Путин, Оланд и Меркел обсъждаха над 5 часа мира в Украйна

И трите страни в един глас: Преговорите бяха конструктивни
288
Путин, Оланд и Меркел обсъждаха над 5 часа мира в Украйна
Снимка: Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и президентът на Русия Владимир Путин  се разбраха да продължат да работят заедно относно разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението за прекратяване на огъня в Украйна, постигнато миналия септември в беларуската столица Минск, предаде Ройтерс.

Това стана на специална среща между тримата в Кремъл, продължила над 5 часа в петък вечер.

Още по темата
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песковопредели преговорите като конструктивни и съдържателни и добави, че на тях лидерите са се разбрали да продължат да работят заедно по разработването на съвместен документ за прилагане на споразумението.

Като изхождаме от предложението, формулирано от президента на Франция и от канцлера на Германия, в настоящия момент се осъществява съвместна работа за подготовката на текст на възможен съвместен документ за прилагане на минските договорености. Документ, който ще включва и предложенията на украинския президент, и предложенията, формулирани днес от руския президент, каза Песков, цитиран от ТАСС.

Той добави, че се прави така, че после този текст и тези предложения да бъдат представени на одобрението на всички страни в конфликта.

Очаква се в неделя да има телефонен разговор в нормандски формат на високо равнище относно Украйна, добави Песков. Това означава, че в разговора ще участва и Порошенко, освен Путин, Меркел и Оланд, уточнява Франс прес. Тогава ще бъде направена равносметка на работата по гореспоменатия документ.

От обкръжението на Оланд също определиха разговорите днес в Кремъл като конструктивни, допълва Франс прес. Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт също определи разговорите като конструктивни и съществени, посочва Ройтерс.

Агенцията припомня, че те са приключили обаче, без да бъде обявено каквото и да е споразумение за прекратяване на сраженията в Украйна, а само за разработване на съвместен документ относно прилагането на минските договорености.

Франс прес пък нарича този документ "бъдещ мирен план, интегриращ френско-германските предложения към тези на руския президент и на президента на Украйна".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПросточовекМного жалко, че не знаете, но Русия е винаги или на 1 или 2 второ място по емигранти.
145
1
 
1
 
! Отговори
Просточовек преди 9 години
Тук сте само умници и всезнайковци. Питам ... защо хорат емигрират в Щатите и Западна Европа а не в Русия ? Отговорете си на този въпрос ако имате смелост. Относно фашистите з Украйна ... може и да има такива но нарада си е народ ... искат да живеят като нормалните хора ... но нямат думат, както и ние в БГ ... И последно всичко е бизнес ... Европа не може без Русия нито Русия без Европа ... но сега се наместват пластове .. жалко за загиналите!!!
144
0
 
12
 
! Отговори
Дедо от Г.Уйно преди 9 години
Никола Саркози заяви, че Крим не трябва да бъде упрекван за това, че е избрал Русия. Ние с Русия принадлежим към една цивилизация. Интересите на американците не са интересите на Европа и Русия. Ние не искаме нова Студена война. Крим избра Русия, ние не можем да го упрекваме за това, заяви Саркози в реч пред конгрес на френската партия Съюз народно движение. Украйна трябва да запази своето призвание да бъде мост между Европа и Русия. Нейното призвание не е встъпването в ЕССЛАВА РОССИИ
143
18
 
1
 
! Отговори
аа преди 9 години
Не знам дали европейците усещат, че на Путин му пари под г*за. Нещата отиват към пълна мизерия за средния руснак ако това продължи. Аз лично не го искам (имам роднини в тая държава), но както и да се реши този проблем, по-добре да се свършва с безсмисленото кръвопролитие...
142
3
 
22
 
! Отговори
Кайо преди 9 години
Идването на френския президент и канцлерката в Москва показва, че срещу Русия никой не може да върви. Единственото правилно решение е заедно с Русия, а не срещу нея. Само първобитните *** мислят обратното.
141
2
 
19
 
! Отговори
456 преди 9 години
До УчителяДаскале,кажи целия урок недей да сричаш само заглавието!Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно или въобще да не се играе.
140
2
 
