Путин е като тиранин, избухна британският външен министър

"Силите на Киев не могат да победят армията на Русия, трябва политическо решение"
Обновена: 8 фев 2015 16:07 | 8 фев 2015 15:09,
675
Путин е като тиранин, избухна британският външен министър
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Великобритания днес обвини руския президент Владимир Путин, че действа като "тиранин" срещу Украйна, но заяви, че силите на Киев не биха могли да победят армията на Русия на бойното поле и само политическо решение може да спре кръвопролитието, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Украинците не могат да победят руската армия, това не е практическа задача. Трябва да има политическо решение", заяви пред "Скай нюз" британският външен министър Филип Хамънд.

"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той.

Коментарите на Хамънд идват ден след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изпращането на оръжие, за да се помогне на Украйна в борбата срещу сепаратистите, няма да реши кризата там. За това канцлерът понесе остри критики от американските политици.

Хамънд съобщи, че Великобритания не планира да въоръжава украинските сили и се съсредоточава върху дипломатическите усилия за решаване на кризата, но се обяви открито в подкрепа на продължаване на икономическите санкции на ЕС срещу Русия. Той същевременно уточни, че Лондон може да преразгледа позицията си по доставките на оръжие за Киев, ако ситуацията в региона рязко се изостри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Междувременно САЩ призоваха воюващите в Източна Украйна към сдържаност и заявиха, че боевете може да поставят под въпрос успеха на дипломатическите усилия за постигане на мир, предаде Франс прес.

"Призоваваме всички страни да се въздържат от (военни) действия, които биха могли да подкопаят текущите дипломатически усилия" за постигане на мирно споразумение, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Саки. "Обезпокоени сме от интензивните боеве днес в Дебалцево и Мариупол, както и от медийните съобщения за навлизането на нови руски конвои в Източна Украйна", добави тя.

"Продължаваме да подкрепяме водените понастоящем дипломатически усилия на европейските ни колеги и потвърждаваме позицията си, че всякакво споразумение трябва да съблюдава суверенитета и териториалната цялост на Украйна", отбеляза тя.

Лидерите на Русия Владимир Путин, на Франция Франсоа Оланд, на Германия Ангела Меркел и на Украйна Петро Порошенко планират да се срещнат в сряда в Минск, за да обсъдят прекратяването на бойните действия в Украйна. Тази среща обаче ще се състои само ако преди това се постигне договореност по някои теми, предупреди руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
3
 
7
 
! Отговори
ц.ц. преди 9 години
​До 370Повтарям са хора със затруднено мислене.​Не искам моите деца да страдат зарди американски интереси.В новата военна стратегия Америка обяви че зона на неините интереси е целия свят.НЕ ВЯРВАМ ЧЕ НЯКОИ БЬЛГАРИН МИСЛИ ДРУГОЯЧЕ,оцвен някои от американското посолство или платени от тях писачи.Америка е нещастието на земята/ХИРУШИМА,ВИЕТНАМ,СОМАЛИЯ.ДАРФУР,ИРАК,ЛИБИЯ,ПАНАМА,КУБА,НИКАРАГУА,ЛИБИЯ,СИРИЯ,УКРАИНА/Те са виновни и за финансовата криза.Като печаташ пари иги пускаш в обръщение без никакво покритие товариш другите държави защото те трябва да произведат и да вложат труд и
297
6
 
17
 
! Отговори
Оногондур Андреевец преди 9 години
Русия е Великата сила, която е несломима - Историята го е доказала! Русия е най-близкият, искрен и лоялен съюзник на България - Историята го е доказала! "Македонците" са БЪЛГАРИ, а българите са русофили - Историята и фактическата даденост го доказала! Няма нужда от пропаганда, тъй щото е безсилна пред разума и духа на истинският български патриот, който най-много люби и почита Отечеството - МАЙКА БЪЛГАРИЯ! Но българинът има съвест и помни, и тачи доблестните си руски братя ОСВОБОДИТЕЛИ! СЛАВА!!!
296
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин джудже няма да доживеят до пролетта. Часовникът тиктака.
295
4
 
