Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер

Русия няма да живее в условия на полуокупация, заяви Путин
Обновена: 7 фев 2015 20:20 | 7 фев 2015 17:51, Елка Василева
774
Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия не желае световен ред с един безусловен лидер, който смята, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Интерфакс.

„По повод на това, че срещу нашата страна се води война. Война, слава Богу, няма. Но е напълно вярно, че има опит за сдържане на нашето развитие с различни средства, има опит да се закрепи създалият се през последните десетилетия след разпада на СССР световен ред начело с един безусловен лидер, който иска да остане такъв. Смятайки, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши и само в негов интерес. Такъв световен ред никога няма да устройва Русия“, каза Путин.

Той призна, че антируските санкции нанасят на страната определени щети, но в крайна сметка те не могат да бъдат ефикасни, когато става дума за държава като Русия.

„Тези опити, които се предприемат, включително с т.нар. санкции, в крайна сметка, мисля, че те на никого няма да донесат радост. По отношение на страна като нашата те със сигурност не могат да бъдат ефикасни, макар че ни причиняват определени щети и вреди и ние сме длъжни да разберем това и разбирайки това, сме длъжни да повишаваме нивото на своя суверенитет, включително в сферата на икономиката“, каза Путин.

„Ако на някого това се харесва и той иска да живее в условия на полуокупация, ние няма да направим това. Но ние и не се готвим да воюваме с някого, ние се готвим да си сътрудничим с всички“, подчерта руският лидер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


774
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.