. Знам, че няма как да ти докажа, а и не искам. Аз го правя главно заради мен, защото не понасям да гледам ***. Правил съм го и преди и пак ще го правя, не се срамувам да чистя *** пред дома си. Обаче миналата година един пенсионер беше толкова нагъл, вижда ме че събирам *** в торби и ми вика: Хубаво е да вземеш и един търмък и да обереш и тревите.
8
3
 
11
 
! Отговори
АН 2 преди 9 години
ATR е рядко бъгав самолет.
7
0
 
17
 
! Отговори
Неук преди 9 години
Неук съм ама да ми обясни някой за каква замръзнала река се говори, като в Тайпе от седмица температурата не е падала под 12 градуса.
6
9
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Да не е било обратното ?
5
36
 
14
 
! Отговори
Боян Колев преди 9 години
Не съм пътувал с по сигурни самолети от АН, ТУ и ИЛ.... А Евробуса и Боинг са абсолютни ***!...
4
14
 
50
 
! Отговори
Джо преди 9 години
То оставаше и на тоз самолет да не му открият черните кутии! В живота е така. Най-стойностните хора се жертват за другите. И са много малко. И аз съм такъв. Днес обрах *** пред блока за 20 минути, напълних 5 торби с найлонови торбчки, кутии от цигари, бонбони и т.н и т.н, а пенсионерите, възпитани по времето на Бай Ви Тошо стояха на пейките и ме зяпаха. Изтриват по цял ден пейките от седене но да вдигнат нещо от земята не са научени. Така беше при комунизма. Учат те на мързел.
3
1
 
61
 
! Отговори
НИКОЛАЙ ТАСКОВ/БАЛКА преди 9 години
ТАКИВА СА ПОВЕЧЕТО ПИЛОТИ - МЪЖКИ МОМЧЕТА! МИР НА ПРАХА МУ!
2
0
 
60
 
! Отговори
Изключителен професи преди 9 години
Гледайки любителския видеозапис става ясно, че пилотът се е бил насочил към реката. Макар и замръзнала, падането в нея не е толкова страшно, колкото би било, ако е на земята...
1
0
 
98
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
трябва да се гордеем с такива хора като 41-годишният пилот Ляо Чънсун!поклон пред паметта му