Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер

Русия няма да живее в условия на полуокупация, заяви Путин
Обновена: 7 фев 2015 20:20 | 7 фев 2015 17:51, Елка Василева
774
Русия няма да се подчини на световен ред с един лидер
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия не желае световен ред с един безусловен лидер, който смята, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин, цитиран от Интерфакс.

„По повод на това, че срещу нашата страна се води война. Война, слава Богу, няма. Но е напълно вярно, че има опит за сдържане на нашето развитие с различни средства, има опит да се закрепи създалият се през последните десетилетия след разпада на СССР световен ред начело с един безусловен лидер, който иска да остане такъв. Смятайки, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши и само в негов интерес. Такъв световен ред никога няма да устройва Русия“, каза Путин.

Той призна, че антируските санкции нанасят на страната определени щети, но в крайна сметка те не могат да бъдат ефикасни, когато става дума за държава като Русия.

„Тези опити, които се предприемат, включително с т.нар. санкции, в крайна сметка, мисля, че те на никого няма да донесат радост. По отношение на страна като нашата те със сигурност не могат да бъдат ефикасни, макар че ни причиняват определени щети и вреди и ние сме длъжни да разберем това и разбирайки това, сме длъжни да повишаваме нивото на своя суверенитет, включително в сферата на икономиката“, каза Путин.

„Ако на някого това се харесва и той иска да живее в условия на полуокупация, ние няма да направим това. Но ние и не се готвим да воюваме с някого, ние се готвим да си сътрудничим с всички“, подчерта руският лидер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


774
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
3
 
7
 
! Отговори
GMC преди 9 години
Руснаците си мислят, че за да са велика сила е достатъчно останалите страни да се страхуват от тях.Не се става така велика сила - иска се останалите страни да те харесват, да искат да приличат на теб икономически и културно, да имат нужда от теб.А руснаците успяха да настроят срещу себе си дори най-близката си страна Украйна.Жалко за руската интелигенция, която е про-европейска (не про-западна).
325
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е голяма клоака
324
2
 
2
 
! Отговори
469 преди 9 години
вероятно ти ставаш само за мияч защото първо за това се сещаш. в сащ има много успели българи,отлично устроени.. лятото гостуваме на сестра ми и семейството й. те ходят на почивка, а ние се радваме на разкошен голям американски дом.
323
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при мариупол отбраната беше организирана от местното рускоезично население в доброволчески отряди за териториална защита. така терористите и наемниците от русия бяха отблъснати макар че разполагаха със танкове ракети и разузнавателни самолети.
322
3
 
7
 
! Отговори
Руски виц преди 9 години
Попитали един Руснак:- Ако можеше да върнеш времето назад - какво би направил?- Бих обменил рублите в долари - отвърнал Руснака
321
8
 
4
 
! Отговори
Така е преди 9 години
В страна в която са свикнали да ядат елда и готвача да се казва кашевар, никакви санкции не могат да попречат. Рускините пак ще ходят без *** по магистралите на България, ще се женят за *** за постоянно пребиваване, а Русия ще си остане един суровинен заден двор за България.
320
2
 
1
 
! Отговори
461 преди 9 години
ти бил ли си в сащ,защото аз съм бил 4 пъти
319
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте на украинците противотанкови ракети и радари и ще видите колко много руска скраб ще има. терористите получават най модерно оръжие в неограничени размери, а украинците се отбраняват със старо оръжие от преди 40 години.
318
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Всичко се топи като лед, само едно си остава недокоснато славата на Владимир, славата на Русия. Твърде много е принесено в жертва. Никой не може да спре Русия. Всичко ще смете тя по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане властелин на света".
317
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Над 50% от учениците в Америка са цветнокожи. Америка е едно голямо гето в което цари мизерия, расова омраза и напрежение, престъпност и убийства. На останалия свят се показва само частта извън гетото, но мръсотията винаги изплува на повърхността.
316
4
 
2
 
! Отговори
радио москва преди 9 години
гаварит масква ,гаварит масква, фалита на сащ се отлага за неопределено време,които са на рубли,да пият от нас една студена вода. ние от кремъл си държим парите в долари в западни банки
315
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вова Путин и Русия катастрофираха жестоко в Дебалцево, което се превърна в Сталинград за Украйна. Твърденията на руската пропаганда за непобедимата руска армия, за непуснатия нацяло руски военен потенциал, за 10000 хиляди руски танка, за 3500 руски самолети, за страшните Искандери и т.н руски бълнувания станаха на пух и прах. Бойния дух на руската армия падна под нулата, а този на украинците се покачи до небето. Близък е края на самозванеца Путин и неговите 80% подръжници.
314
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е велика!
313
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ произвеждат по-малко от 18 процента от световния брутен продукт, но потребяват 40 на сто от него. Заради това общият дълг на САЩ е между 70 и 700 трилиона долара (никой не знае колко са и по каква методология ги изчисляват). Но даже в минималния вариант дългът надминава годишния световен брутен продукт 5 пъти. Това означава, че парите за икономическия ръст на целия свят са изядени и няма откъде да се вземат. Така САЩ въвличат в пропастта и другите страни.
312
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БВП на китай-17 трилиона,население 1.3 милиарда. БВП на русия-под 2 трилиона, население 140 млн от които 100 са руснаци,половината алкохолици
311
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
китайски дипломати заявиха на руските в оон че китай не приема натрапените му айгунски и пекински договори с които русия окупира 1.6 млн кв км китайска територия. всички географски карти в китай излизат с обозначени т.н. външни територии окупирани от русия.
310
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е най-великата страна, но само когато американците не и пречат.Почнат ли да и пречат американците, Русия се превръща в една жалка държавичка с която започва да се подиграва отвратителното световно сорософилство.
309
0
 
2
 
! Отговори
Do vsi4ki 4OVECI преди 9 години
Az Vi jelaja mnogo 6tastie!Neka vsi4ki da sa 6tastlivi! Neka vsi4ki da se izbavjat ot ne6tastijata!Neka vsi4ki da se pogrijat za blagoto na drugite! Neka nikoj ne poznae stradanieto! Neka nikoj da ne strada!Vsi4ki 4estni, po4teni i spravedlivi hora, naseljava6ti balgarskite zemi sa6to iskat da doprenesat za blagoto na 4OVECITE. Iskat da gradjat vzaimootno6enija na bazata na vjarata, doverieto, ljubovta i spravedlivosta!Za6toto samo tezi vzaimootno6enija sa ve4ni!
308
2
 
13
 
! Отговори
Кур преди 9 години
Докато Русия има този ядрен арсенал и той ще се увеличава в пъти през годините ще бъде фактор. Все пак никой не иска да стане на пепел нали?
307
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
големия ще им го забоде китай. вече започнаха усвояването на Сибир,демографски и икономически. китайския парламент прие закон с който да присъединява територии на основание референдум