Путин, Оланд и Меркел обсъждаха над 5 часа мира в Украйна

И трите страни в един глас: Преговорите бяха конструктивни
288
Путин, Оланд и Меркел обсъждаха над 5 часа мира в Украйна
Снимка: Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Русия Владимир Путин  се разбраха да продължат да работят заедно относно разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, постигнато миналия септември в беларуската столица Минск, предаде Ройтерс.

Това стана на специална среща между тримата в Кремъл, продължила над 5 часа в петък вечер.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песковопредели преговорите като конструктивни и съдържателни и добави, че на тях лидерите са се разбрали да продължат да работят заедно по разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението.

Като изхождаме от предложението, формулирано от президента на Франция и от канцлера на Германия, в настоящия момент се осъществява съвместна работа за подготовката на текст на възможен съвместен документ за прилагане на минските договорености. Документ, който ще включва и предложенията на украинския президент, и предложенията, формулирани днес от руския президент, каза Песков, цитиран от ТАСС.

Той добави, че се прави така, че после този текст и тези предложения да бъдат представени на одобрението на всички страни в конфликта.

Очаква се в неделя да има телефонен разговор в нормандски формат на високо равнище относно Украйна, добави Песков. Това означава, че в разговора ще участва и Порошенко, освен Путин, Меркел и Оланд, уточнява Франс прес. Тогава ще бъде направена равносметка на работата по гореспоменатия документ.

От обкръжението на Оланд също определиха разговорите днес в Кремъл като конструктивни, допълва Франс прес. Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт също определи разговорите като конструктивни и съществени, посочва Ройтерс.

Агенцията припомня, че те са приключили обаче, без да бъде обявено каквото и да е споразумение за прекратяване на сраженията в Украйна, а само за разработване на съвместен документ относно прилагането на минските договорености.

Франс прес пък нарича този документ "бъдещ мирен план, интегриращ френско-германските предложения към тези на руския президент и на президента на Украйна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
169.Русия не търгува с България , незнаеш ли ?България си изнася (върнатите от руската граниaца ) за САЩ ! Луда търговия става с САЩ ?
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро и мира в Русия ще се обсъжда
104
4
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Путин(видимо отегчен):"Тия двамата за какво пак дойдоха да ми мрънкат"
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Знаеш ли !Спри се бе *** !Вземи си бухчата и тичай за турция ( Местан ли си ?)
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можеш да го повериш,влезте в един на-обикновен украински саит - уанн, лига, бгмир, ще се очудите с каква омраза се пише за руснаците и Русия като цяло. Извинявайте , но според украински сводки - 17 милиона от населението на страната се определят като руснаци, а 60 % определят руския език като разговорен. НЕМОЖЕ сегашните власт имащи в Украйна да си служат с езика на омразата и да очакват мирно решение на конфликта, единственото решение е НОВО по-умерено ръководство на страната !!!
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименне си чувал за ленин град
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Захари Стояновне петни името на поета възрожденец
99
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брейКуха лейко..Точно ти пък нищо не стопляш...
98
1
 
16
 
! Отговори
Резон преди 9 години
"Франс прес пък нарича този документ "бъдещ мирен план, интегриращ френско-германските предложения към тези на руския президент и на президента на Украйна"Франс прес са усетили на къде духа вятъра. Не бива да се подценява факта, че Русия винаги е била оставяна да се оправя сама когато другите оплетат конците. За справка - и двете световни войни! В интерес на истината се възхищавам на търпението на Путин!
97
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е ял шамари преди снимката:)Фрау Меркел ако му ковне един на тоя гном ще литне да търси загубената руска сонда на Марс :)
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
146.А знаете ли ,че не спираш да дрънкаш , като развален грамофон ?Ми що не са заклали майка ми и хората които са ги гледали . Минавали са с танковете , прашни и изморени . Някой са спали на танковете , и не са спряли ! Пътят им е - да се бият с Хитлер и да стигнат до Берлин !И те търпят , ама ако тръгнат , няма да имаш време да се лигавиш !
95
3
 
7
 
! Отговори
аналнологичен слючаи преди 9 години
Украйноооо, земньо македонска - па ке се тепаме!!
94
1
 
2
 
! Отговори
13 воин преди 9 години
Интересна снимка.Ама единия гледа на долу.Какволи може да означава това.На времето пак седеха тези тримата,но под други имена.И като настана една веселба та ....
93
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тайгата е разперила широко клони за вас рубладжий,Сибир ви чака също!! Защо се редите на Терминал 2 за ЕС има влакове до Коми и Владивосток, а ако няма с коне и каруци можете да движите.Водка ще има за всички от сърце...Дед Мороз ви чака с канче в ръка !!
92
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирен план:1. Спиране на стрелбата2. Обезоръжаване на сепаратистите3. Размяна на пленниците4. Предаване на Янукович на украинския съд5. Референдум в Крим под международно наблюдение6. Референдум в Украйна за приемане в ЕС и НАТО
91
12
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Какви "опълченци" ееееееййййййй... - като недоволни украински фермери най-нормалното е да излязат с коси, сърпове и вили, някои са го правили с камъни и дърве... - а те с модерна военна техника, зенитни оръдия и ракети... - бравус - ценна "хуманитарна помощ" получават...
90
7
 
16
 
! Отговори
мила преди 9 години
към 132,а знае ли българина, колко негови съграждани са загинали при бомбардировките на американците над България и колко и кои са неговите защитници, загинали по това време?колко са паметниците, благодарност за защита им?но има паметник на американският летец в България, защо величаеме убийците на българи?
89
6
 
19
 
! Отговори
за бабуш Хер Меркел преди 9 години
"Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат".Ото фон Бисмарк.
88
13
 
6
 
! Отговори
Centurion преди 9 години
Водкаджията газове ли го мъчат, та се е опънал така...
87
1
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
"Разговорите бяха конструктивни .... ще продължим да работим" това означава, че нищо не са се разбрали. ....лоша работа.