Путин, Оланд и Меркел обсъждаха над 5 часа мира в Украйна

И трите страни в един глас: Преговорите бяха конструктивни
288
Путин, Оланд и Меркел обсъждаха над 5 часа мира в Украйна
Снимка: Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Русия Владимир Путин  се разбраха да продължат да работят заедно относно разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, постигнато миналия септември в беларуската столица Минск, предаде Ройтерс.

Това стана на специална среща между тримата в Кремъл, продължила над 5 часа в петък вечер.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песковопредели преговорите като конструктивни и съдържателни и добави, че на тях лидерите са се разбрали да продължат да работят заедно по разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението.

Като изхождаме от предложението, формулирано от президента на Франция и от канцлера на Германия, в настоящия момент се осъществява съвместна работа за подготовката на текст на възможен съвместен документ за прилагане на минските договорености. Документ, който ще включва и предложенията на украинския президент, и предложенията, формулирани днес от руския президент, каза Песков, цитиран от ТАСС.

Той добави, че се прави така, че после този текст и тези предложения да бъдат представени на одобрението на всички страни в конфликта.

Очаква се в неделя да има телефонен разговор в нормандски формат на високо равнище относно Украйна, добави Песков. Това означава, че в разговора ще участва и Порошенко, освен Путин, Меркел и Оланд, уточнява Франс прес. Тогава ще бъде направена равносметка на работата по гореспоменатия документ.

От обкръжението на Оланд също определиха разговорите днес в Кремъл като конструктивни, допълва Франс прес. Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт също определи разговорите като конструктивни и съществени, посочва Ройтерс.

Агенцията припомня, че те са приключили обаче, без да бъде обявено каквото и да е споразумение за прекратяване на сраженията в Украйна, а само за разработване на съвместен документ относно прилагането на минските договорености.

Франс прес пък нарича този документ "бъдещ мирен план, интегриращ френско-германските предложения към тези на руския президент и на президента на Украйна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел, комсомолката от FDJ по я бива, ама Оландчо е слаба ракия за Путин. Пак ги прецака.
85
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"сепаратистите " доста нападат сигурно , но до къде са стигнали реално, никой не коментира !Американската телевизия от време на време дава един и същ видео клип )Как на едино съвременно съоръжение , няколко мъже поставят доста тежки ракети . И след поставяне ,си хващат цигарата ( в момента и пушат) .Това са били сепаратистите . Изглеждат като хора излезли от къщите си !" за първи път отчитат загиналото мирно население ! Защо Меркел и Оланд решиха да преговарят ? Нещо не става по планът им
84
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само санкции за алконавтите! Натъпкали са се с ядрени бомби ***, иначе биха ги ошамарили за един месец... :)Санкции и те сами ще се самоубият!
83
8
 
17
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Мир без Русия-грънци!
82
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън руснаците от България! И да си прибират атакистите с тях!
81
21
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Хайде сега съвсем трезво да отсъдим кой е прав и кой е крив... - от едната страна на везната стои целият демократичен и цивилизован свят, а от другата едно джудже и българските рубладжийчета /русофилчета/... - е, накъде ще се наклони везната питам аз...
80
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рубладжий, не престанахте да плюете НАТО и ЕС , а не си признавате че сте скъсали по 3 куфара да ходите в Европа и да пращате децата ви да учат там.Като ви е на сърце водката ходете в Коми и Сибир,никой не ви пречи,тайгата е голяма има място за всички.Аман от лицемери и чугунени глави !!
79
9
 
23
 
! Отговори
скорпиона преди 9 години
Дъщерята на Хитлер гледа доста уплашено.
78
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Черната Американска *** да спре да бута фитила,защото накрая ще му го наврат в черния ***
77
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо още си губят времето с това лудо джидже?Санкции до дупка! Ще клекнат като СССР :)Ама много *** от Атака тука бе!? Уфф тия са като венерическа болест...
76
2
 
17
 
! Отговори
КГБ преди 9 години
Дано не ги е бил много...
75
4
 
21
 
! Отговори
Рассея преди 9 години
Сигурно ги е запукал с шамари още от вратата, джудиста
74
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро путинофили!Едно време ви наричаха русофили-много злини причнихте на България товарищи ***.Сега лапайте рублите и плюйте на вола родината си-нали затова ви плащат.Срещу НАТО.ЕС,срещу БЪлгария.За азиатския ви несбъднат съюз,за носталгията ви по Москвичите ,Запорожците......
73
4
 
21
 
! Отговори
Смерт за Касим преди 9 години
Да му ядете на Волен дъртия, *** долни.
72
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 110,Разумни европейски лидери се опитват да вразумят разбеснял се московски полковник. Дано успеят.Иначе джуджето ще подпали света...
71
4
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Меркел и Оланд на килима пред Путин!Къде отиде надменността от срещата в Австралия?Няма как,ще се преглътне гордостта,трябва да се спасява Европа!А тя е на ръба на унищожението,заради неистовите усилия на САЩ да унищожат Русия!Европа е заложник на Америка и то не от вчера!Военната доктрина на САЩ и отрежда този статут още от края на 2 св. война!Идеята беше Западна Европа да поеме руския ядрен удар,а САЩ да се съхранят.Сега тая роля се поема и от Източна.Питам-умира ли ви се заради US-амбициите?
70
19
 
2
 
! Отговори
Бай Бай Путя преди 9 години
Чикиста ако не му увре главата до няколко месеца ще го помнят като стратега на разпада на Русия...
69
1
 
23
 
! Отговори
Az преди 9 години
Доколкото разбирам понеже Русия е международно изолирана, лидерите на две от 5те постоянни членки на съвета за сигурност на ООН идват на крака при Путин да го молят да оправи международното положение, че си е е*ало м**ата. Според кривогледите български новоизпечени дмократи това е небивал успех на запада тотално поражение за Русия. А да питате Меркел и Оланд за тях да ходят да се молят "победеният и болен" руски лидер да прояви снизхождение спрямо киевските нацисти дали случайно не е унижение ?
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се притеснявайте за рублите. Писах вече, че го правя напълно безплатно, но с голям кеф.
67
4
 
23
 
! Отговори
скорпиона преди 9 години
Путин им обещал да не изпраща елитни части срещу базите на НАТО в източна Европа, а само запасняци от Донбас.., което е напълно достатъчно за категорична победа.