11
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Големи разбирачи, голямо нещо. Мисля, че до 5 години ще имаме трета война, но ако Убима достави оръжие в Окрайна няма да чакаме толкова. Колкото до Чайника, бившия Авгъзанистан няма как да ви се сбъднат пророчествата. Индия пусна ЗИЛове на парада пред *** Убима... Колкото еднозначно.
139
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Участник в ИракПутин клекна пред запада като плъх жалък
138
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То е ясно, че Украйна се разцепи де факто. Ще стане и де юре. Впоследствие автономните райони ще се присъединят де факто към естествения си център. Остатъчна Украйна не е интересна нито с ресурсите си, нито с житото си. Ще става само за нова родина на ромите, но те пък не са прости и няма да искат от цяла Европа да се преселят там... а би било хубаво!
137
9
 
23
 
! Отговори
Участник в Ирак преди 9 години
рУСОФОБИТЕ,след като гледахте снощи как този и тази бързо долетяха в Москва(унизяващо за всеки от запада ,да се молят на Москва) с кучешко пълзене по червената пътека ,успяха да се доберат до Путин и ближейки му обувките, започнаха да си четат молитвата -какво унижение ,Ужас ! Сега руснаците чакат и Обама- той ще дойде през деня, защото нощем няма да могат да го забележат околните и някой в тъмното може да го настъпи по главата.(От филма ,,бой по *** в тъмна нощ,,)
136
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де бре, Путин първо беше педофил, не мина...После умираше от рак...жив е! Сега пък бил аутист... Много, ама много нисък интелектуален капацитет имат идеологическите щабове на запада, за какво всъщност им плащат?
135
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто виждам, как великият афганистански народ ще нападне вечния си руски враг и ще го срази с мощната си армия, Китай ще нападне естествения си съюзник, че да остане САМ срещу вечния си враг зад океана, същото важи и за Иран. В политиката едно и едно никога не са две.
134
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** изглежда все едно има туристическа диария.
133
21
 
4
 
! Отговори
Войната ще продължи преди 9 години
САЩ -тепърва ще си изпробват новите оръжия чрез въоръжаването на Украйна!Безпилотните самолети и нисколетящите ракетни системи , трябва да се наложат в тази война!Конфликта тепърва ще се интернационализира!Предстои включванетона всички недоволни от Путиновия режим и икономическа стагнация!Китай също има планове по ревизия на границите!Иран и Афганистан-също!
132
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази война скоро ще загуби подкрепата на ЕС. Германия и Франция виждат, че става все по-скъпо да се подкрепят тези фашисти Украйна. UK и е все тая, нали не е до границата им, могат да порицаят военните действия с една декларация. Идват избори, няколко правителства като СИРИЗА и подкрепата за войната ще се стопи. Цялата идея Запада да завземе Украйна и да стъпи на руската граница изглежда все по-налудничева. Може би след Виетнам, по-голяма глупост не се беше случвала.
131
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
227, битката се води така, е Украйна нападат, сепаратистите седят предимно по местата си. Явно скоро са преминали в настъпление и ЕС се е притеснил. А "армията" на Украйна цял свят я видя как избяга при Крим от шепа войници, точно това прявят и сега. Аз не спирам да се питам, как голяма и уж силна държава като тяхната, не може да овладее няколко района с бунтовници? Отговора е, че или не могат, или войниците им не искат да се бият за тях, или бягат... нещо не е както трябва.
130
31
 
9
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
Договор, подписан от Путин не струва даже хартията върху която е написан...
129
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С запартъка Путинчо не трябва да се преговаря, той разбира само от чепата сопа.
128
14
 
8
 
! Отговори
истината преди 9 години
Миналата седмица окупационната руска армия е дала 1600 жертви , затова *** обяви свеобща мобилизация в *** си...Не стига пушечното месо за украйнските пушкала :))
127
11
 
8
 
! Отговори
ловец на тролове преди 9 години
Я да видим колко руски дерма смърдят тукаааа