Украинските сили са започнали офанзива край Мариупол

Най-малко 7 украински войници са убити през денонощието
Обновена: 10 фев 2015 13:20 | 10 фев 2015 13:20, Анисия Иванова
75
Украинските сили са започнали офанзива край Мариупол
Снимка: Reuters, архив

Украинската Национална гвардия е започнала офанзива срещу проруските сепаратисти близо до пристанищния град Мариупол в Югоизточна Украйна, съобщи украинският Съвет за сигурност, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Секретарят на Съвета Олександър Турчинов се намира близо до Мариупол, където части на Националната гвардия пробиха защитата на прлотивника и преминаха в офанзива", се казва в съобщението, разпространено в интернет.

Доброволческият батальон "Азов" съобщи в социалните мрежи, че е превзел няколко села североизточно от стратегическия град, изтласквайки бунтовниците по-близо до границата с Русия.

Говорителят на т.нар. Донецка народна република Едуард Басурин заяви на пресконференция, предавана по телевизията, че боевете в района продължават и че бунтовниците не са отстъпили.

Те също съобщават за напредък, предаде Асошиейтед прес. Късно снощи Басурин заяви, че т.нар. опълченци са обкръжили железопътния възел Дебалцево, отрязвайки го от важно шосе.

Най-малко седем украински войници са убити през изминалото денонощие в Източна Украйна, съобщи на пресконференция днес говорителят на украинския генерален щаб Владимир Селезньов.

В Донецк според местните власти са убити двама цивилни граждани. Обстрелът с артилерия и ракети Град от позициите на бунтовниците продължиха през цялата нощ и сутринта, съобщават кореспонденти на Франс прес на място. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Спас преди 9 години
До ВенелинРАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ВЯРНО!!! Няма да се лъжем я?:))))))))))
21
3
 
19
 
! Отговори
морски преди 9 години
Украйнските фашисти,около 6 000,и натовски наемници,около2 000,са обкръжени край Дебалцево.Край,всичко свърши за тях!
20
3
 
22
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
до 23Това за Крематорск е вярно. В момента Потрошенко се обяснява пред радата по въпроса. Много големи щети да понесли, целият щаб е разбит.
19
8
 
12
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Ето това е истината!!!!!!!! "Утром 10 февраля наемники батальона Азов отрапортовали о победоносном штурме пос. Широкино, Коминтерново, Павлополь, Саханка. Однако на деле большинство этих населенных пунктов являлись так называемой ничейной территорией, и Азов заходил в поселки, чтобы повесить там желто-голубой символ победы и сфотографироваться на его фоне. "А нашите "ЖУРНАЛИСТИ", ще си счупят пръстите да бързат и напишат ПЪРВИ, добрата новина:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
18
4
 
25
 
! Отговори
Татко Махно преди 9 години
Мълния!Току що излезе съобщение,че бойците от Луганската народна република са атакували щаба на АТО на летището в Краматорск с ракетна система "Ураган" и със съпътстващ удар от самолет ракети въздух-земя! Гори целия аеродрум,взривяват се боеприпаси ! Баси тъпите фашаги!
17
3
 
25
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Това е стара информация. В действителност не е и било настъпление, а маневра за отвличане на вниманието на противника, с цел отслабване на хватката около Дебалцово. "Азов"-ци са влезли в 2-3 села в ничията територия, обаче по някое време опълченците са ги обстреляли с артилерията здраво. Към момента са се върнали на предишните си позиции като са оставили няколко убити.И преди съм писал - тези са сила само в интернет. Дай им да си правят селфита и да постват, видят ли бой - бягат.
16
5
 
25
 
! Отговори
Последни новини преди 9 години
Опълченците продължават да отблъскват атаката на тежковъоръжения фашистки полк Азов, който атакува с 20 танка, ракетни установки и използва касетъчни бомби. Не забравяйте, че около Мариопул живеят българи, а атаката на фашагите е към две села, населени с българи.
15
4
 
24
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
От август(когато превзеха Славянск и Краматорск),нито една офанзива на укро армията не е завършила с успех!Мобилизацията върви зле,снабдяването-също.На какво разчитат,когато ден преди преговорите предприемат настъпление?Явно целта е проваляне на преговорите и предизвикване на Русия!Кой има полза от всичко това-тези,които предизвикаха всичко от самото начало,САЩ!
14
3
 
18
 
! Отговори
макето преди 9 години
кой е почнал офанзивата не разбрах хи хи хиАТО в краматорск е бешело нанесени са удари в славянскдаже и другаря Потрошенко си призна за ногото жертви
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой учудва ли се че има засилване на военните действия преди преговорите.Това си е тактика на Киев.Точно преди важни срещи се опитва да покаже че той владее положението.Като почнат да го тупат , руснаците му виновни.
12
3
 
19
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Къде са тръгнали да атакуват към Русия??? Турчинови му работи:)))))))))) Най-после свежа новина. Досега мълчахте или пишехте глупости, но фронтови новини липсваха!!!! Направихте първата крачка. Браво. Сега ни осветлете как е в Дебалцево и какво ново се е случило току що в Краматорск?? Гори ли щаба на ВСУ? :))))))))))))))))))))))))))))))"Штаб украинской армии на территории краматорского аэродрома был обстрелян из реактивных систем залпового огня Ураган."
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11Правилно. Украинската армия ще бъде добре прочистена.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да посрещнем с добре дошли лятото украинците по морето
9
3
 
29
 
! Отговори
Татко Махно преди 9 години
Вчера Басурин съобщи на пресконференция за струпване на тежка техника и нови подкрепления на фашисткия батальон "АЗОВ " около Мариупол,както и за очакваната тяхна атака. Някой да мисли ,че в щаба на опълченците всички са легнали да спят ?
8
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говори се, че в котела край Дебалцево има голям брой западни наемници и касетъчни и други забранени боеприпаси. Ще падне як бой, но след победата опълченците ще имат неопровержими доказателства за военните престъпления на жидобандеровците.
7
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да се даде оръжие на славяните при партизанска война дружина полска и неонацистите нямат шанс
6
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
украйнците ще отстъпяття и Дебелцево и Мариупол , в момента има доброволна мобилизация в Донбас , а хората там са решени да спре войната и единствения начин е като разбият по-скоро украйнците
5
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин вдигна ли ви хонорарите ? Все пак рублата се обезцени, не е приятно. И трудът ви е тежък, няма спор. Цял ден да кибичите пред компа и да пишете глупости ! И да се правите, че им вярвате... Иначе в Сибир !
4
6
 
48
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Намирисва ми, че укропите само ще се вкарат във втори котел до Мариупол.Вчера беше затворен напълно този до Дебелцово.6-тата армия в света преди една година днес не може да се справи с няколко десетки хиляди въоръжени цивилни, командвани от няколкостотин офицери от запаса(и от РФ). Смях! И това е не защото нямат ресурси, а защото войниците им не са мотивирани да се бият срещу свои, освен някои ултрадесни батальони.
3
7
 
50
 
! Отговори
Отговорът е... преди 9 години
ЗАЩО УКРАИНСКАТА НАИОНАЛНА ГВАРДИЯ УБИВА ЦИВИЛНО НАСЕЛЕНИЕ???