Путин е като тиранин, избухна британският външен министър

"Силите на Киев не могат да победят армията на Русия, трябва политическо решение"
Обновена: 8 фев 2015 16:07 | 8 фев 2015 15:09,
675
Путин е като тиранин, избухна британският външен министър
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Великобритания днес обвини руския президент Владимир Путин, че действа като "тиранин" срещу Украйна, но заяви, че силите на Киев не биха могли да победят армията на Русия на бойното поле и само политическо решение може да спре кръвопролитието, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Украинците не могат да победят руската армия, това не е практическа задача. Трябва да има политическо решение", заяви пред "Скай нюз" британският външен министър Филип Хамънд.

"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той.

Коментарите на Хамънд идват ден след като германският канцлер Ангела Меркел заяви, че изпращането на оръжие, за да се помогне на Украйна в борбата срещу сепаратистите, няма да реши кризата там. За това канцлерът понесе остри критики от американските политици.

Хамънд съобщи, че Великобритания не планира да въоръжава украинските сили и се съсредоточава върху дипломатическите усилия за решаване на кризата, но се обяви открито в подкрепа на продължаване на икономическите санкции на ЕС срещу Русия. Той същевременно уточни, че Лондон може да преразгледа позицията си по доставките на оръжие за Киев, ако ситуацията в региона рязко се изостри, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Междувременно САЩ призоваха воюващите в Източна Украйна към сдържаност и заявиха, че боевете може да поставят под въпрос успеха на дипломатическите усилия за постигане на мир, предаде Франс прес.

"Призоваваме всички страни да се въздържат от (военни) действия, които биха могли да подкопаят текущите дипломатически усилия" за постигане на мирно споразумение, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Саки. "Обезпокоени сме от интензивните боеве днес в Дебалцево и Мариупол, както и от медийните съобщения за навлизането на нови руски конвои в Източна Украйна", добави тя.

"Продължаваме да подкрепяме водените понастоящем дипломатически усилия на европейските ни колеги и потвърждаваме позицията си, че всякакво споразумение трябва да съблюдава суверенитета и териториалната цялост на Украйна", отбеляза тя.

Лидерите на Русия Владимир Путин, на Франция Франсоа Оланд, на Германия Ангела Меркел и на Украйна Петро Порошенко планират да се срещнат в сряда в Минск, за да обсъдят прекратяването на бойните действия в Украйна. Тази среща обаче ще се състои само ако преди това се постигне договореност по някои теми, предупреди руският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


675
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
2
 
1
 
! Отговори
б.б. преди 9 години
До АнонименТака е слет като укрофашистите са предупредили че които замине за донезк ще взривят дома му.
357
2
 
0
 
! Отговори
до калинко преди 9 години
Това, че ти идол един мъж, който гали топките на друг мъж... Звънни ми...
356
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия разбира отвръщението на атакистите от всичко западно и е решила следващите преводи към ,,Атака,, да бъдат на същата сума, но не в долари, а в рубли.
355
11
 
10
 
! Отговори
гошо преди 9 години
абе, *** ***, платени ,толкова ли не ви увира мозъка да прогледнете ,че ако това джудже не се вразуми трябва да бъде спряно иначе утре няма за какво да си харчите жалките левчета подхвърлени ви за да сеете пропаганда по форумите.
354
9
 
9
 
! Отговори
калинко преди 9 години
Щом американците и техните мекерета от великобритания и европа плюят така жестоко Путин и го сатанизират,значи,че е успял да ги стисне за топките.Да му пожелаем да е жив и здрав и да стиска по силно.
353
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 495Много точно ! Само че за варварска Русия. Сибир е едно много слънчево място. Татарите, които са се смесили с руснаците, са много красиви хора. Джуджето от снимката е типичен монголоид.А за канибалите само едно ще ти кажа, руски - Чикатило.
352
5
 
16
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ преди 9 години
ХааХХааа кой го казва--англичаните...които още имат претенции за половин Индия--а за Гренада--какво ще кажат английските палячовци???Англичаните по-добре да си мълчат--те са колонизатори на половината свят,а сега още пият кръвчицата на бившите си колонии...затова млък-английска розова ***--млък.....
351
6
 
15
 
! Отговори
Bartek преди 9 години
"Този човек (Путин) изпрати войски през международна граница и окупира територия на друга държава в 21-ви век, действайки като някакъв тиранин от средата на 20-и век". Цивилизованите страни не правят така", добави той. Абе ***!,смотан!!! Хамерика "налагат демокрация" в почти целия свят с несъгласувана ВОЕННА инвазия,а ТИ ме омайваш с бълвочи! Все едно ***,да осмива напикал се! ВОНЯ! Другаря Блеър,напусна поста си,заради подкрепата на Буш за Ирак. Хамериканеца,бил го излъгал! ДУПЕДАВЦИ!!!
350
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а можеш да изпращап в чечня , грузия , украйна и да анексираш чужди суверенни територии
349
4
 
29
 
! Отговори
българин преди 9 години
Стела, ето твоя шутка! Не може да наричаш агресор човек, който не е пращалнито един войник в Ирак, Сирия,Либия и къде ли не,атези които в тези страни избиха хиляди мирни жители да бъдат според теб миротворци и носители на нобелови награди за мир. Това е срам и позор!
348
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един Бог има и той е Волен, и Путин е неговия пророк. И храма Му, пълен с невести негови, е ,,АТАКА,, АМИН..
347
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази нощ, джуджето е арестуван
346
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин подготвени за изолатор
345
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно място е англия! Преди 2000 години там живяли *** практикуващи човекоядство и жертвоприношения. Дошли Римляните и цивилизовали мястото. После разни объркани и пияни саксонци и викинги си хвърлили семето. След това поради островната изолация и кръвосмешение хората там ставали все по-грозни и уродливи. За капак времето им е предимно мрачно, вали, еднообразно, което води до психични отклонения. Човека има нужда от слънце. И ето резултата: Хамънд.
344
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно този ли ще ми обяснява как правят цивилизованите държави? Та те още са монархия. Преди 70 години бомбардираха София без нужда. Преди 100 години подкрепяха турците срещу нас. Преди 200 години търгуваха с роби и половината свят им беше колония. Още не използват смесители за чешми. Сега хора с екзотичен цвят и религия им завземат държавата отвътре. Та какво ще ми обяснява островитянина Хамънд?
343
2
 
7
 
! Отговори
до 474 преди 9 години
Да, така е, в Англия капитала управлява политиците, а в БГ политиците управляват капитала. Не знам кое е по добре?
342
12
 
1
 
! Отговори
мук преди 9 години
До Авторнали бяхме такива до 2007-***? бяхме ли независими и самостоятелни? знаеш ли колко пари ни даваше ЕК по програми като ФАР и пр? ти явно не си човек, който произвежда или създава, ако беше - щеше да знаеш колко полезно нещо е ЕС.
341
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щели да въоръжават поляците (западна украйна) , та да воювали с Русняците , с какво ще ги въоражават с полска водка ли , да не забравяме , че принципа на англичаните е , разделяй и владей , само че с украйна ще стане , разделяй и ще владеят Русняците , а не англичаните . Американците преди 150 години са били два пъти по-малко като територия , това има и в интернет , и с войните с Мексико , заграбват половината си днешна територия , тая държава е свикнала само да краде от другите
340
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ да не е Грузия бе? Само да решат и ще изравнят със земята мръсната руска клоака. Нещастници, яко ви е облъчила руската пропаганда.
339
3
 
15
 
! Отговори
Автор преди 9 години
Алтернативата е да не участваме в никакви съюзи и военни блокове а да бъдем СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА, която защитава СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ.