Путин е като тиранин, избухна британският външен министър

"Силите на Киев не могат да победят армията на Русия, трябва политическо решение"
Обновена: 8 фев 2015 16:07 | 8 фев 2015 15:09,
675
Путин е като тиранин, избухна британският външен министър
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Великобритания днес обвини руския президент Владимир Путин, че действа като "тиранин" срещу Украйна, но заяви, че силите на Киев не биха могли да победят армията на Русия на бойното поле и само политическо решение може да спре кръвопролитието, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Украинците не могат да победят руската армия, това не е практическа задача. Трябва да има политическо решение", заяви пред "Скай нюз" британският външен министър Филип Хамънд.

"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той.

Коментарите на Хамънд идват ден след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изпращането на оръжие, за да се помогне на Украйна в борбата срещу сепаратистите, няма да реши кризата там. За това канцлерът понесе остри критики от американските политици.

Хамънд съобщи, че Великобритания не планира да въоръжава украинските сили и се съсредоточава върху дипломатическите усилия за решаване на кризата, но се обяви открито в подкрепа на продължаване на икономическите санкции на ЕС срещу Русия. Той същевременно уточни, че Лондон може да преразгледа позицията си по доставките на оръжие за Киев, ако ситуацията в региона рязко се изостри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Междувременно САЩ призоваха воюващите в Източна Украйна към сдържаност и заявиха, че боевете може да поставят под въпрос успеха на дипломатическите усилия за постигане на мир, предаде Франс прес.

"Призоваваме всички страни да се въздържат от (военни) действия, които биха могли да подкопаят текущите дипломатически усилия" за постигане на мирно споразумение, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Саки. "Обезпокоени сме от интензивните боеве днес в Дебалцево и Мариупол, както и от медийните съобщения за навлизането на нови руски конвои в Източна Украйна", добави тя.

"Продължаваме да подкрепяме водените понастоящем дипломатически усилия на европейските ни колеги и потвърждаваме позицията си, че всякакво споразумение трябва да съблюдава суверенитета и териториалната цялост на Украйна", отбеляза тя.

Лидерите на Русия Владимир Путин, на Франция Франсоа Оланд, на Германия Ангела Меркел и на Украйна Петро Порошенко планират да се срещнат в сряда в Минск, за да обсъдят прекратяването на бойните действия в Украйна. Тази среща обаче ще се състои само ако преди това се постигне договореност по някои теми, предупреди руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Българското правителство кога ще поиска от Москва да освободи и признае Волжка България...По последни данни има 7 милиона които искат да се пишат българи...и с българско самосъзнание.
277
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ингилизите когато върнат Фолкенските острови на Аржентина могат да се изкават по въпроса за Крим !
276
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е и си остава ***. *** и мързелив народ с безкрайни претенции! Все не им стига територия, все света им пречи...Пречи им едно - глупави са! Винаги са ги управлявали тирани и никога не са се научили да разчитат на ум и труд!Пълни нещастници!
275
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горбачов е единствения нормален руски лидер за последните 100 години. Путин е ***, който си е наумил, че иска да е втори Ленин. Сифилис може и да хване, но само дотам ще му стигнат възможностите.
274
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муха-ха,а Великобритания да не занесе пици на Фолклендските острови,просто всичко свърши Крим е руски
273
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
373Проблемът с Чечня е много стар-от царско време още.Не мисля, че Лавров е длъжен да ти отговори на настойчивия въпрос, на който ти си си измислил отговор.Защо европейците признаха Косово, а не Крим?Не ти искам отговорите.
272
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До razbirachМалоумнико, ако руската армия тръгне към Европа в миг Москва ще изчезне от Земята.
271
7
 
19
 
! Отговори
до 374 преди 9 години
Горбачов съсипа една велика държава,а Путин я вдигна от калта!Дай Боже и на нас едно такова "жуже",щото от бекапейскоседерастки "великани" сме на това дередже!..
270
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горбачов- разпадна една голяма и ВЕЛИКА ДЪРЖАВА СССР !!!ПУТИН ще е ВЪСТАНОВИ СССР !!!Това са им приликите *** !!!
269
5
 
8
 
! Отговори
Алоу УГЗ преди 9 години
И това е само началото, следващата стъпка е да ви накарат да си тъпчете децата с ГМО продукти докато съвсем се изродим. Но пък ще си имаме център на НАТО. Голяма радост. Всеки ден ще ходите там да слагате цветя.
268
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
367Не разбираш от политика и питаш глупости.
267
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Путинова РусияА България под властта на ГРОБ -член на НАТО и ЕС е богата , процъфтяваща и просперираща.Хората са безгрижни ,ведри и усмихнати особенно когато ги погребват и емигрират.Народа е трудолюбив и затова работи и в събота и неделя по 12 часа, а политиците ни денонощно.За платите са големи и който иска си купува имение в Гърция ,по Черноморието или Трънак-например Росен , Миглена и Ахмед , а Бойко ходи на ексурзии в чужбина .
266
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с тя Чечня, че ми писна.Не е поискала - не е признала! В сравнение с Чечня твоя черен идол отвъд океана вече се удавил в кръвта на народите, които тъпче, но това не ти прави впечатление. САЩ са извършили толкова престъпления по света, че и 1000 години да минат света няма да ги забрави. Вземи си отвори очите. За друг не знам, но че твоята глава е чугунена съм сигурен.
265
9
 
13
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
След кютека на Наполеончо и Хитлер ако не си седнат на заника ще го ядат англичани и хамериканци. Те вече са икономически блокирани. Няма на къде да мърдат . Сами се навряха в чувала.
264
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Русия не Призна Чечня
263
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Русия не Призна Чечня
262
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мили *** ,не слагайте минуси ,ами отговорете-Защо Русия не призна Чечня,а ги смля в две поредни войни...Нямате желание да отговорите нали ,мили,вежливи,***
261
3
 
19
 
! Отговори
ми така е преди 9 години
Путин не е горбачов!
260
7
 
12
 
! Отговори
366 преди 9 години
Укро, колко танка ви останаха? А самолети!?
259
15
 
9
 
! Отговори
Сорос преди 9 години
до 362Като не искаш да страдат децата защо ги пращате да учат в западни университети , а не в Сибир и Байкал ?Рубладжии от Коми ааа Ползвате западни технологии и модели , а в същото врем ги хулите !!!На това мусе вика ....ЧЕРВЕН *** С ПЕТОЛЪЧКА НА ЧЕЛОТО