Украинските сили са започнали офанзива край Мариупол

Най-малко 7 украински войници са убити през денонощието
Обновена: 10 фев 2015 13:20 | 10 фев 2015 13:20, Анисия Иванова
75
Украинските сили са започнали офанзива край Мариупол
Снимка: Reuters, архив

Украинската Национална гвардия е започнала офанзива срещу проруските сепаратисти близо до пристанищния град Мариупол в Югоизточна Украйна, съобщи украинският Съвет за сигурност, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Секретарят на Съвета Олександър Турчинов се намира близо до Мариупол, където части на Националната гвардия пробиха защитата на прлотивника и преминаха в офанзива", се казва в съобщението, разпространено в интернет.

Доброволческият батальон "Азов" съобщи в социалните мрежи, че е превзел няколко села североизточно от стратегическия град, изтласквайки бунтовниците по-близо до границата с Русия.

Говорителят на т.нар. Донецка народна република Едуард Басурин заяви на пресконференция, предавана по телевизията, че боевете в района продължават и че бунтовниците не са отстъпили.

Те също съобщават за напредък, предаде Асошиейтед прес. Късно снощи Басурин заяви, че т.нар. опълченци са обкръжили железопътния възел Дебалцево, отрязвайки го от важно шосе.

Най-малко седем украински войници са убити през изминалото денонощие в Източна Украйна, съобщи на пресконференция днес говорителят на украинския генерален щаб Владимир Селезньов.

В Донецк според местните власти са убити двама цивилни граждани. Обстрелът с артилерия и ракети Град от позициите на бунтовниците продължиха през цялата нощ и сутринта, съобщават кореспонденти на Франс прес на място. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
35
 
! Отговори
Az преди 9 години
Безогледното обстрелване на жилищни райони на градовете около фронтовата линия не дава необходимият резултат - независимо от броя на цивилните жертви,опълчението е концентрирано в унищожаване на бандеровците в котела. Ще се наложи нацистите да се побият малко, ако искат да направят опит да спасят другарчетата си, да поумират малко. Всичко това обаче предполага провал на утрешните преговори, които и без друго са маскировка и отвличане на вниманието от котела. А той къкри ли къкри :) :
1
5
 
44
 
! Отговори
Спас преди 9 години
"Говорителят на т.нар. Донецка народна република Едуард Басурин заяви на пресконференция, предавана по телевизията, че боевете в района продължават и че бунтовниците не са отстъпили." Лъжете! Той не може да каже "бунтовници"!!!! Следователно изопачавате думите му, което е ГНУСНА ЛЪЖА!!!!! Пишете какво става в Дебалцево. За сега Мариупол не е интересен!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))