Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер

Русия няма да живее в условия на полуокупация, заяви Путин
Обновена: 7 фев 2015 20:20 | 7 фев 2015 17:51, Елка Василева
774
Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия не желае световен ред с един безусловен лидер, който смята, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Интерфакс.

„По повод на това, че срещу нашата страна се води война. Война, слава Богу, няма. Но е напълно вярно, че има опит за сдържане на нашето развитие с различни средства, има опит да се закрепи създалият се през последните десетилетия след разпада на СССР световен ред начело с един безусловен лидер, който иска да остане такъв. Смятайки, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши и само в негов интерес. Такъв световен ред никога няма да устройва Русия“, каза Путин.

Той призна, че антируските санкции нанасят на страната определени щети, но в крайна сметка те не могат да бъдат ефикасни, когато става дума за държава като Русия.

„Тези опити, които се предприемат, включително с т.нар. санкции, в крайна сметка, мисля, че те на никого няма да донесат радост. По отношение на страна като нашата те със сигурност не могат да бъдат ефикасни, макар че ни причиняват определени щети и вреди и ние сме длъжни да разберем това и разбирайки това, сме длъжни да повишаваме нивото на своя суверенитет, включително в сферата на икономиката“, каза Путин.

„Ако на някого това се харесва и той иска да живее в условия на полуокупация, ние няма да направим това. Но ние и не се готвим да воюваме с някого, ние се готвим да си сътрудничим с всички“, подчерта руският лидер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


774
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са изостанали технологично руснаците, но могат да помелят за броени минути цяла Америка барабар със западна европа и помен да не остане от тах. А те да си произвеждат високотехнологични ютии, перални, кафеварки и казанчета за тоалетни които по интернет се връзват със смартфона да пуснеш водата.
345
0
 
5
 
! Отговори
Ех ама преди 9 години
Не оставиха ЕС Русия да окупира Украйна и да изтребят Хохлите със глад като през 1920 години. Вместо да си троят, взели да ги подкрепят засега само морално, слава богу. Хубаво щеше да е да се правят на ни чули ни видели. Русия щеше да заграби Украйна и кво толкоз . . . Ега ти еврогейската Европа!
344
5
 
11
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До всички многознайковци, които коментират руското въоръжение - не си напъвайте мозъчетата защото нищо не знаете. Приказвате тук колкото да не заспите в неделя. Никой не знае какво въоръжение всъщност притежава Русия, дори и САЩ не знаят всичко. Но за да говори така Путин и да има такова самочувствие значи значи има причина. Затова айде да замълчите и да си гледате вас си, защото руснака ще се оправи, ама ние с това дупедавство не знам как ще я караме. Дори гърците имат повече достойнство от нас
343
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименВодката е единствената технологична марка Русия
342
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът Обама винаги действа безразсъдно на думи и дела, подобно на *** в тропическа гора"
341
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според Филип Верлегер, бивш отговорник по енергетиката в кабинета Картър и настоящ енергиен консултант за едно от най-големите шистови находища, намиращо се в северна Дакота, спада на цената на барел петрол до $70 ще доведе до 28% спад в добива от находището Бейкън, което се равнява на минус 800 хил. барела, а до юли загубите ще са вече поне 1.1 млн. барела дневно. "Средствата за да продължат дупченето ще започнат да свършват и ще станем свидетели в голям спад на добива на шистов газ и нефт."
340
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руският президент Владимир Путин е с аутизъм, казва Пентагонаcnbc/id/102402173
339
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента националният дълг на САЩ е 70 трилиона долара, според неофициални източници сумарният дълг е над 700 трилиона. САЩ са една фалирала държава, тъй като основният източник за покриване на този дефицит са заемите и кредитите. Значи изход от кризата за САЩ вече е невъзможен без нулиране на дълговете. Което може да стане с терористична атака "с ***" ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от "свински грип", ебола или нещо подобно, нова война в Украйна, и т.н.
338
1
 
2
 
! Отговори
до 483 преди 9 години
Чета ти анализите и поглеждам през прозореца, живея на улица на която половината собственици на къщи работят в добива на шистов нефт и газ. Гледам че пред всяка къща има по 2 нови коли и хората изобщо не са притеснени, че фирмите им са фалирали и ги чака бедност и нещастия както ти твърдиш. Говорил съм по този въпрос с тях и те ми казаха че ще се притеснят ако цената падне под 40 долара, но и тогава има резервен вариант просто ще се наблегне на производството на газ вместо нефт.
337
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците купуват ракетни технологии и ракетни двигатели от изостанала Русия. Америка дори не може да си изведе сама космонафтите на МКС и разчита на Русия. Ако Русия построи космодрум в Крим за изстрелване на ракети към МКС на американците ще им се наложи да вадят руски визи за Крим.
336
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо ли не се сещам за нито един руски технологичен бранд.
335
4
 
5
 
! Отговори
479 преди 9 години
момченце,1991 бях свръхсрочно служещ във брегова охрана варна. тогава,преди първата война срещу садам на пристанище варна дойде американска фрегата тъпкана с електроника. после разбрахме че като са включили антирадарите са прекъснали всички системи за връзка управление и контрол на черноморски военен окръг на СССР. същото са направили от турските бази със кавказки и прикаспийски военни окръзи. част от най съвременната сегашна електроника в руските въоръжения идва от израел
334
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Технологично Русия е далеч зад запада. Технологичният износ на Русия съставлява 0.01% от целият им износ.
333
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ са една фалирала държава, тъй като основният източник за покриване на този дефицит са заемите и кредитите. Това означава, че изход от кризата за САЩ вече е невъзможен.
332
2
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До "така е " 466. Как гоизмисли само. смях се с кеф . И за добавка : Тя Русия от векове не желае да се подчинява,но вече сме в 21 век. Не може по-простия да командва по-умния. Такава теория просто не е измислена. Не можеш да измисляш "Най нова история"- и тя да се отнася за периода след ВОСР и да караш студентите си да изучават този *** непризнат никъде по света. Нека западняците не въоръжават Украйна а да имат малко търпение. За 10г. изолация простотията им ще ги погуби.
331
4
 
3
 
! Отговори
до 482 преди 9 години
Само че това е по версията на руската пропаганда, където лъжата надвишава с 99% истината.
330
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Падането на цената на петрола доведе до спад на стойността на акциите на американските компании, ангажирани с добива на шистов петрол която рязко тръгна надолу. При това много от тях вече са натрупали големи дългове, а спадът в цените прави добива на шистов петрол нерентабилен. Прогнозите са за серия от фалити и много сериозни сътресения в целия сектор.
329
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
но "модерните" руски оръжия също са от преди 30-40 години...Един такъв руски самолет от преди 50 години блокира от въздуха цялата електоника и системите на свръх технологичния миненосец Доналд Кук и великите натовски морски рейнжъри изпуснаха кафявото и усмърдяха палубата на фекалии, а после подаваха рапорти за напускане и ги утешаваха с психолози.
328
0
 
2
 
! Отговори
до 475 преди 9 години
Прогнозите на всички анализатори са, че цената на нефта ще е около 55 долара за тази година и то при условие че СА не повиши производството. В момента Русия провежда много сериозни дипломатически контакти със СА на тази тема. Препъни камъка в преговорите е руската марионетка Башар Асад, която саудитците искат да бъде свалена от власт.
327
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
473роснефт е във фактически фалит,разпродава дялове. декември получи 40 милиарда държавна помощ защото е на загуба. за 2014 печалбите на Газпром са с 60% надолу. допотопната едностранчива руска икономика разчита само на нефт и газ. паразитна нация