Столтенберг: С действията си в Украйна Русия се самоизолира

Никой не е принуждавал Москва да анексира Крим
6 фев 2015 20:15,
221
Столтенберг: С действията си в Украйна Русия се самоизолира
Снимка: БТА

С действията си в Украйна Русия се самоизолира, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от ДПА, на започналата днес в Мюнхен годишна международна конференция по въпросите на сигурността.

Никой не е принуждавал Русия да анексира Крим и никой не я е принуждавал да дестабилизира Украйна, каза той.

Още по темата
Всяка страна член трябва сама да реши дали да достави оръжие на Украйна или не. Алиансът като организация не разглежда този въпрос, заяви Столтенберг, цитиран от ТАСС.

НАТО вече оказва подкрепа на Украйна, най-вече политическо. Оказваме и практическа помощ, например в реформирането на въоръжените сили, работим в тясно сътрудничество с украинците за повишаване на отбранителната способност на страната, отбеляза той.

НАТО не смята, че понастоящем Русия застрашава която и да било страна от алианса, включително Латвия. Това обаче до голямастепен се дължи на съществуващата колективна отбрана в съюза. В потвърждение на единността на сигурността обявихме създаването на шест командни центъра (в Латвия, Литва, Естония, Полша, Румъния и България), осъществяваме план за действие за повишаване на боеспособността на алианса, разширяваме мисията за въздушните патрули над балтийските страни, изтъкна Столтенберг.

Днес НАТО адаптира позицията си към променящата се ситуация в европейската сигурност, допълни той.

Северноатлантическият пакт не търси конфронтация с Русия. Готови сме да възобновим сътрудничеството с Русия, но само ако тя зачита суверенитета на съседните и държави и допринесе за намиране на мирно решение на украинската криза.

Силната отбрана не противоречи на диалога. Силният Северноатлантически алианс е основа за отношенията с Русия, каза генералният секретар на организацията и призова Москва да признае, че в конфронтацията няма бъдеще.

Студената война вече е в миналото и трябва да си остане там. Светът се променя и ние трябва да се приспособяваме, за да гарантираме колективната отбрана в 21-ви век. Не става въпрос за танкове и траншеи. Трябва да сме в състояние да отразим всяка заплаха, от всяка посока, подчерта Столтенберг.

НАТО трябва да защитава международния ред, чийто страж е от създаването си, добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Знаеш ли бе СКоПеНберг ,колко кандидати има съюзът БРИКС-каква изолация от Турция на изток бе *** ??? Погледни се в огледалото и ще видиш НАТО / като вампайър/ - аз и тези като мен, ще ви кълцаме по целия свят!!!!
101
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 9 години
"С действията си в Украйна Русия се самоизолира"... да изолира се да не я бие тока на глупостта протичащ от такива умници като тоя на снимката.
100
11
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Битката за Украйна е и битка за България. Коворните трикове в Грузия, Северна Осетия, България Февруари 2013 водят до бедност, клаустрофобия, етнически конфликти и Гражданска Война за кефа на джуджето. Огледайте се и се вижте. Русофилистията ви разяжда до смърт.
99
3
 
12
 
! Отговори
ЛЪЖАТ преди 9 години
БЕШЕ ПРОВЕДЕН РЕФЕРЕНДУМ И 95% ГЛАСУВАХА ДА ПРЕМИНАТ КЪМ РУСИЯ. ЗНАЧИ ЗА КОСОВО МОЖЕ ЗА КРИМ НЕМОЖЕ. НЯМА ТАКИВА НОМЕРА. ВСИЧКО Е ПО МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПРАВИЛА. АМА КАЖЕТЕ КОИ СВАЛИ ПЪТНИЧИСКИЯ САМОЛЕТ НАД ОКРАИНА И КОЙ СТРЕЛЯ С АРТИЛЕРИЯ ПО МАРИУПОЛ. КОЙ СТРЕЛЯ НА МАЙДАНА??????? НЕЩО МНОГО ГАДНО МЪЛЧИТЕ.
98
1
 
9
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
Столтенберг е на СИНЕКУРНА длъжност,той не може да вземе НИКАКВО решение,и той е медиен "лъв"
97
1
 
8
 
! Отговори
ставри преди 9 години
НАТО трябва да защитава международния ред, чийто страж е от създаването си, добави той.Дали им вярва някой?
96
9
 
6
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До NATO--------------България-с НАТО И САЩ И ЕВРОПА ЗАВИНАГИ !-това е нашия път.И никога връщане към комунизма и азиатщината.Комуноиди и *** нпмат място в таз държава !( нО ИМАТ МЯСТО НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА)
95
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не е принуждавал Москва да анексира КримМи то и никой не бе принуждавал САЩ да даде 5 млрд (по тяхно признание!) за да стане данданията в Украйна!Никой не бе принуждавал НАТО да се разширява на изток въпреки подписаните и ратифицирани договори това да не става!И така нататък...
94
2
 
20
 
! Отговори
Искрени ли са .... преди 9 години
Коя държава си е позволила да употреби ЯДРЕНО оръжие?И то 2 / ДВА / пъти .
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много точно казано, един път ежко за вода, два пъти, накрая стомничката се счупила...
92
4
 
24
 
! Отговори
бг преди 9 години
Никой не е принуждавал САЩ да напада Флорида.
91
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПогледнете му пропитата с грехове суха муцуна и после пак си помислете дали да пишете поръчкови статии срещу Русия.Такива хора ни управляват сега със помощта на предатели като Бойко Борисов, Меглена Кунева и т.н------Хората не ползват ботокс като жужето...
90
5
 
24
 
! Отговори
Ivailo преди 9 години
Този е пълен *** . Кой на кого ходи на крака да се моли ?
89
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погледнете му пропитата с грехове суха муцуна и после пак си помислете дали да пишете поръчкови статии срещу Русия.Такива хора ни управляват сега със помощта на предатели като Бойко Борисов, Меглена Кунева и т.н
88
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САмо дане се окажат НАТО изолираните.Вече започнаха да реват по цяла Европа. Швейцария се отвърза от еврото.Сега и Дания ще се отвърже.Гърците се осъзнаха, а Меркел и Оланд отиват да се молят на Путин. Щатите са пред колапс, а в този сайт се говори колко били зле руснаците и нищо друго. Ама Путин не ходи да преговаря с ЕС и САЩ, нали? Те лаят срещу него защото ги е страх.Краят им е близо...
87
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От думите на този човек ми става ясно,че в Украина се води съвършено нов вид война,в която руснаците участвали с невидима армия въоръжена със сгъваеми ръчно преносими танкове и артилерия.Освен това Русия е в пълна изолация,поради което Меркел и Оланд спешно пристигнаха на непланирано посещение в Москва.Правилно ли разбирам или човека е с психически проблеми?
86
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Копи от груьоНа хидроцефала цар Пу Монголоидни му е до кръста :)
85
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бледия грозник на 40хил евро месечна заплата скоро може да разкаже и че е син на Дева Мария дори... техната мама пропадняшка, бледа и обратна..
84
3
 
34
 
! Отговори
Копи от груьо преди 9 години
Преди дни жидо-саксонската преса писа, че Путин бил с някаква форма на аутизъм.Много ми е чудно каква диагноза ще дадат "британските учени" на този базедов скелет от картинката. Ами за хидроцефала с чене като плуг, дето се именува "Джим" Кери какво да кажем?Още се смея с глас.. Просто уникален коментар! Благодаря попе:-)
83
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Треперят им на западните смешници мартинките. Добре че Вова не се лови на болните им мозъци и да дръпне шалтера.