8
 
! Отговори
ц.ц. преди 9 години
До 370Повтарям за ***.​Не искам моите деца да страдат зарди американски интереси.В новата военна стратегия Америка обяви че зона на неините интереси е целия свят.НЕ ВЯРВАМ ЧЕ НЯКОИ БЬЛГАРИН МИСЛИ ДРУГОЯЧЕ,оцвен някои от американското посолство или платени от тях писачи.Америка е нещастието на земята/ХИРУШИМА,ВИЕТНАМ,СОМАЛИЯ.ДАРФУР,ИРАК,ЛИБИЯ,ПАНАМА,КУБА,НИКАРАГУА,ЛИБИЯ,СИРИЯ,УКРАИНА/Те са виновни и за финансовата криза.Като печаташ пари иги пускаш в обръщение без никакво покритие товариш другите държави защото те трябва да произведат и да вложат труд и материали.Това е все едно д
294
11
 
8
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До българин--415;Ти не си българин. Ти си русофилски ***.
293
2
 
2
 
! Отговори
damata преди 9 години
Спонги, ти пък от къде изпълзя пак?
292
2
 
2
 
! Отговори
Дълес преди 9 години
До Анонимен--418;Простотията ти няма граници. То и от към Камчатка се задават ВУЛКАНИ ,наричат се Сибирски Съюз.
291
5
 
4
 
! Отговори
do Ahinora преди 9 години
Govori samo za sebe si be obiknoven balgarin...I az sam obiknoven balgarin, no ne mislq taka..Obicham ruskiqt narod, no tova malko zlobno choveche putin ne go haresvam.!
290
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В следващите две седмици има голяма вероятност да започне изригване на супервулкана в Йелоустоун, прогнозира специалистът-вулканолог Ханк Хеслер,На разстояние от кратера до 1600 километра всичко живо ще бъде изтрито от лицето на Земята, а цялата територия на щатите ще бъде покрита с дебел слой пепел, който на места ще достига до 30 сантиметра.
289
10
 
14
 
! Отговори
българин преди 9 години
За мен В В Путин е най-великият и хуманен човек на света ,защото сега в дома ми е топло и светло благодарение на руската газ, която ми праща!От обамата съм видял само мизерия и безработица благодарение на неговия болен мозък!Според вас пред чий портрет да се кланям повече?
288
2
 
8
 
! Отговори
за муслито преди 9 години
До муспимусли, стига с тези евреи бе. Ти си мислиш, че ако ги няма евреите и вие муслитата ще цъфнете и вържете. Ще си останете същите *** каквито сте сега та дори и много по-лошо, ще продължавате да си слагате бомби един на друг и да си доказвате по този начин кой от вас е по-добър мюсюлманин от другия. Повредата ви не е от евреите, повредата ви е в гените които са ви предали вашите прадеди.
287
7
 
13
 
! Отговори
Омраза Обонго преди 9 години
Путин ще обедини ЕВРОПА срещу САЩ !!!Това направиха в ИРАН маймуните това ще направят и в УКРАЙНА
286
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин каза !Какво е АНГЛИЯ само един ОСТРОВ !!!И е прав Шотландия са друга ракия хора ...
285
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Свърши се с Сащ!Трябва да им е ясно че руснаците са решителен народ и сега ако се заиграят краварите още малко ще изчезнат от земята завинаги!СЛАВА НА РУСИЯ!
284
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин не им цепи басма, гледа си интереса и затова е тиранин.
283
4
 
5
 
! Отговори
Сороститутка преди 9 години
Айде - испя се песента на окраинските плъхове при Дебалцево. Прехвърлиха спартанците на МОТОРОЛА да им ходят на гости.Сега освен да им пращат крематориуми като помощи американците.Щото я няма вече Руската граница наблизо ,да бягат мелезите там ,да ги хранят и обгрижват ,да ги пуснат по живо по здраво ,а не плъховете пак неблагодарни.
282
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Neo Прав си! Щом над 50% от убийците отговарят, че са извършили убийство за удоволствие!
281
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще го наричат тиранин защото не е слаб като кадафи,хюсеин,защото не им играе по свирката и немогат да му направят нищо
280
5
 
10
 
! Отговори
АК47 преди 9 години
Тоя английски пед... обърках се-министър да внимава Русия да не влезе в НАТО защото ако подмине Франция и Белгия ще спре оттатък Великобритания в Калифорния.
279
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
397Не ни занимавай с дома си и качествата си.